Am o intrebare legata de testul de sarcina

10-03-2012
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
Buna,
Ultima data am avut contact neprotejat acum aproape 3 saptamani, si de atunci am folosit tot timpul prezervativ. Dar la contactul neprotejat, el tot timpul s-a retras inainte de ejaculare. Ceea ce faceam era mai mult o joaca, si dupa aceea oricum puneam prezervativul. Dar inainte de a-l pune, exista un contact de cateva secunde fara. Stiu ca si lichidul acela pre-ejaculator poate contine spermatozoizi, dar aceia raman pe canal doar in cazul in care de la ultimul contact sexual nu te-ai spalat sau nu ai urinat. Si nu a fost cazul. Ma rog, si au trecut cam 3 saptamani, mi-am facut un test care a iesit negativ ieri. Dar totusi inca sunt nelinistita. Nu am simptome de nici un fel. Doar lipsa menstruatiei, care oricum era neregulata de fel, imi venea 2, 3 luni regulat, si apoi iar se deregla. Cam dupa cat timp se face testul incat sa fiu sigura ca este rezultatul corect? Eu stiam 2 saptamani, dar pentru siguranta, o sa imi mai fac unul saptamana ce vine, intr-o dimineata. Poate influenta rezultatul daca mi-l fac in dupa masa de exemplu, sau seara?
8 comentarii
0
10-03-2012, ora 12:12
marissaly
Nu este medic/terapeut
marissaly
buna am si eu o problema. pe data de 1 ianuarie am avut o relatie sexuala protejata. pe data de 5 ianuarie am avut menstruatie normala. luna trecuta pe data de 8 mi-a venit menstuatia dar mi-a curs foarte mult in prima si a doua zi... iar luna aceasta nu imi mai vine menstruatia dar am dureri de spate si ovare si ma dor sanii de cateva zile. tin sa mentionez ca nu am mai avut vreo relatie sexuala de atunci. e posibil sa fiu insarcinata...?
0
10-03-2012, ora 13:23
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Deea nu cred sa fie sanse sa fii ramas insarcinata, mai ales ca nu a ejaculat inauntru, intotdeauna exista un risc, dar mai mic, decat un coit neintrerupt, daca ai facut testul de sarcina si a iesit negativ, nu ai de ce sa-ti faci probleme, poti insa sa mai faci unul ca sa fii 100% sigura, dar fa un efort si fa-l din prima urina de dimineata..ar trebui sa mergi si la un control, poate iti va da un tratament pt declansarea menstruatiei sau pt reglare..
0
10-03-2012, ora 13:27
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
marissaly, daca ai avut contact sexual protejat, nu ai de ce sa te ingrijorezi, mai asteapta menstra, se pare ca intarzie, mai ales ca nu ai un ciclu regulat..poti si tu sa mergi la ginecolog sa te consulte si ii spui problemele care te framanta, poate te va ajuta in acest sens..menstruatia poate intarzia de la stres, anexite, dereglari hormonale..
0
10-03-2012, ora 17:08
marissaly
Nu este medic/terapeut
marissaly
problema e ca mi s-a format ca un colacel in zona buriculu... eu sunt slaba de felul meu si nu am avut niciodata burta.
0
10-03-2012, ora 18:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
@deea: Da, după două săptămâni se poate face un test de sarcină. Dar, după două săptămâni de la contactul sexual considerat suspect. Problema este că, în cazul dv, toate contactele sexuale sunt suspecte, fiind neprotejate. Faptul că aplicaţi prezervativul DUPĂ, chiar şi după o secundă de la începerea contactului sexual, nu corespunde definiţiei de 'contact sexual protejat prin prezervativ'. Există o probabilitate totală de 40 % ca, procedând astfel la fiecare contact sexual, să apară o sarcină înainte de trecerea unui an. Adică, vă jucaţi cu focul astfel, şi până la urmă se va (a)prinde.

Prin urmare, prezervativul trebuie aplicat ÎNAINTE de penetrare. Numai în aceste condiţii vorbim de act sexual protejat, iar în aceste condiţii probabilitatea sarcinii scade de la 40 % la 1 % după un an.
0
10-03-2012, ora 18:54
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
Contacte neprotejate nu am mai avut de aproape 3 saptamani. acum pun prezervativul inainte de penetrare. nici macar cateva secunde nu fac sex fara. il pun din prima. deci in ultimele 3 saptamani nu am mai facut neprotejat.
0
10-03-2012, ora 18:56
deea_17_89
Nu este medic/terapeut
deea_17_89
multumesc pentru raspunsuri si ajutor, de contacte neprotejate era vorba pana acum 3 saptamani. probabil m-am exprimat eu neclar
0
11-03-2012, ora 15:07
marissaly
Nu este medic/terapeut
marissaly
Mie mi-a venit menstra. Doamne multumesc. oricum merci pentru sfaturi..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: