roaccutane si sarcina
avand in cedere ca sotia mea a ramas insarcinata iar eu abia am terminat un tratament facut cu roacutan timp de 4 luni de zile poate fi influentata sarcina intr-un mod negativ sau nu?va multumesc
7 comentarii
Riscul e prezent atunci cand viitoarea mama face tratament cu Roaccutane. Sansele ca tratamentul cu Roaccutane sa fi afectat spermatozoizii sunt reduse; sotia trebuie sa ia vitaminele specifice pentru sarcina(Elevit pronatal), care contin si acid folic, care are efect preventiv impotriva toxicitatii medicamentuase. Eventual se poate india triplul test din saptamana 16 pentru a confirma ca nu sunt riscuri legate de dezvoltarea fetala.
Am urmat tratamentul cu Sotret 1 an de zile 3 pastile/ zi a cate 10 mg. Acum 6 luni an intrerupt tratamentul cu Sotret.
Intrebarea mea este dupa cat timp pot ramane insarcinata?
Mentionez ca mi-am facut tote analizele inclusiv cele care se fac inainte de a ramane insarcinata si au iesit ok toate.
Pentru ca pe prospect scria ca dupa 4 saptaman de la intreruperea tratamentului iar ce am citit pe forum unii zic ca dupa 6 luni, 1 an sau chiar doi ani pentru a nu aparea malformati la fat.
Va multumesc anticipat.
Intrebarea mea este dupa cat timp pot ramane insarcinata?
Mentionez ca mi-am facut tote analizele inclusiv cele care se fac inainte de a ramane insarcinata si au iesit ok toate.
Pentru ca pe prospect scria ca dupa 4 saptaman de la intreruperea tratamentului iar ce am citit pe forum unii zic ca dupa 6 luni, 1 an sau chiar doi ani pentru a nu aparea malformati la fat.
Va multumesc anticipat.
VA ROG MULT sa mi scrieti dupa cat timp de la finalizarea tratamentului cu Roaccutane pot ramane insarcinata? Am terminat tratamentul acum 2 ani si sase luni, dar ultimul dermatolog la care am fost a zis ca trebuie sa astept 5 ani de la terminarea tratamenului, altul mi a zis ca doar 2 ani. Sunt disperata! E bulversant ca firma Roche nu ne informeaza EXACT cu referire la aceasta perioada incat SA STIM SIGUR CAND PUTEM RAMANE INSARCINATE FARA RISCUL DE A NASTE UN COPIL MALFORMAT.
Precizez ca am luat Roaccutane astfel... 1 luna 3/zi, inca o luna 2/zi si vreo inca 3 luni una pe zi, de 10 mg.
Am inteles ca ramane substanta teratogena in tesutul adipos... DAR PTR CAT TIMP? CE POATE FACE O PERSOANA CARE A LUAT ACEST MEDICAMENT? CE ANALIZE TREBUIE SA SI FACA SA AFLE DACA MAI ARE ACEA SUBSTANTA TERATOGENA IN TESUTUL ADIPOS?
Scuze daca ma exprim nestiintific, dar...
VA MULTUMESC MULT.
Precizez ca am luat Roaccutane astfel... 1 luna 3/zi, inca o luna 2/zi si vreo inca 3 luni una pe zi, de 10 mg.
Am inteles ca ramane substanta teratogena in tesutul adipos... DAR PTR CAT TIMP? CE POATE FACE O PERSOANA CARE A LUAT ACEST MEDICAMENT? CE ANALIZE TREBUIE SA SI FACA SA AFLE DACA MAI ARE ACEA SUBSTANTA TERATOGENA IN TESUTUL ADIPOS?
Scuze daca ma exprim nestiintific, dar...
VA MULTUMESC MULT.
Intr-adevar, perioada de timp nu este precizata, dar ar trebui de vazut daca se poate doza vitamina A in sange sau tesut adipos, pt, ca isotretinoinul este un derivat de vit. A.
Eu sunt jurist. Mi e greu sa apreciez unde se poate doza vitamina A. Va rog pe dvs, daca aveti posibilitatea... pe la diverse intruniri... sa abordati aceasta problema. Intrebarea mea este urmatoarea... DUPA CAT TIMP DE LA TERMINAREA TRATAMENTULUI CU ROACCUTANE POTI CONCEPE UN COPIL FARA RISCURI????
AM INTELES CA NU E PRECIZATA PERIOADA... DAR MACAR ESTIMATIV... fiecare tratat cu Roaccutane sa stie ce perioada trebuie sa astepte... eventual sa si mai ia o marja peste... de siguranta...
Si alta chestiune, DACA EXISTA CAZURI CONCRETE DE PERSOANE CARE AU LUAT SI AU NASCUT COPII SANATOSI APOI... sa mi scrie si mie... le rog mult.
AM INTELES CA NU E PRECIZATA PERIOADA... DAR MACAR ESTIMATIV... fiecare tratat cu Roaccutane sa stie ce perioada trebuie sa astepte... eventual sa si mai ia o marja peste... de siguranta...
Si alta chestiune, DACA EXISTA CAZURI CONCRETE DE PERSOANE CARE AU LUAT SI AU NASCUT COPII SANATOSI APOI... sa mi scrie si mie... le rog mult.
Buna ziua. Sunt insarcinatat in 2 luni, acum 6 luni in urma, am terminat un tratament de 4 luni ca durata cu roacutane. Va rog sa imi raspunda un medic, daca exista sanse ca tratamentul de atunci sa influenteze negativ sarcina ? Multumesc
Buna! In urma cu 2 săptămâni jumătate am luat 5 pastile de sotret 10 mg... apoi am oprit tratamentul.. pt ca am aflat ca sunt insarcinata.. am aflat astăzi ca am o luna de sarcina.. O sa nasc copilul cu probleme ??? A mai pățit cineva așa ceva ???
Menționez ca nu știam ca sunt insarcinata !!!
Menționez ca nu știam ca sunt insarcinata !!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3trebuie sa intrerup sarcina?
- 4Acnee - tratamente fara rezultate
- 4Efectul metronidazolului asupra sarcinii
- 4arefam in sarcina
- 4roaccutane si pregatirea pt sarcina
- 5lexotan in prima sapt sarcina-un medic va rog sa-mi raspunda
- 5Medicamente in sarcina.. ii fac rau la fat?
- 7Pot sa pastrez sarcina?
- 5tobradex si sarcina
- 7ESCITALOPRAM in timpul sarcinii
- 4cipralex in sarcina?
- 4Zinnat 500 si sarcina
- 0roaccutane + creatină aminoacizi
- 0Omeran?
- 1Sunt gravida!
- 4Ce ma sfatuiti sa fac? antidepresive si sarcina
- 0TENOTEN in timpul sarcinii
- 1Antibioticele afecteaza sarcina?
- 0Nurofen in sarcina