Stari de stres si panica exagerate - ipohondrie

08-03-2023
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Buna ziua,
Revin din nou pe acest forum, simptomele acestea de ipohondrie ma termina..revin tot timpul in perioade stresante.

Povestea incepe cam asa, acus 3 saptamani am facut 2 tatuaje (salon profesionist, mediu steril totul in regula) si am avut mare grija de tatuaje..din pacate doar de tatuaje pentru ca am facut cateva prostii si anume….

-nu m-am spalat decat pe tatuaje si pe restul corpului superficial
- la sala am facut antrenament doar cu bluze lungi..nu a respirat pielea…
-am dat cu deodorant peste transpiratie
- fatalitatea a venit cand m-am epilat sub brat cu aparatul, am vazut ca s-a iritat rau dar nu am dat nici cu apa nici cu spirt…

Rezultatul … o foliculita de toate frumusetea axilara (durere, mancarimi, arsuri, etc)

Am fost la medic, a zis ca va trece dar va dura putin, mi-a dat unguent…toata lumea zice ca e in regula.

Doar mintea mea e proasta…am cautat si eu pe net simptomele de foliculita..am vazut eruptii cutanate ca si simptome la hiv… si ghiciti ce..mintea mea proasta a dat de HIV si acum doar la asta ma gandesc.. tatuaj…hiv…etc….alte simptome nu am

Dermatologul a zis ca nici vorba de asa ceva, medicul de familie la fel, tatuatoarea a fost profi… totul e ok. Am mai ramas doar cu mici mancarimi de care dermatologul mi-a zis ca voi scapa cand se va regenera complet pielea…

E o perioada stresanta la lucru, ma simt coplesit de toate…cum pot sa dau un restart la mintea asta ipohondra?
5 comentarii
1
08-03-2023, ora 21:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Cand va simtiti stresati puneti sub limba o fiola de Gemoderivat de tei argintiu de la Hofigal. E foarte eficient. Costa in jur de 20 lei.
Dar daca ipohondria va joaca asa multe feste ar fi indicata psihoterapia si lectura unor carti pe tema anxietatii.
0
08-03-2023, ora 21:58
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Multumesc pentru raspuns. Va dati seama ca dintr-o foliculita axilara eu am ajuns direct la HIV. Traiasca dr. Google. Din pacate in perioade mega stresante, clachez. 2 saptamani doar la HIV m-am gandit, imi dadeam singur filme in cap, chiar daca toata lumea imi zicea ca fac overthinking. Am incercat cu psihoterapia mai demult, a mers si nu prea. Am mai avut perioade din acestea si cumva tot timpul reuseam sa ma restartez eu. Dar in mintea mea este doar Hiv si numai HIV chiar daca toti medicii cu care am stat de vorba au zis ca sunt sanse enorm de mici sa patesti asa ceva iar la mine chiar nu e cazul. O sa incerc si cu lectura, cine stie, poate o sa ma restarteze
1
08-03-2023, ora 22:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E o moda cu hivul printre cei care sufera de ipohondrie... nu-l mai bagati seama. :) Nu e ceva real.
1
08-03-2023, ora 22:17
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Exact asta mi-a zis si dermatologul. Dar va dati seama, in mintea mea cu tatuaje recente..direct la asta m-am gandit. Am sa iau in calcul sfaturile dumneavoastra.
Multumesc!
0
16-03-2023, ora 18:17
Andrei2345
Nu este medic/terapeut
Andrei2345
Well, am facut si testul de HIV am fost si la dermatolog. Axilar s-a vindecat perfect, sunt sanatos tun, citez de la doamna dermatolog. Arsurile ce le simt sub brat mi-a zis doamna doctor ca e la nivel mental…va trece cu timpul o data ce nu o sa mai bag in seama… totul e in regula. Mental sunt praf dar o sa imi revin incet
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Câteva semne că ai putea fi ipohondru
  •