Am o intrebare legata de testul de sarcina
Buna,
Ultima data am avut contact neprotejat acum aproape 3 saptamani, si de atunci am folosit tot timpul prezervativ. Dar la contactul neprotejat, el tot timpul s-a retras inainte de ejaculare. Ceea ce faceam era mai mult o joaca, si dupa aceea oricum puneam prezervativul. Dar inainte de a-l pune, exista un contact de cateva secunde fara. Stiu ca si lichidul acela pre-ejaculator poate contine spermatozoizi, dar aceia raman pe canal doar in cazul in care de la ultimul contact sexual nu te-ai spalat sau nu ai urinat. Si nu a fost cazul. Ma rog, si au trecut cam 3 saptamani, mi-am facut un test care a iesit negativ ieri. Dar totusi inca sunt nelinistita. Nu am simptome de nici un fel. Doar lipsa menstruatiei, care oricum era neregulata de fel, imi venea 2, 3 luni regulat, si apoi iar se deregla. Cam dupa cat timp se face testul incat sa fiu sigura ca este rezultatul corect? Eu stiam 2 saptamani, dar pentru siguranta, o sa imi mai fac unul saptamana ce vine, intr-o dimineata. Poate influenta rezultatul daca mi-l fac in dupa masa de exemplu, sau seara?
Ultima data am avut contact neprotejat acum aproape 3 saptamani, si de atunci am folosit tot timpul prezervativ. Dar la contactul neprotejat, el tot timpul s-a retras inainte de ejaculare. Ceea ce faceam era mai mult o joaca, si dupa aceea oricum puneam prezervativul. Dar inainte de a-l pune, exista un contact de cateva secunde fara. Stiu ca si lichidul acela pre-ejaculator poate contine spermatozoizi, dar aceia raman pe canal doar in cazul in care de la ultimul contact sexual nu te-ai spalat sau nu ai urinat. Si nu a fost cazul. Ma rog, si au trecut cam 3 saptamani, mi-am facut un test care a iesit negativ ieri. Dar totusi inca sunt nelinistita. Nu am simptome de nici un fel. Doar lipsa menstruatiei, care oricum era neregulata de fel, imi venea 2, 3 luni regulat, si apoi iar se deregla. Cam dupa cat timp se face testul incat sa fiu sigura ca este rezultatul corect? Eu stiam 2 saptamani, dar pentru siguranta, o sa imi mai fac unul saptamana ce vine, intr-o dimineata. Poate influenta rezultatul daca mi-l fac in dupa masa de exemplu, sau seara?
8 comentarii
buna am si eu o problema. pe data de 1 ianuarie am avut o relatie sexuala protejata. pe data de 5 ianuarie am avut menstruatie normala. luna trecuta pe data de 8 mi-a venit menstuatia dar mi-a curs foarte mult in prima si a doua zi... iar luna aceasta nu imi mai vine menstruatia dar am dureri de spate si ovare si ma dor sanii de cateva zile. tin sa mentionez ca nu am mai avut vreo relatie sexuala de atunci. e posibil sa fiu insarcinata...?
Deea nu cred sa fie sanse sa fii ramas insarcinata, mai ales ca nu a ejaculat inauntru, intotdeauna exista un risc, dar mai mic, decat un coit neintrerupt, daca ai facut testul de sarcina si a iesit negativ, nu ai de ce sa-ti faci probleme, poti insa sa mai faci unul ca sa fii 100% sigura, dar fa un efort si fa-l din prima urina de dimineata..ar trebui sa mergi si la un control, poate iti va da un tratament pt declansarea menstruatiei sau pt reglare..
marissaly, daca ai avut contact sexual protejat, nu ai de ce sa te ingrijorezi, mai asteapta menstra, se pare ca intarzie, mai ales ca nu ai un ciclu regulat..poti si tu sa mergi la ginecolog sa te consulte si ii spui problemele care te framanta, poate te va ajuta in acest sens..menstruatia poate intarzia de la stres, anexite, dereglari hormonale..
problema e ca mi s-a format ca un colacel in zona buriculu... eu sunt slaba de felul meu si nu am avut niciodata burta.
@deea: Da, după două săptămâni se poate face un test de sarcină. Dar, după două săptămâni de la contactul sexual considerat suspect. Problema este că, în cazul dv, toate contactele sexuale sunt suspecte, fiind neprotejate. Faptul că aplicaţi prezervativul DUPĂ, chiar şi după o secundă de la începerea contactului sexual, nu corespunde definiţiei de 'contact sexual protejat prin prezervativ'. Există o probabilitate totală de 40 % ca, procedând astfel la fiecare contact sexual, să apară o sarcină înainte de trecerea unui an. Adică, vă jucaţi cu focul astfel, şi până la urmă se va (a)prinde.
Prin urmare, prezervativul trebuie aplicat ÎNAINTE de penetrare. Numai în aceste condiţii vorbim de act sexual protejat, iar în aceste condiţii probabilitatea sarcinii scade de la 40 % la 1 % după un an.
Prin urmare, prezervativul trebuie aplicat ÎNAINTE de penetrare. Numai în aceste condiţii vorbim de act sexual protejat, iar în aceste condiţii probabilitatea sarcinii scade de la 40 % la 1 % după un an.
Contacte neprotejate nu am mai avut de aproape 3 saptamani. acum pun prezervativul inainte de penetrare. nici macar cateva secunde nu fac sex fara. il pun din prima. deci in ultimele 3 saptamani nu am mai facut neprotejat.
multumesc pentru raspunsuri si ajutor, de contacte neprotejate era vorba pana acum 3 saptamani. probabil m-am exprimat eu neclar
Mie mi-a venit menstra. Doamne multumesc. oricum merci pentru sfaturi..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Am nevoie de niste pareri, am uitat pastila mai bine de 12 h. sunt insarcinata?
- 3test de sarcina, menstruatie intarziata (9 zile)
- 8menstruatie peste sarcina
- 3care este probabilitatea ca un test de sarcina sa aiba un rezultat gresit?
- 4Cand se efectueaza un test de sarcina?
- 6Testele de sarcina pot da gres?
- 8Testul de sarcina se poate face si mai devreme de 14 zile?
- 6legat de testele de sarcina
- 7sarcina si durere in zona ovarelor, dar nu ceva intens
- 1am facut un test de sarcina dar a iesit negativ
- 28anticonceptionale si menstruatia
- 7e posibil sa fiu insarcinata?
- 4lipsa menstratiei.. test de sarcina negativ
- 0pastilele push-up influenteaza un test de sarcina?
- 3Simptome premenstruale, test de sarcina negativ
- 0Intarziere menstruatie
- 0Sunt nelamurita! Sper sa ma puteti ajuta- teste sarcina
- 0La cat timp dupa ovulatie se poate face testul de sarcina din sange?
- 2Am facut testul de sarcina prea devreme?
- 0Test sarcina cu o linie stearsa
Mai multe informații despre: testul de sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: