MITURI privind tulburarile psihice!

20-02-2012
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
Mituri frecvente privind problemele psihice si emotionale vs Ce ai auzi daca sistemul de sanatate mintala ti-ar spune adevarul?

1. Ai o 'boala psihica' determinata de un dezechilibru biochimic sau un anumit defect sau afectiune a creierului, sau de o predispozitie genetica.
vs
Aceasta este doar o speculatie. Stiinta nu a descoperit cauzele problemelor psihice si emotionale. Aceste afectiuni nu pot fi testate intr-un laborator. De asemenea, niciuna dintre aceste teorii nu poate explica faptul ca multe persoane cu probleme psihice si emotionale s-au recuperat complet.


2. Medicatia prescrisa iti va corecta 'dezechilibrul biochimic'.
vs
Luand in considerare faptul ca nu se stie daca ai sau nu un 'dezechilibru biochimic', nimeni nu iti poate garanta ca il poate corecta.

3. 'Recuperarea in cazul bolilor psihice' nu inseamna vindecare. Recuperarea inseamna doar ca inveti sa duci o viata mai buna, in ciuda bolii.
vs
Exista grade diferite de recuperare in ceea ce priveste problemele psihice si emotionale. Unele persoane reusesc sa isi imbunatateasca viata, confruntandu-se in continuare cu probleme psihice si emotionale. Dar altele ajung la o recuperare completa si nu mai utilizeaza serviciile de sanatate mintala.

4. Medicatia psihotropa s-a dovedit a fi eficienta si sigura. Atunci cand persoanele cu un diagnostic de boala psihica refuza medicamentele, acestea nu isi constientizeaza boala.
vs
Eficienta pe termen lung a medicatiei psihotrope nu a fost demonstrata in studii stiintifice. Chiar si pe termen scurt, este posibil ca unele medicamente sa nu fie mai eficiente decat placebo. Multe dintre medicamentele prescrise in mod obisnuit sunt destul de periculoase, pot afecta creierul si reprezinta unul dintre motivele pentru care persoanele din sistemul public de sanatate mintala din SUA mor cu 25 de ani mai devreme decat media. Exista alternative non-medicale dovedite stiintific, dar care nu sunt furnizate pe scara larga.

5. Din cauza diagnosticului primit, vei fi nevoit sa iei intotdeauna medicamente.
vs
Pentru fiecare diagnostic, exista persoane care nu mai iau medicamente si traiesc o viata de succes.

6. Daca intampini probleme in a renunta la medicatie, aceasta este dovada faptului ca trebuie sa iei in continuare medicamentele.
vs
Problemele care apar atunci cand incerci sa renunti la medicamente, sunt deseori efectele sevrajului si pot fi diminuate printr-o reducere graduala a dozei. De asemenea, daca te-ai bazat pe medicamente sa iti rezolve problemele emotionale, va trebui sa inveti solutii alternative eficiente la aceste probleme pentru a putea parcurge cu succes sevrajul.

7. Daca vrei cu adevarat sa fii sanatos, vei lua orice medicamente prescrise de medicul tau, pentru tot restul vietii.
vs
Este alegerea ta. Este important sa nu renunti la medicatie inainte de a fi pregatit. Dar cel putin pentru unele persoane, renuntarea la medicamente, chiar si in ciuda sfatului medicului, poate fi cea mai buna solutie. De exemplu, studii desfasurate pe lungi perioade de timp arata o rata ridicata de recuperare inregistrata de persoane diagnosticate cu 'schizofrenie' care au renuntat cu succes la medicamente. Renuntarea la medicamente poate insemna evitarea riscurilor pe termen lung (inclusiv riscul unui deces timpuriu) asociate cu multe dintre aceste medicamente.

8. Daca decizi sa renunti la medicamente, nu te astepta sa primesti ajutor din partea medicului, a carui sarcina este de a-ti mentine medicatia.
vs
In afara de situatia in care un tribunal te-a decazut din drepturi, ai dreptul sa decizi incheierea oricarui tratament. Deoarece sistemul de sanatate mintala ti-a prescris medicatia, are de asemenea responsabilitatea de a te ajuta sa renunti la ea in cel mai sigur mod, daca aceasta este alegerea ta.

(Sursa: MindFreedom International)
26 comentarii
0
21-02-2012, ora 02:22
utilizator_115852
Nu este medic/terapeut
utilizator_115852
Sint perfect de acord. Cele 8 puncte sint numai MITURI.
0
21-02-2012, ora 03:11
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Sursa e indoielnica. Sunt multi fanatici pe lumea asta care cred ca suntem victimele unui complot al elitelor sataniste si ca medicamentele sunt unelte ale ingerului intunecat menite sa reduca populatia.

1. Nu e mit, e adevarul.
2. Cade pentru ca deriva din 1 care e fals.
3. Exista si vindecare, dar predispozitia exista intotdeauna si stresul sau un soc pot declansa afectiunea din nou.
4. Pentru majoritatea da. Desigur, intotdeauna exista riscul unor reactii adverse puternice in cazul anumitor persoane.
5 si 6 chiar sunt mituri
7 a) exprima un punct de vedere extremist si manipulator. E un mit fabricat de 'hipioti' si pus in spatele medicinei fara ca aceasta sa aiba vreo tangenta cu viziunea exagerata (orice) si apocaliptica (pentru toata viata).
b) daca au renuntat la medicament inseamna ca o perioada au luat medicament. Recuperarea se datoreaza medicamentului. Ca nu au mai avut recaderi dupa ce au intrerupt tratamentul e cu totul alta poveste.
8. Chiar e un mit. Scopul medicului nu e acela de-a te indopa cu pastile.

Un articol ieftin de pe un site propagandistic. Cu alte cuvinte, toti cei care sufera de schizofrenie au alte tulburari ar trebui sa renunte la medicamente. Toti cei cu atacuri de panica sa renunte la antidepresive si cand le revin simptomele sa se inchida in casa si sa se dea cu capul de pereti pana adorm.

Nu stiu daca remarcati tertipurile manipulative ale unor oameni care pozeaza in luptatori ai binelui cand, de fapt, duc lupta contra binelui, mai intai printr-o persuasiune continua prin care incearca sa convinga omul ca binele e rau, si-apoi prin oferirea unor sfaturi malefice imbracate chipurile 'in lumina' si 'altruism' cand in natura lor, acestea sunt malefice (precum acelea de-a renunta la medicatie cand aceasta se impune).

Malefici nu sunt medicii sau producatorii farmaceutici, si nici tratamentul. Malefici sunt toti cei care se pun deasupra medicilor si se-apuca sa dea sfaturi cu totul si cu totul opuse bazate pe-o ratiune mistica, intunecata de fel si fel de credinte care nu-si vor regasi niciodata concretetea in fizic.
0
21-02-2012, ora 03:31
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
Acest articol a fost conceput de supravietuitori ai psihiatriei, nu de hipioti sau indivizi malefici.
De ce nu exista in Romania supravietuitori ai psihiatriei?
De ce nu sunt eforturi sustinute de lobby si advocacy?
De ce nu dezvoltam servicii comunitare centrate pe recuperare?
De ce nu oferim modele ne-medicale de rezolvare a unor probleme, pana la urma, de viata?
Legislatia incalca prevederile Conventiei privind drepturile persoanelor cu dizabilitati (tratament si internare involuntara, proceduri privind stabilirea incapacitatii).
Dar problema este tot pacientul sau acele informatiile care au potentialul sa ii ofere putere. In conditiile acestea, recuperarea este imposibila. Cum pot aceste persoane sa isi redobandeasca identitatea, cand serviciile de sanatate mintala se bazeaza pe un model individualist, patologizant, medical al dizabilitatii?
Aceste persoane trebuie sa fie informate!
0
21-02-2012, ora 05:17
utilizator_115852
Nu este medic/terapeut
utilizator_115852
Toti oamenii de pe planeta noastra sufera de aceeasi boala mentala. Nu am gresi cu nimic daca am afirma ca aceasta lume este un spital de nebuni. Dar tulburarile psihice de care sufera oamenii exista de atatea mii de ani incat toate cartile medicale, de psihologie si de psihiatrie au ajuns sa considere boala ca fiind starea de normalitate. Ele o considera ceva normal, dar eu afirm ca nu este deloc normal. Cand teama devine prea mare, mintea rationala incepe sa clacheze si nu mai suporta toate aceste rani cu otrava care le macina. Cartile de psihologie numesc acest proces boala psihica, schizofrenie, paranoia, psihoza, dar toate aceste boli sintdoar atunci cand mintea rationala ajunge sa fie atat de inspaimantata si ranile ei devin atat de dureroase incat mintii i se pare mai usor sa rupa contactul cu lumea exterioara.
0
21-02-2012, ora 05:43
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
@Alex80 Sunt de acord ca experienta traumei este cat se poate de reala, insa de cele mai multe ori metodele obisnuite de abordare a problemelor de sanatate mintala (inclusiv psihoterapia) nu iau in considerare trauma, ci doar managementul simptomelor. De aceea este necesara reformarea sistemului de sanatate mintala, prin includerea perspectivei utilizatorilor/supravietuitorilor si a unei abordari a drepturilor omului. Dupa cum afirma Szasz, problemele de sanatate mintala se refera la aspecte psihologice, sociale si juridice care nu pot fi rezolvate exclusiv prin medicatie intr-un sistem condus de psihiatrie. Medicatia are un rol important, dar mai important este consimtamantul informat al pacientului. In ce masura este tratamentul voluntar, informat? Lipsa accesului la metode de interventie ne-medicale alternative si la informatie ma face sa cred ca nici macar acesta nu este alegerea facuta de pacient, ci este rezultanta constrangerilor intr-un sistem in care domina o singura paradigma. Din nefericire, rezultatul este de prea multe ori dependenta de medicatie si de sistemul de sanatate mintala. In acest context, recuperarea nu se poate produce.
0
21-02-2012, ora 17:42
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Ei, asta-i culmea! Sa spui ca in Romania nu exista supravietuitori ai psihiatriei.. Ca si cum daca ai intrat pe usa unui psihiatru ti-ai semnat condamnarea la moarte. Cand o sa-i luati pe toti la verificat atunci sa afirmati asa ceva.
0
21-02-2012, ora 19:14
socialworker
Nu este medic/terapeut
socialworker
@Okto Sunt convinsa ca exista in Romania persoane care i-au 'supravietuit' psihiatriei si care au vieti de succes. Nu aceasta este problema. Acestia nu sunt supravietuitori, in sensul politic al termenului, ci persoane care au utilizat si poate utilizeaza servicii de sanatate mintala. In afara de una sau poate doua asociatii de beneficiari (printre care si supravietuitori), termenul de supravietuitor al psihiatriei - asa cum este el utilizat in spatiul international - nici macar nu a intrat in limbajul comun. Este vorba despre eforturi sustinute de lobby si advocacy ale unor persoane care, avand o identitate comuna (aceea de supravietuitor), incearca sa schimbe un sistem injust. Orice sistem de sanatate mintala trebuie sa renunte la dominatia pe care o exercita asupra 'pacientilor/clientilor', de aceea importante acte si tratate (inter)nationale recomanda implicarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala la dezvoltarea serviciilor care se adreseaza lor. Acest lucru nu se intampla insa. Pacientul are de ales: ori ia medicatia, ori nu - tinand cont ca tratamentul medicamentos este cel mai accesibil atat din punct de vedere financiar, cat si in ceea ce priveste distributia teritoriala. Daca ar exista o miscare a supravietuitorilor, in colaborare sau nu cu alte organizatii ale persoanelor cu dizabilitati, capacitatea lor de a schimba ceva ar creste considerabil. Dar cand psihiatrul, psihologul si alti specialisti din sanatate mintala pornesc de la ideea ca persoana (cu noua identitate de pacient) nu este capabila sa gaseasca modalitati creative de a trece peste niste dificultati firesti, si poate nici ei nu sunt prea motivati sa descopere metode alternative, mai putin intruzive, care sa faciliteze imputernicirea persoanei respective, nu putem vorbi decat de o cultura paternalista care nu urmareste interesul superior al persoanei, ci incearca doar sa protejeze societatea de efectele 'bolii psihice', creata la randul ei de societate. Pacientii sunt niste pioni prinsi intr-o lupta pentru suprematia unei pseudo-stiinte (vezi procesul de elaborare a DSM-5). Fiind pioni, nu pot fi si supravietuitori. Este nevoie ca oamenii, fara teama de a fi etichetati drept 'nebuni', sa se organizeze si sa isi uneasca vocile intr-o singura miscare, aceea a supravietuitorilor, atat pentru binele lor (drepturi egale, efecte pozitive la nivel individual, recuperare, participarea la comunitate), cat si pentru binele societatii (exercitiu de democratie) si chiar al specialistilor din sanatate mintala, inclusiv al psihiatrilor, care nu vor mai fi constransi de niste abstractiuni in oferirea de sprijin si in conceperea unor programe cu adevarat revolutionare si vindecatoare (de ex. programul/filosofia Open Dialogue din Finlanda, abordarea transpersonala aplicata in diverse unitati de psihiatrie inca din sec 19, abordarea Emotional CPR din SUA). Avem nevoie de aceasta schimbare de mentalitate, insa doar impreuna putem schimba ceva! Primul pas este informarea. Nu trebuie sa fiti de acord cu ceea ce am scris aici, dar oamenii au dreptul sa stie ce se intampla la nivel international. Acestea sunt probleme cu care se confrunta statele din Uniunea Europeana, doar ca spre deosebire de majoritatea acestora, Romania nu a dezvoltat mecanisme de informare si monitorizare a drepturilor persoanelor cu probleme de sanatate mintala sau servicii alternative de suport. O miscare a supravietuitorilor poate schimba acest lucru!
0
23-07-2012, ora 00:19
spanda
Nu este medic/terapeut
spanda
"Stiinta nu a descoperit cauzele problemelor psihice si emotionale. Aceste afectiuni nu pot fi testate intr-un laborator. De asemenea, niciuna dintre aceste teorii nu poate explica faptul ca multe persoane cu probleme psihice si emotionale s-au recuperat complet. "

100% adevarat.

De fapt, acum cativa ani, un senator SUA, a cerut in mod oficial FDA-ului sa scoata in evidenta un singur studiu verificat, care sa ateste ca la originea oricareia dintre afectiunile psihice cunoscute, se afla un dezechilibru biochimic la nivelul creierului (ce poate fi "corectat" prin intermediul medicamentelor). A trecut un an de zile si FDA-ul nu a fost in stare sa gaseasca nici macar un singur studiu!

In plus, medicamentele psihotropice nu "corecteaza" un dezechilibru, ci creaza un dezechilibru la nivelul creierului (in scop asa zis "terapeutic"), asa cum a recunoscut intr-un studiu, nu cu mult timp in urma, directorul NIMH din SUA.

Deci OKTO, pur si simplu nu ai studiat suficient.

In fapt, exista chiar tari care au interzis reclamele TV in care se afirma ca antidepresivul X corecteza nu stiu de dezechilibru la nivel de serotonina, etc, tocmai pentru ca nu exista nici o baza stiintifica pentru o astfel de afirmatie. Si asta dupa zeci de ani de cercetari, si zeci de miliarde de dolar investiti in asa ceva.
Absolut toate studiile care au aparut de-a lungul timpului, si care sustineau asa ceva (boala psihica = dezechilibru la nivelul neurotransmitatorilor), au fost ulterior invalidate. Fara exceptie.

Insa de aici si pana la a afirma ca bolnavii ar trebui sa renunte la medicamente, e o cale lunga.
Insa nici a-i lasa pe o medicatie care le scade durata de viata cu aproape 25 de ani (!!!), nu e in mod clar o solutie!
Medicamentele psihotropice blocheaza niste simptome. Doar atat. Nimic altceva. Insa chestia asta se plateste foarte scump.

Exista alternative, inca sunt scumpe si greu de aplicat la noi in tara.
0
25-07-2012, ora 18:07
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
Okto... pur si simplu nu ai studiat suficient. Deci daca combini samanismul cu minunatele clisme cu cafea e posibil sa o scoti la capat si fara sa iei nu mai stiu eu ce medicamente!!! Spanda are dreptate. Kv are dreptate. Nick cu 5htp-ul sau are dreptate. Tu in schimb... aveai mai multa dreptate daca reuseai la Liverpool... dar nu te-au primit !! Pai da... ca ai frecat-o la rece atatia ani in loc sa inveti atata carte incat sa fii perfect in raport cu materia studiata!! Pai tu te lauzi cu 10 la Biologie bre? O gramada iau 10 la bilologie.. materia din liceu nu e stufoasa... si e mai mult toceala decat altceva!! Si vii acum la nici 20 de ani sa dai sfaturi tu pe aici... cand si tu de fapt ai probleme... din cate am inteles cu memoria si integrarea sociala si putin cu depresia. Pfff esti ceapa bre!! Pui ochiul asta ocult la avatar si ii acuzi pe altii de conspirationism !! Mda !!
0
25-07-2012, ora 22:59
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Eu sunt curioasa cum reusesti sa-i faci unuia clisma cu cafea in timpul unei crize mistice, asa cu agitatie motorie extrema?
Sau unuia care se crede Napoleon?
Cum il covingi pála bre sa stea cu popou-n sus ca-l scapi tu anxietate...cu cafea?

Vreau raspuns la obiect, ca parca prea le stim pe toate cand e vorba de carcotit!
0
25-07-2012, ora 23:13
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Nu va mai luati oameni buni dupa diversiunile unor useri mai vechi, care apar cu ID-uri false pe forum, ca sa isi dea si ei cu parerea ca niste lasi, sa faca pe desteptii si sa-i ia la misto pe ceilalti useri, ca nu sunt in stare sa faca acest lucru sub identitatea sub care ii cunoaste toata lumea.

Ba, da' destepti sunt ma' voi astia care stati acasa pe banii statului si va tineti de mistocareala in prea multul timp liber pe care il aveti! Si daca le spui ca ar trebui sa li se taie ajutoarele se supara. Decat sa va tineti de prostii faceti si voi ceva util cu timpul si vietile voastre!
0
26-07-2012, ora 00:53
spanda
Nu este medic/terapeut
spanda
Nu numai ca neurolepticele doar blocheaza niste simptome, insa se si spune la modul cel mai clar in prospecte:
(de ex. in cazul Rispoleptului)

"Mecanismul de actiune al Risperdalului (precum si al altor medicamente folosite pentru tratarea schizofreniei) este NECUNOSCUT. Cu toate acestea, se presupune ca..."

http://www.janssenmedicalinformation.com/assets/pdf/products/files/Risperdal/pi/LIB-RIS-065138-06.pdf

Deci se recunoaste chiar si in prospecte ca nu se cunoaste modul exact de actiune. Sunt doar teorii, ipoteze. Atat.
In plus, daca aveti curiozitatea sa analizati studiile de lunga durata, in care se compara gradul de recidiva in cazul celor tratati cu antipsihotice pe o perioada lunga de timp (deci care iau ani la randul neuroleptice, in cadrul asa zisului tratament de "intretinere"), comparativ cu cei care nu iau neuroleptice, sau care au renuntat la ele dupa o perioada, (datorita efectelor iatrogenice), veti descoperi ca intotdeauna cei care au renuntat la neuroleptice, au avut mai putine recidive. De fapt, procentul de recidive e dublu, pentru cei care isi iau pastilele ani de zile, comparativ cu cei care renunta la ele si incearca alte variante (psihoterapie cognitiva, analitica, terapie nutritionala, etc)
E un intreg scandal in SUA in prezent, caci nu s-a reusit gasirea nici macar a unui singur studiu de lunga durata care sa demonstreze ca pacientii care isi iau cu constinciozitate neurolepticele, au mai putine recidive. Dimpotriva, toate cercetarile indica exact contrariul: boala se cronicizeaza ca urmare a tratamentului cu neuroleptice pe o perioada lunga de timp. Cuvantul cheie aici e "perioada lunga de timp", adica peste un an, (in general)
Neurolepticele sunt utile pe perioade scurte, pentru a iesi dintr-o criza, insa e o nebunie folosirea unor medicamente atat de toxice, drept tratament de "intretinere", pe perioade lungi.
Daca aveti rabdare sa studiati rata de recuperare la nivel mondial, in cazul schizofreniei, veti descoperi ca se situeaza intre 45 si 60%. Si aici e vorba de o rata de vindecare "naturala", deci fara nici un fel de terapie. Asta cu o singura conditie: sa nu se ia antipsihotice timp indelungat. Caci atunci scade aproape la jumatate.
Studiile astea se gasesc pe internet, s-au publicat deja o gramada de carti pe tema asta, etc.
0
26-07-2012, ora 00:55
spanda
Nu este medic/terapeut
spanda
Totusi, care e treaba cu clisma cu cafea?
0
26-07-2012, ora 08:43
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sa-i faca cineva o clisma bucala lui Prozac ca tocmai se afla in criza si scoate toxinele pe gura.De la clisma din terapia Gerson facuta persoanelor cu cancer ai ajuns la cei in manie si o faci in modul ala la misto asa cum va indeletniciti una mai presus ca alta.Chiar voi dezvolta acest subiect care pe tine te face sa rizi si sa vorbesti anapoda, nu m-as mira sa ti se intoarca inapoi toxinele.Asta ar trebui sa fie prima regula inaintea inceperii unui tratament si chiar la anumite perioade de timp, sa vedem un ex in care cineva moare tocmai pt ca nimeni nu s-a agindit la clisma(doar nu-i asa e rusinos sa vb depres asta?):
http://forum.romedic.ro/prod/Camine_spital_02533.html

Prozac nu te mai chinui sa faci pe optimista ca se vede limpede cum stau lucrurile, nu rid, dar nici nu pling.
Imi este limpede care-i realitatea dincolo de imbratisarile virtuale, indemnul la, , hai sa marim doza, e singura solutie, ,
si, , pup gasca, , doar nu-i asa ai un mare merit, ti-ai ales un nume de antidepresiv imbunatatit cu mult fluor si ai convins atita lume sa te urmeze, bine ar fi daca ar mai face o pauza si ar mai tine la ei.Cind ai spus, , feriti-va de astfel de oameni(facind referire la mine)care spun ca ceaiurile si ierburile..., , ai facut cea mai stupida afirmatie, exact ca si cum ai spune, , daca bei un macerat de ISOP o sa ai probleme in activitatea cerebrala, dar daca iei Prozac o sa te simti bine si este si stintific si sigur, ,
0
26-07-2012, ora 09:43
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
k.v eu nu te-am atacat, asa cum o faci tu vehement si fara motiv si chiar daca ma ataci, eu n-o s-o fac.
Ma jignesti insa gratuit si asta n-am sa ti-o scuz. Mai mult, te amuza boala mea si asta denota clar ce fel de persoana esti.
Ma faci "guru" inca o data fara motiv, desi eu n-am adepti, eu n-am gashca si nu in ultumul rand, eu nu prescriu medicamente! SIngurul loc unde am trimis colegii de suferinta este la medic.

A fost doar un Grup virtual de sprijin, care la un moment dat nu a mai functionat. Au avut grija unii, altii sa-si bage condeiu. Eu am rezistenta scazuta la prostie si n-am mai scris. Punct.

Tu indemni oamenii sa renunte la medicatie, desi sunt stabilizati, bazandu-te pe cateva linkuri gasite pe Google. E PERICULOS, atat pentru ei cat si pentru ceilalti. Gandeste-te de doua ori!!!

Am intrebat si nu mi s-a raspuns la obiect: cum ii administrezi unui pacient in plina criza/delir clisma cu cafea?
0
26-07-2012, ora 09:46
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
the eye, daca mi te-ai adresat mie, afla ca un am singur cont pe romedic si ceea ce spun, o fac fara perdea, scurt si la obiect.Moderatorii pot verifica ca am un singur cont.

Mai afla ca nu primesc ajutoare de la stat, inca lucrez. Lucrez pe computer si pot lucra de oriunde:)
0
26-07-2012, ora 09:58
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Te-am atacat vehement?nu! ti-am raspuns doar la aluziile tale urite, , metoda a la Tanacu, , , , feriti-va de astfel de oameni, ,.Ai rezistenta scazuta la a discuta ceva ce nu e pe placul tau.Deci tu esti o desteapta si nu ai, , rezistenta la prostie, , , pe celalalt topic e mai bine, mergeti ca oile in acelasi sens, nu au cum sa apara conflictele.Oamenii pe medicatie sunt stabilizati?eu nu te vad asa, pot sa spun ce gindesc?sau sa incerc sa te perii.Sa-ti raspunda Mos Craciun la intrebarile tale, eu o voi face pt cei cu adevarati interesati nu pt cei care au chef de mistouri, iar ceea ce afirm este intarit de realitate nu de cautari pe Google unde si acolo fiecare citeste numai ce vrea sau ce-l taie capul.
0
26-07-2012, ora 10:02
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
E, uite ca acum ma iau si eu de tine, Prozac, ca sa vezi cum e!

Cand am inceput sa scriu pe romedic, m-ai atacat si m-ai jignit FARA CA EU SA-TI FI FACUT CEVA, fara ca eu sa fi dialogat vreodata cu tine! Nici cand te-am rugat, nu ai incetat, ci ai continuat sa apari sub mesajele mele, sa ma ataci si si sa scrii "ingretosata" vesnica ta varianta despre medicamente.

Esti asa cum spune KV, inca a fost blanda cu tine. Esti inflexibila, dura (ca sa nu spun rea) si esti toxica pentru multe topicuri!

Indemni oamenii NUMAI la medicamente, desi pe tine nu te-au vindecat, ci doar te-au facut dependenta pe viata, iar stabilizarea asta e incerta si nu e definitiva.

Nu indeamna nimeni la incetarea medicatiei, insa exista oameni care vin si cu alte solutii.

SOLUTII, pricepi, Prozac?

Esti atat de fidela medicamentelor incat, asa e, nu numai ca ai facut simbioza cu Prozacul, dar te mai si semnezi la sfarsitul mesajelor, "cu drag, Prozac". Asta spune ceva. Si mai e si 'gretos', pe deasupra.

Lasa oamenii care au sa spuna si altceva decat ce crezi tu, sa scrie cum doresc, si nu mai fi acida, rautacioasa si flegmatica!

Ramai cu medicamentele tale pana la sfarsitul vietii, dar nu mai interveni acolo unde se discuta si de alte solutii de vindecare! Nu esti in masura sa te consideri un reper viabil.
0
26-07-2012, ora 10:21
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
@prozac

Ma refeream la OvidiuUngureanu, care e un user mai vechi al romedic-ului cu alt ID, pe care il foloseste ca sa faca misto de alti useri.
0
26-07-2012, ora 13:01
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Ooooh, dar vad ca v-ati atacat doamnelor, hmmm ambele deodata, mai sa fie doar coincidenta sau acelasi user!!!

In fine, nu intru-n in dispute cu voi, da'chiar asa voi doamnelor normale cu o structura cognitiva de invidiat si un IQ peste msaura, de ce va coborati la nivelul meu, de ce ma luati in seama?

Va deranjez cumva?

Daca da, sa stiti ca nu ma bucur. SIncer.

M-as fi bucurat, daca atitudinea voastra ar fi fost alta, dar citindu-va imi dau seama ca rezistenta mea la prostie e din ce in ce mai scazuta.

O zi buna
Prozac
0
26-07-2012, ora 13:50
OvidiuUngureanu
Nu este medic/terapeut
OvidiuUngureanu
@ The_eye

N-am idee cine esti domnule... insa eu am sa iti spun ochiul maro de acum inainte... sper sa nu te superi ! Daca nu mai avem voie sa ne spunem parerea in tara asta pe un forum amarat ca sare ochiul maro pe tine... apoi... chiar ca s-a dus naibii de tot tara asta!
Si inca ceva... zici ca fac misto de nu stiu care sau nu stiu care... care e contributia dumitale mai exact la aceasta comunitate forumistica de ma judeci pe mine? Stai si pierzi toata vremea aici dand sfaturi dupa ureche crezand ca faci vreun bine dar de fapt faci mai mult rau decat bine... iti spun eu. Daca ai iluzia ca ai ajutat pe cineva vreodata. e doar o iluzie iti spun eu!! Doamna K.V, Prozac, Nick totusi se documenteaza inainte sa tipareasca ceva la calculator. Tu prinzi cate o idee de ici de colo si in rest critici pe toata lumea. Dar pe toata lumea!! Insa esti net superioara... te pui cu ochiul maro? Cum sa faci una ca asta!!
Ah... iar eu am servici, nu iau nici o indemnizatie nimic Iar in cazul in care as beneficia de vreun ajutor social ceva... nu inteleg care ar fi problema matale? Adica ce... ar trebui sa mi se taie ajutorul social pentru ca am facut misto de nu mai stiu cine. Ce-ar fi sa vina Ponta acum la televizor sa ne zica..." De acum inainte... cei care fac misto de altii sa nu mai beneficieze de ajutor social"
0
26-07-2012, ora 15:02
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Auzi prozac!daca te-a izbit curiozitatea cum de am postat eu si ciorapel in acelasi timp ai putea sa te documentezi daca tot esti specialista in calculatoare si ai sa constati ca este imposibil sa fie vorba de acelasi user, insa problema ta reala este ca tu nu suporti sa fie doua persoane care sa gindeasca la fel sau macar apropiat referitor la bolile psihice si medicatia aferenta.Asta-i motivul care te-a determinat sa mai refulezi si tu, te-a enervat postarea lui OvidiuUngureanu, ,. Deci daca combini samanismul cu minunatele clisme cu cafea e posibil sa o scoti la capat si fara sa iei nu mai stiu eu ce medicamente!!! Spanda are dreptate. Kv are dreptate, ,

Cit de mult te altereaza sa existe macar o singura persoana care sa fie de acord macar cu ceva din ce spun eu.Pe tine si destule alte persoane pur si simplu va agita si va da stari de rau sa cititi ca mai sunt oameni care si-au ameliorat starile prin lucruri simple si la indemina, , si care ar fi alea, ma rog?, , se intreaba fata cu nume de ANTIDEPRESIV

De ce ne-am coborit la nivelul tau?Nu consider ca cineva e mai jos sau mai sus ca fiinta, dar pe multi ne separa caracterul si felul in care ne traim vietile si cit de mult dorim sa cunoastem laturile ei
0
26-07-2012, ora 19:10
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Am zis eu ceva de Prozac vreodata?! NU CRED... Si da, foarte buna gluma cu ochiul maro, hmm. :P

Mituri despre tulburarile psihice:

- Nu poti renunta la medicatie, pe care trebuie sa o iei tot retul vietii.
Ei bine, eu am cca 10 zile de cand am eliminat complet medicatia psihotropa. Pentru cei care vreti sa imi spuneti ca urmeaza dezastrul, mai bine abtineti-va! Ati avea reactii exact ca-n faza cu drobul de sare din "Prostia omeneasca" a lui Creanga. Nu vreau sa spun ca nu este deloc posibil sa revina vreun simptom pozitiv, dar asta va ramane de vazut. In viata mai trebuie sa iti asumi si riscuri, daca vrei sa ai ceva de castigat.

- Daca renunti la medicatie, vei trece prin simptome de sevraj.
Eu am renuntat gradat la risperidona si brusc la cele 250 mg de Depakine pe care le luam si nu mi s-a intamplat absolut nimic, cel putin pana acum. Singura diferenta este ca am inceput sa ma trezesc cu noaptea in cap in unele dimineti, in conditiile in care sub medicatie nu puteam sa ma dau jos din pat decat la o ora foarte tarzie. Alt efect pe care l-am observat este ca nu mai sunt asa docila ca sub medicatie. O fi avand legatura cu sedarea, nu stiu sigur.

In rest, Ciorapel mai are si ea partea ei de dreptate. Trebuie sa ne stabilim obiective in viata si sa le ducem pana la capat, daca vrem sa realizam ceva! Vaicaritul si frecatul mentei pe internet nu ne ajuta cu absolut nimic!

@OvidiuUngureanu

Ce sa-i faci daca am un caracter nesuferit si-mi place sa enervez oamenii?...
0
26-07-2012, ora 20:35
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Chiar daca te-ai luat de mine, -)), eu iti doresc mult succes de-acum incolo, viata frumoasa, luminoasa si mai ales plina de teluri pe care sa le duci la bun sfarsit !
0
26-07-2012, ora 20:36
utilizator_24568
Nu este medic/terapeut
utilizator_24568
Bravo pentru decizia luata!
0
26-07-2012, ora 21:07
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Multumesc! 3 ani de medicatie psihotropa sunt suficienti, as zice eu. Sunt convinsa ca exista viata dupa o afectiune psihica si dupa ani de medicamentatie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •