ameteala, tremur, nod in gat, repiratie greoaie, stare de inechilibru, oboseala...etc
Buna ziua
De ceva timp ma lupt cu o problema mult peste puterile mele de intelegere si 'vindecare'.
Simptome:
- dupa primele minute de cand ma trezesc, am o senzatie de ameteala continua...
- tremurat in tot corpul
- nu ma pot concentra mai pe nimic
- scaderea randamentului gandirii si tinere de minte (pur si simplu daca sunt intr-o conversatie nu pot urmari firul ei...am o stare de dezinteres total si nu ma pot concentra)
- senzatie de nod in gat
- voce 'tremurata' si incapabil de a pronunta cuvintele putin mai complicate, corecte
- senzatie 'fara aer' - cateodata nu pot vorbi pentru ca simt ca am nevoie de aer si trebuie sa respir fara a depune vreun anume efort
Cred ca am scris destule, problemele acestea au inceput de acum 2 ani de cand am facut primul atac de panica.Nu stiu daca este o problema fizica, cred ca tine mai mult de psihicul meu bolnav.
Cel mai mult, ca sa zic asa, ma supar pe faptul ca nu mai pot 'beneficia de inteligenta'... ca sa dau un mic exemplu, cand vreau sa gasesc o solutie la o problema ma simt distras de acele simptome...
chiar as vrea sa ma ajutati daca puteti cu un sfat sau un tratament.
Am incercat un tatament natural (dormolin - anxietate, insomnii...etc si ginkoprim), am efectuat ekg-uri, electrocardiograme (mi s-a spus ca am un usor suflu al inimii)
Pur si simplu sunt distras de aceste simptome si 'ma afund in interiorul meu cu o suparare iesita din comun'.
De ceva timp ma lupt cu o problema mult peste puterile mele de intelegere si 'vindecare'.
Simptome:
- dupa primele minute de cand ma trezesc, am o senzatie de ameteala continua...
- tremurat in tot corpul
- nu ma pot concentra mai pe nimic
- scaderea randamentului gandirii si tinere de minte (pur si simplu daca sunt intr-o conversatie nu pot urmari firul ei...am o stare de dezinteres total si nu ma pot concentra)
- senzatie de nod in gat
- voce 'tremurata' si incapabil de a pronunta cuvintele putin mai complicate, corecte
- senzatie 'fara aer' - cateodata nu pot vorbi pentru ca simt ca am nevoie de aer si trebuie sa respir fara a depune vreun anume efort
Cred ca am scris destule, problemele acestea au inceput de acum 2 ani de cand am facut primul atac de panica.Nu stiu daca este o problema fizica, cred ca tine mai mult de psihicul meu bolnav.
Cel mai mult, ca sa zic asa, ma supar pe faptul ca nu mai pot 'beneficia de inteligenta'... ca sa dau un mic exemplu, cand vreau sa gasesc o solutie la o problema ma simt distras de acele simptome...
chiar as vrea sa ma ajutati daca puteti cu un sfat sau un tratament.
Am incercat un tatament natural (dormolin - anxietate, insomnii...etc si ginkoprim), am efectuat ekg-uri, electrocardiograme (mi s-a spus ca am un usor suflu al inimii)
Pur si simplu sunt distras de aceste simptome si 'ma afund in interiorul meu cu o suparare iesita din comun'.
5 comentarii
In principiu trebuie cautate cauzele; poate fi vorba de un dezechilibru mineral-electrolitic in corp, o evaluare a hormonilor tiroidieni, starea glandelor suprarenale(cortizolul influenteaza puternic adaptarea la stres), dezechilibru neuro-vegetativ sau poate doar un blocaj-surmenare pshihica pe fond de stres. Pot fi multe cauze, functie de varsta dvs, greutate, mediul in care traiti, antecedente medicale, etc. pot genera dezechilibre, iar organismul incearca sa faca fata dand semnale...
@ bubuvali
Aveti un Sindrom anxios depresiv posibil si cu atacuri de panica.
Mergeti la un psihiatru sa va dea un antidepresiv (medicament ce merge si pe depresie si pe anxietate; aveti elemente si de depresie).
Naturistele sunt apa de ploaie.
Sunt stricati neurotransmitatorii si ca intelegeti mai bine cum si in ce fel, de ce tre sa luati ad-uri, vizionati filmuletele in engleza cu "neurotransmitters" de pe Youtube sa pricepeti mai bine ce se intampla in corpul dv.
Aveti un Sindrom anxios depresiv posibil si cu atacuri de panica.
Mergeti la un psihiatru sa va dea un antidepresiv (medicament ce merge si pe depresie si pe anxietate; aveti elemente si de depresie).
Naturistele sunt apa de ploaie.
Sunt stricati neurotransmitatorii si ca intelegeti mai bine cum si in ce fel, de ce tre sa luati ad-uri, vizionati filmuletele in engleza cu "neurotransmitters" de pe Youtube sa pricepeti mai bine ce se intampla in corpul dv.
Datorita primaverii si a schimbarilor in organism pot aparea asemenea simptome sau chiar o problema anxios-depresiva cu sau fara atacuri de panica, niciodata anxietatea va fi lipsita de depresie si invers. In legatura cu tratamentul @CLARA ai mare nedreptate in legatura cu ce spui despre tratament, datorita tratamentului naturist mi.am revenit din aceste probleme, am incercat si droguri de alea care mi.au facut foarte rau am ajuns la sindrom serotoninergic si era sa dau coltul. Pentru neurotransmitatorul numir serotonina potrivit este 5HTP din planta grifonia simplifocia care are efect la fel ca un tratament pe baza de chimicale doar ca fara reactii adverse si alte complicatii datorita modificarilor sangvine si hepatice. Nu va lasati drogati de acesti psihiatri care va vor prinde in mana si va vor stoarce de bani. Pentru simptomele fizice oboseata etc mai recomand Rodiolin. (A. Mihai Gabriel, asistent medical in devenire :).
Bubuvali, eu pt simptomele tale am luat seroxat, serquel timp de 1 an şi m-am vindecat acum 1 an! Menţionez ca am fost bolnava 6 ani jumate!
Cristina
Cristina
Hey bubuvali ! Ce raspuns ai gasit pt prpblemele tale ? Ai inceput tratamentul? Ce ai ales naturiste sau alopate?si eu sunt in aceesi situatie, Inca mai caut raspunsuri
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25senzatie de nod in gat
- 8pneumonie cu complicatii??
- 5ameteli dese
- 6de 2 ori pe an: greata, frisoane, tremuraturi, temperatura si voma
- 6Ameteala, oboseala, nervozitate excesiva!
- 5ameteala cand ma pun la somn de aprox. 2 luni
- 6Candida bucala intestinala.. de vreo patru saptamani
- 0Ameteli 2 ani din cauza unui tratament gresit TBC.
- 0ameteala dupa otoscleroza
- 14ameteli puternice... de vreo 2 luni
- 1acum 1 sapt am avut niste ameteli foarte puternice
- 7AMETELI SI SENSIBILITATE LA LUMINA
- 4Urgent rasp - nod in gat
- 1Oboseala mare !
- 0Intrebare ameteli si uneori furnicaturi la nivelul corpului
- 4Problema care persista. Ameteli, dureri piept brat
- 1Gastroenterolog - senzatie in gat ca si cand bei apa minerala si nod in gat
- 3Analize rog interpretare. Nu inteleg de unde ametelile si starile de slabiciune foarte mari
- 1Amețeli și temperatura foarte scăzută!
- 1Îmi tremură mâinile de câteva luni.
Mai multe informații despre: Dezechilibrul Senzatia de nod in gat Ameteala Oboseala Tremuraturile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: