Ajutor va rog ! sufar de ipohondrie?
Buna ziua. Povestea mea incepe de la varsta de 17 ani atunci cand fiind intr-o vacanta la Cheia intorcandu-ma acasa am observat pe palma dreapta niste punctulite albe. Atunci am crezut ca sunt bonlav de leucemie, am facut analize acestea demonstrand contrariul. Peste 1 an de zile miau iesit niste hemoroizi ma simpteam balonat ma durea in partea stanga, atunci am banuit ca am cancer la colon, am facut colonoscopie aceasta demonstrand contrariul, acum vreo 2 luni de zile ma durea testiculul drept de asemenea si atunci am banuit ca este cancer testicular. Acum vreo 3 saptamani am facut temperatura, frisoane, voma, am intrat pe internet sa caut ce boli rezulta din aceste simptome. In timp ce cautam pe internet mi-a sarit in ochi limfomul si simptomele lui, de atunci am inceput sa am toate simptomele care le-am citit despre el (am gasit si niste ganglioni putin mariti). Am consultat mai multi medici care au spus ca elimina limfomul din cauze dar eu tot nu am incredere in ei si nici in analizele de sange care le-am facut acum ma gandesc ca singura solutie ar fi biopsia.
Dumneavoastra ce spuneti sufar de ipohondrie sau este posibil sa sufar de o boala grava ? Va multumesc !
Dumneavoastra ce spuneti sufar de ipohondrie sau este posibil sa sufar de o boala grava ? Va multumesc !
22 comentarii
Faceti un test de Anxietate pe net.
Ganglionii au fost mariti de la raceala.
Ganglionii au fost mariti de la raceala.
Dar nu mia curs nasul sau chestii de acestea doar am facut febra frisoane si voma, am crezut ca este ceva de la stomac si am facut o endoscopie unde mia gasit gastrita si boala de refux gastr-esofagian. Ps : am fost la psiholog si mia spus ca sufar de anexitate generalizata. Dar acum nu mai stiu ce sa mai zic simpt ca o iau razna. In ultima perioada fumez foarte mult.
Si faceti tratament pentru afectiunile care vi s-au gasit ?
In prezent mai aveti vreun simptom ?
P.S.: Ipohondria tine de anxietate. Daca va deranjeaza foarte tare puteti face tratament cu un antidepresiv. Asa se numeste medicamentul care o trateaza. Faceti test de Anxietate gratuit pe Internet. Dati Search Google Test de Anxietate. S-ar putea sa treaca si refluxul gatroesofagian cu tratament corect pentru anxietate. Poate fi o somatizare a anxietatii. Adica un simptom al anxietatii la nivel corporal.
P.S.: Ipohondria tine de anxietate. Daca va deranjeaza foarte tare puteti face tratament cu un antidepresiv. Asa se numeste medicamentul care o trateaza. Faceti test de Anxietate gratuit pe Internet. Dati Search Google Test de Anxietate. S-ar putea sa treaca si refluxul gatroesofagian cu tratament corect pentru anxietate. Poate fi o somatizare a anxietatii. Adica un simptom al anxietatii la nivel corporal.
Pare sa fie mai degraba vorba despre somatizari in cadrul anxietatii. Probabil ca te-ar ajuta sesiunile de psihoterapie. Ai inceput si psihoterapia sau doar ai fost la psiholog pentru a verifica ce se intampla cu tine?
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Dr Rares Ignat
Doar la psiholog. Astazi mam operat pentu biopsie pentru ca nu mai rezistam psihic dar biopsia vine abia peste 2 saptamani si simpt ca o iau razna. Am avut toate simptomele posibile pentru limfom. Dvs ce spuneti am facut bine?
Ati facut-o, e buna facuta acum. Daca nu va iese nimic va sfatuiesc serios sa mergeti la psiholog. Cred ca e ipohondrie.
Precizez ca am greata aproape non stop nu mai pot manca nimic atunci cand doctorii imi spuneau ca nu am nimic incepusem sa mananc din nou starile de grata nu mai erau asa persistente dar acum au revenit.
Nu 1. 4 am facut si in afara de gastrita aia nimic altceva.
Greata e un simptom al gastritei. Faceti tratament pentru ea ?
nu nu am tinut nici un regim pentru ea si nici nu am luat tratamentul deoarece eu sunt intr-o depresie foarte puternica ! am ganduri de sinucidere...
ar fi bine bebitza sa ajungi cat mai repede la medicul psihiatru pentru a-ti prescrie ceva ca sa nu mai fi trist si sa nu mai ai gandurile acestea neplacute. Poate te ajuta si cu greturile si cu pofta de mancare. Dupa aceea nu ar strica sa incepi si sesiunile de psihoterapie
Dr Rares Ignat
Dr Rares Ignat
Miau aparut si pete rosii pe piele si din ce am citit pe internet sunt tot simptome ale limfomului ce mai fac?ganglionii nu mai dau inapoi simt ca o sa mor...mi se zbate si carnea pe mn toot ce este rau am. O fi cv pe sistem nervos?
Trebuie sa tratezi fir cu fir tot ce ai. Petele rosii la dermatolog. Faptul ca tremuri la psihiatru.
Buns seara.Sunt de aceeasi parere cu d mna clara_p si cu d-mnul dr Rares Ignat, mergi cat de repede poti la un psihiatru, daca nu poti singur sa te aduni si SA alungi aceste ganduri, trebuie SA te echilibrezi Putin, inainte de a face si alte investigatii.Nu mai citi f mult pe Internet, despre orice simptom ai, este binevenita informatia, e adevarat, dar uneori te sperii.Si eu am 1mil.de probleme, inclusiv depresie, care, multumesc lui D-zeu e tot spre bine, ma ajut si singura f mult, dar crede-ma ca daca as fi avut starile care le descrii, nu as fi ezitat SA merg la psihiatru, cu tot scepticismul meu in ceea ce priveste medicatia, si efectele adverse.Aduna-te Putin, nu te mai gandi ca mori, ca nu este asa, cel Putin nu acum, ca nu suntem nemuritori, si ai SA vezi ca o SA fie bine.Din cate am inteles esti f tanar, avem de dus o "lupta"grea in aceasta viata, curaj, am SA ma rog pt tine.Doamne ajuta!!
A iesit rezultatul biopsiei. Concluzie : limfadenita cronica recreativa nespecificata. Nu sunt prezente neoplazi. Asta ce inseamna ? Ma ajutati va rog.
Presupun ca ai aflat ca înseamnă că nu ai cancer şi cel mai probabil sunt inflamaţi de la răceală aceea. Multa sanatate
Presupun ca ai aflat ca înseamnă că nu ai cancer şi cel mai probabil sunt inflamaţi de la răceală aceea. Multa sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ipohondrie?
- 14somn de student
- 4ipohondru sau anxietate
- 5Hipertensiune, ipohondrie sau efecte adverse nebilet
- 13Sunt ipohondru? sau e altceva ca nu mai stiu ce sa fac
- 4atac de panica, hipohondrie, depresie
- 4Problema psihica: ipohondru?
- 1Simptome - Ipohondrie(Hipocondrie) - Stres - Anxietate...nu stiu ce sa mai fac
- 1Ce se intampla cu mine ?
- 14Psihoterapeu/Psiholog sau Psihiatru
- 4Probleme psihice, am nevoie de sfaturi
- 8Ipohondrie
- 13Ipohondrie
- 9Buna ziua. Imi e frica de boli incurabile, etc :) sunt oarecum ipohondru.
- 2Ipohondrie sau anxietate, ce am?
- 5Ipohondrie?
- 5Stari de stres si panica exagerate - ipohondrie
Mai multe informații despre: Ipohondria
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: