Ameteala, slabiciune in corp si furnicaturi fata si cap
Buna ziua. Am nevoie de o indrumare va rog.
Acum 3 ani in urma unor atacuri de panica cu ameteli f puternice, palpitatii, tremurat am facut mai multe investigatii inclusiv un RMN si electroencefalograma la un neurolog, toate erau perfecte. Diagnostic anxietate.
Anul trecut in noiembrie am pierdut o sarcina la 4 alluni apoi am avut covid toata familia. Din ianuarie au reaparut ametelile doar ca celelalte simptome de anxietate nu.
Acum merg pe strada si brusc mi se inmoaie picioarele si ametesc brusc ca si cum ar scade bateria la 5% si mai am putin si lesin. Slabiciune in corp si cand merg parca merg pe perne de apa. Tremuraturi in obrazul stang si intepaturi in cap ca si cum ar baga cineva ace in scalp.
Am fost la ORL si mi-a pus diagnostic sindrom vertiginos si ca infectia cu covid mi-a deranjat nervul vestibular din urechea interna, am fost la psihiatru si mi-a pus diagnostic Anxietate generalizata.
Am inceput tratament de la orl cu milgamma si thiossen si am 3 zile dar parca ma simt mai rau.
Intrebarea mea e daca am facut un rmn acu 3 ani la neurolog sa mai fac unul? Sunt disperata pt ca ma simt ca o leguma, nu mai pot face nimic, nu ma pot deplasa de slabiciune si ameteala, nu pot conduce, nu ma pot concentra la serviciu, sunt irascibila ca sunt frustrata. Nu stiu ce sa mai fac si incotro sa mai merg sa ma pot trata.
Acum 3 ani in urma unor atacuri de panica cu ameteli f puternice, palpitatii, tremurat am facut mai multe investigatii inclusiv un RMN si electroencefalograma la un neurolog, toate erau perfecte. Diagnostic anxietate.
Anul trecut in noiembrie am pierdut o sarcina la 4 alluni apoi am avut covid toata familia. Din ianuarie au reaparut ametelile doar ca celelalte simptome de anxietate nu.
Acum merg pe strada si brusc mi se inmoaie picioarele si ametesc brusc ca si cum ar scade bateria la 5% si mai am putin si lesin. Slabiciune in corp si cand merg parca merg pe perne de apa. Tremuraturi in obrazul stang si intepaturi in cap ca si cum ar baga cineva ace in scalp.
Am fost la ORL si mi-a pus diagnostic sindrom vertiginos si ca infectia cu covid mi-a deranjat nervul vestibular din urechea interna, am fost la psihiatru si mi-a pus diagnostic Anxietate generalizata.
Am inceput tratament de la orl cu milgamma si thiossen si am 3 zile dar parca ma simt mai rau.
Intrebarea mea e daca am facut un rmn acu 3 ani la neurolog sa mai fac unul? Sunt disperata pt ca ma simt ca o leguma, nu mai pot face nimic, nu ma pot deplasa de slabiciune si ameteala, nu pot conduce, nu ma pot concentra la serviciu, sunt irascibila ca sunt frustrata. Nu stiu ce sa mai fac si incotro sa mai merg sa ma pot trata.
5 comentarii
Buna ziua,
Efectuați un consult la un medic psihiatru. Acesta vă va spune daca este necesar să mai faceti un RMN sau daca aveti nevoie de un tratament psihiatric. De asemenea, realizați o evaluare psihologica la un psiholog clinician și urmați cateva sedinte de terapie psihologica. Este important sa identificați cauzele psihice ale acestor stări și să interveniti specializat asupra lor.
Efectuați un consult la un medic psihiatru. Acesta vă va spune daca este necesar să mai faceti un RMN sau daca aveti nevoie de un tratament psihiatric. De asemenea, realizați o evaluare psihologica la un psiholog clinician și urmați cateva sedinte de terapie psihologica. Este important sa identificați cauzele psihice ale acestor stări și să interveniti specializat asupra lor.
Nu am luat tratamentul psihiatric. Nu sunt convinsa ca vreau sa fac asta pana nu elimin toate posibilele cauze.
Ameteala, starea de lesin, palpitatiile, tremuraturile si intepaturile sunt somatizari de anxietate. Anxietatea se trateaza la psihiatru si psiholog. Primul pas este acceptarea ei.
Clara_p, primul pas e facut de mult doar ca anxietatea imbraca atatea forme incat la un moment dat nu mai stii sa faci diferenta intre anxietate sau simptome de alte probleme de sanatate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ameteala, cauze si remedii
- 3slabiciune, ameteala, dezechilibrul, palpitatii si caderi de calciu
- 4simt la baza craniului senzatii de arsura, usturime
- 10stari de frica si ameteala
- 7anxietate, frica nejustificata si ameteli
- 1Ameteli, dureri musculare si articulare, amigdale inflamate
- 16ameteala si dureri in piept
- 3ameteli puternice
- 0ameteli
- 3Stare inconfortabila la emotii si caldura + altele
- 4dureri de cap, senzatia de ameteala, senzatia ca si cum ceva ma strange in zona tamplelor
- 5de 1 an am probleme cu palpitatiile, puls marit, simt o caldura in obraji..
- 4ce poate sa fie?
- 28Ameteala, dezechilibru, oboseala, stare de lesin
- 4dureri ceafa, ameteli
- 3Palpitatii dimineata
- 6Stare amețeală și lipsa energie
- 1Amețeală stare de rău
- 1Anemie??
- 8Aritmii, dispnee, amroteala in bratul stang, ceafa, piept, dureri ciudate la pacient YOPD
Mai multe informații despre: Ameteala Palpitatiile
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: