Ajutor in depresie
Buna! probabil cunoasteti senzatia pe care o ai atunci cand prietena ta cea mai buna nu mai vorbeste cu tine la fel ca inainte, iti raspunde pe un ton agresiv sau evita sa iasa din casa la petreceri sau in oras. Asta am patit si eu. Aceaste stari chiar anunta o depresie. Si da, eu am ramas suprinsa cand mi-am dat seama de lucrul asta. Am asteptat mult timp sa se schimbe lucrurile, am incercat sa-i ofer sprijinul meu, insa aproape degeaba. Recent a inceput sa viziteze un terapeut si sa ia un tratament naturist ----*. Se pare ca ii merge mai bine. Dar ce vreau eu sa stiu este cum pot eu sa o ajut si cum poti in general ajuta o persoana care este depresiva?
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
4 comentarii
parere:
DOAR s-o asculti FARA sa-i dai sfaturi.
TOT ceeace-ti va povesti, las-o sa-ti zica, sa planga..sa..sa...
isi va reveni
trebuie ASCULTATA si INTELEASA
NU zici motivul:sit financiara, pierdere iubit, a pierdut pe cineva drag,
doamne fereste vreo boala, cearta cu parintii.etc
CAUTA s-o ajuti pt a uita CAUZA care a declansat depresia.., ,
asta NU se declanseaza din senin
sau
cum mai aud pe aici de oboseala.sau stress.
p.s.
oricat esti de stresat sau obosit,
daca gasesti refugiu-n iubit, familie frumoasa,
fara probleme financiare, fara certuri cu tine sau intre cei dragi tie...
NU ajungi la depresie.
Felicitari ca doresti s-o ajuti.
DOAR s-o asculti FARA sa-i dai sfaturi.
TOT ceeace-ti va povesti, las-o sa-ti zica, sa planga..sa..sa...
isi va reveni
trebuie ASCULTATA si INTELEASA
NU zici motivul:sit financiara, pierdere iubit, a pierdut pe cineva drag,
doamne fereste vreo boala, cearta cu parintii.etc
CAUTA s-o ajuti pt a uita CAUZA care a declansat depresia.., ,
asta NU se declanseaza din senin
sau
cum mai aud pe aici de oboseala.sau stress.
p.s.
oricat esti de stresat sau obosit,
daca gasesti refugiu-n iubit, familie frumoasa,
fara probleme financiare, fara certuri cu tine sau intre cei dragi tie...
NU ajungi la depresie.
Felicitari ca doresti s-o ajuti.
Daca ea raspunde cand o suni inseamna ca este bine si ca vrea sa fie ajutata.Daca nu inseamna ca nu poti sa faci prea multe.Eu am avut un prieten de 13ani cu care am si lucrat si cu care am impartit sincer si o bucata de paine sau am rabdat impreuna si care de 2 ani nici nu mai imi raspunde la SMS, mesaje, si eu tot continui sa-l sun sau sai urez LA MULTI ANI de ziua lui si tot degeaba.Cam asa sta treaba cu prietenii, chiar daca eu nu astept de la el decat o vorba buna atat.TE LAS PE TINE SA TRAGI CONCLUZIILE si sper ca tu sa ai mai mult noroc decat mine.
Buna, Monica. Tot ce pot sa faci este sa-i fii alaturi moral, sa o asculti si sa o intelegi. Si mie mi-a recomandat cineva acelasi tratament. Eu sunt total impotriva medicamentelor si am incercat mereu sa-mi vindec afectiunile pe cai naturiste, ceaiuri, creme medicinale de la plafar si capsule pe baza de plante. De aceea, i-am cumparat de curand mamei mele care sufera de depresie, ----------*, un fel de antidepresiv dar pe baza de plante. E acum mai linistita, mult mai optimista si a inceput sa-si faca singura de mancare. Sper sa fie mai bine prietena ta!
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Cum de unii in secolul 21 privesc medicamentele care functioneaza fix pe cele 5 tipuri de neurotransmitatori dereglati din depresie, ca pe raie sau ca pe ceva de care trebuie sa fugi.
"Eu sunt total impotriva medicamentelor."
De ce esti total impotriva medicamentelor cand una dintre prietenele mele ajunsese din cauza depresiei nici sa nu se mai poata ridica din pat sa mearga la toaleta, a luat cateva zile antidepresive si si-a revenit. A luat cateva luni, cativa ani si acum are remisie.
De ce sa fii total impotriva medicamentelor ?
Creierul este si el un organ care se poate imbolnavi.
Eu nu pot merge sau iesi din casa de multe ori fara antidepresive. Nu ma pot tine pe picioare.
La 10-15 minute de cand inghit molecula, imi revin. Simt ca prind viata. Ies din starea de leguma.
Ce-o fi asa de rau sau de rusinos sa iei niste medicamente facute special pentru un anumit organ ?
"Eu sunt total impotriva medicamentelor."
De ce esti total impotriva medicamentelor cand una dintre prietenele mele ajunsese din cauza depresiei nici sa nu se mai poata ridica din pat sa mearga la toaleta, a luat cateva zile antidepresive si si-a revenit. A luat cateva luni, cativa ani si acum are remisie.
De ce sa fii total impotriva medicamentelor ?
Creierul este si el un organ care se poate imbolnavi.
Eu nu pot merge sau iesi din casa de multe ori fara antidepresive. Nu ma pot tine pe picioare.
La 10-15 minute de cand inghit molecula, imi revin. Simt ca prind viata. Ies din starea de leguma.
Ce-o fi asa de rau sau de rusinos sa iei niste medicamente facute special pentru un anumit organ ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4primavara, fierea si starile depresive
- 32Depresii grave + stari de anxietate, oboseala + anorexie + stres
- 6pot scapa de dependenta de medicamente de la psihiatru?
- 38depresie, ganduri de suicid?
- 3sunt derutat.as dori sa gasesc raspunsuri si sfaturi
- 9Nu ma depisteaza
- 5de ceva timp se poarte foarte ciudat si este foarte deprimata
- 3Depresie, sau oboseala nervoasa ?
- 46Sindrom depresiv anxios paroxist?
- 11nevroza anxioasa
- 11Recomandare medic psihiatru?
- 5Mamica disperata: insomnii, depresie
- 1cat de mica e diferenta de la tulburare anxioasa la depresie?
- 3sufar de depresie?
- 4zyprexa si 5htp
- 4suspect depresie
- 1asociere 2 medicamente impotriva depresiei
- 9depresie, anxietate sau altceva?
- 2Depresie - Ce as putea sa iau pt depresie fara reteta?
Mai multe informații despre: Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: