lamictalul si orfirilul in timpul sarcinii?...+ operatie pe creier...

24-02-2007
ralukris
Nu este medic/terapeut
ralukris
Am 27 ani, un baietel de 5 ani si de la 23 ani mi s-a dat diagnosticul de epilepsie. Mi s-a recomandat ORFIRIL 500- 2 pe zi, LAMICTAL 100- 2 pe zi. Peste cateva luni, urma unui RMN cerut de mine altui dr, fiindca nu mai cadeam dar aveam senzatii necunoscute mie la mana stanga. Mi s-a descoperit o tumoare pe creier. In ianuarie 2005 am fost operata. Mi-am revenit f bine. Apoi am facut 15 sedinte radioterapie-februarie-martie. In mai 2005 am mai avut o operatie pt a scoate ce a mai ramas. Timp de 6 luni, 5 zile pe luna, am luat TEMODAL. Acum merg la control la 6 luni si masimt bine cu exceptia unui tremurat al mainilor, mai ales stanga, tumoarea fiind pe partea dreapta- astrocitom infiltrativ frontal drept. De la neurolog am aflat ca LAMICTALUL nu este total contraindicat in sarcina, iar oncologul mi-a zis ca peste ceva ani, dupa ce trece efectul citostaticelor, m-as putea gandi sa mai fac un bebe. Mentionez ca am nascut natural, un baietel de 4, 600 kg. L-am alaptat pana la 1 an si 2 luni. Presupun ca daca as mai avea o sarcina, nu voi mai putea naste normal si va trebui sa fac cezariana. V-as ruga sa-mi spuneti ce riscuri sunt in cazul meu...
3 comentarii
0
05-03-2007, ora 00:00
iustina29
Nu este medic/terapeut
iustina29
Draga mea nu sunt medic dar sufar si eu de aceeasi boala. Din cat m-am interesat eu, am aflat ca Lamictalul este permis in timpul sarcinii dar Orfirilul este interzis total in cazul unei sarcini. Si eu vreau un bebe si pt acest fapt mi s-a scos orfirilul din medicatie si inlocuit cu Neurotop.Te felicit pentru curajul de a mai avea inca un copil si-ti doresc sanatate maxima !
0
20-05-2007, ora 00:00
danutzsrl
Nu este medic/terapeut
danutzsrl
Am 33 de ani, sunt insarcinata in ultima luna si acum o saptamina am facut o semipareza faciala, din cauza unui curent, am fost la neurolog, si tratamentul pe care il fac consta in injectii DEXAMETAZONA, calciu lactic si milgamma, si fac si fizioterapie. As vrea sa stiu in ce masura este afectat copilasul si daca cineva s-a mai confruntat cu asa ceva in timpul sarcinii
0
11-08-2009, ora 23:10
kinder82
Nu este medic/terapeut
kinder82
Buna. am 27 de ani si sunt bolnava de epilepsie de la 5 ani. cand mi+am dorit primul copil, am fost la medic si acesta m-a trecut pe tratament cu lamictal de 25mg 6 pe zi si a fost bine. l-am nascut prin cezariana perfect sanatos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul