Batran dificil, Ajutor!
Mama mea a murit anul trecut. Era cardiaca, si intr-o buna zi, a refuzat sa-si mai ia medicatia... si a murit. Convingerea mea este ca asta a fost modul ei de a scapa de teroarea din viata ei, adica de tata. A scapat, s-a eliberat. El a ramas singur la 73 de ani. Este alcoolic, dificil, are probleme cu gandirea si cu memoria, refuza orice vizita la medicul psihiatru si nici nu vrea sa auda de vreun camin de batrani sau centru de socializare(pentru ca nu se primesc alcoolici acolo). In schimb, are pretentii ca eu sa fiu la dispozitia lui. Fac ce pot, ii duc mancare, il mai chem pe la mine. dar nu mai pot. Pur si simplu, cand il vad beat si aproape dezintegrat psihic, cu sangerare nazala, dezechilibrat si confuz, ma apuca si mila si sila, si furia, toate deodata. Daca aduc vorba de spital, ma da afara pur si simplu. Credeti-ma, nu mai suport! Incep sa o inteleg pe mama ca a ales moartea in schimbul acestui mod de a trai, dar eu nu vreau sa mor ca ea. Eu am o viata frumoasa, o familie echilibrata si inca am mintea intreaga si un instinct de conservare intact. Bonele sau infirmierele de ingrijire la domiciliu fug mancand pamantul cand aud ca e alcoolic. In plus, el percepe 'o femeia care sa-l ingrijeasca' ca pe o femeie care sa-i ofere si favoruri sexuale perverse. Sunt scarbita, dezgustata si dsiperata. Are nevoie de tratament psihiatric si medical dar le refuza cu obstinatie. Exista vreo institutie sau vreo asociatie caritabila (sau chiar cu bani) care sa-l ia in vreo evidenta sau sa se ocupe de el? Ce pot face pentru el ca sa primeasca ingrijirea de care ar avea nevoie (sunt dispusa sa si platesc pentru asta), dar sa nu fiu eu cea care o ofera? Va rog, ajutati-ma cu un sfat fara sa ma judecati prea aspru. Va multumesc.
5 comentarii
Am mai dat sfatul asta si vi-l ofer si dvs ! Procurati din farmacie direct sau cu reteta de la medicul de familie sau un altul, solutie de Haloperidol din care ii dati 2-3 picaturi in mancare sau bauturi racoritoare ! Puteti merge pana la 5-7 picaturi de 2-3 ori pe zi, mai mult doar cu acordul unui medic psihiatru !
Succes !
Succes !
Buna seara!
In primul rand, nu putem vorbi de "scapare" sau "eliberare" atunci cand, in mod pe deplin
constient, o persoana bolnava refuza sa-si ia tratamentul despre care stie ca-i este indispensabil, chiar daca o
face pentru a scapa de o situatie dificila, asa cum e cea pe care ati relatat-o. Fara a judeca, e tot o forma de sinu-
cidere si, ceea ce e poate mai important, nu rezolva problema, stress-ul persoanei care recurge la un astfel de
gest, ba chiar dimpotriva. Inca o data, nu judec.
In legatura cu tatal dumneavoastra, va recomand, daca aveti posibilitatea, sa-i puneti in
bautura "Antialcool Plant", un preparat natural. Numarul de picaturi variaza in functie de tipul de bautura (vin, bere,
tuica) si ar trebui sa fie mentionat in prospect. Daca nu-i puteti pune direct in bautura, se pot dizolva si in apa.
Acest preparat are rolul de a-i crea o conditionare negativa, dezgust si greata fata de bautura, fara a avea efecte
adverse.
Deasemenea, avand in vedere si componenta sexuala de care vorbeati, ar intra in discutie si
medicamentul homeopat Nux vomica (in principiu dilutia CH 30).
N-ar trebui neglijat nici ajutorul unui psiholog cu experienta in astfel de cazuri.
Va stau la dispozitie pe site (sau pe privat daca e cazul)- si pentru urmarirea evolutiei,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
In primul rand, nu putem vorbi de "scapare" sau "eliberare" atunci cand, in mod pe deplin
constient, o persoana bolnava refuza sa-si ia tratamentul despre care stie ca-i este indispensabil, chiar daca o
face pentru a scapa de o situatie dificila, asa cum e cea pe care ati relatat-o. Fara a judeca, e tot o forma de sinu-
cidere si, ceea ce e poate mai important, nu rezolva problema, stress-ul persoanei care recurge la un astfel de
gest, ba chiar dimpotriva. Inca o data, nu judec.
In legatura cu tatal dumneavoastra, va recomand, daca aveti posibilitatea, sa-i puneti in
bautura "Antialcool Plant", un preparat natural. Numarul de picaturi variaza in functie de tipul de bautura (vin, bere,
tuica) si ar trebui sa fie mentionat in prospect. Daca nu-i puteti pune direct in bautura, se pot dizolva si in apa.
Acest preparat are rolul de a-i crea o conditionare negativa, dezgust si greata fata de bautura, fara a avea efecte
adverse.
Deasemenea, avand in vedere si componenta sexuala de care vorbeati, ar intra in discutie si
medicamentul homeopat Nux vomica (in principiu dilutia CH 30).
N-ar trebui neglijat nici ajutorul unui psiholog cu experienta in astfel de cazuri.
Va stau la dispozitie pe site (sau pe privat daca e cazul)- si pentru urmarirea evolutiei,
Cu tot respectul pentru buna intentie a autorului raspunsului precedent, nu cred ca Haloperidolul este
varianta cea mai buna in acesta situatie, mai ales ca tatal dumneavoastra este si confuz.
Cu respect pentru toti utilizatorii,
varianta cea mai buna in acesta situatie, mai ales ca tatal dumneavoastra este si confuz.
Cu respect pentru toti utilizatorii,
Va multumesc pentru sfaturi si incurajari.
Cu tot respectul, nu mi-e foarte confortabila ideea sa-i administrez substante in mancare sau bautura fara stirea lui. Nu stiu ce reactii sau efecte secundare pot avea aceste substante, mai ales ca el bea amestecat (tarii impreuna cu bere, sau vin) Din informatiile pe care le-am gasit, Haloperidolul are la contraindicatii "deprimarea toxica severa a sistemului nervos determinata de alcool etilic sau medicamente deprimante centrale". Nu pot risca sa-i provoc si alte probleme, are deja destule.
Pana la urma, ma gandesc ca fiecare are destinul propriu, cine sunt eu sa intervin? odata si odata, va ceda (nici organismul lui nu e din fier), si atunci tot la internare va ajunge...numai ca eu sunt depasita de situatie intre timp...
Va multumesc din suflet, sa aveti cu totii un an nou frumos si fericit!
Cu tot respectul, nu mi-e foarte confortabila ideea sa-i administrez substante in mancare sau bautura fara stirea lui. Nu stiu ce reactii sau efecte secundare pot avea aceste substante, mai ales ca el bea amestecat (tarii impreuna cu bere, sau vin) Din informatiile pe care le-am gasit, Haloperidolul are la contraindicatii "deprimarea toxica severa a sistemului nervos determinata de alcool etilic sau medicamente deprimante centrale". Nu pot risca sa-i provoc si alte probleme, are deja destule.
Pana la urma, ma gandesc ca fiecare are destinul propriu, cine sunt eu sa intervin? odata si odata, va ceda (nici organismul lui nu e din fier), si atunci tot la internare va ajunge...numai ca eu sunt depasita de situatie intre timp...
Va multumesc din suflet, sa aveti cu totii un an nou frumos si fericit!
@ Iris1821
Daca e violent, rupe, sparge, puteti chema salvarea si politia si il interneaza pe loc.
Daca e violent, rupe, sparge, puteti chema salvarea si politia si il interneaza pe loc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4blocarea psihica pentru cateva secunde
- 4tulburare psihica?
- 10tulburare psihica nediagnosticata
- 71Vindecarea sta in puterea din voi!
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 40Tatal meu e nebun?
- 2bunicul meu are niste dureri mari de picioare
- 3Este posibil sa fi dezvoltat vreo tulburare psihica ?
- 4saliva cleioasa
- 6Tulburari psihice din adolescenta; dupa ce a nascut starea s-a inrautatit
- 12Afectiunile psihice sunt in primul rand boli fizice
- 18mintea mea repeta anumite dialoguri, care au avut loc chiar cu o luna in urma
- 18probleme psihice
- 2batrana care a cazut
- 2Exista speranta/sansa sa se vindece vreo boala psihica in viitor?
- 5Vrem centre de recuperare/recreere/integrare sociala pentru bolnavii psihiatrici cronici
Mai multe informații despre: tulburarile psihice varstnicii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: