singuratatea si depresia
Buna.am si eu o intrebare : poate duce singuratatea la depresii?
10 comentarii
Buna Gio-76,
Din pacate, daca esti o persoana care simte nevoia de a fi mereu cu cineva, care nu suporta singuratatea,
da, ea poate duce la depresii.Insa nu e o tragedie, singuratatea se [poate anihila.Nu e o boala.
Poate ne dai mai multe detalii, insa nu dispera daca ai intrat pe acest forum, nu mai esti singur/singura.
Si mai ales nu te gandi la depresie.
Din pacate, daca esti o persoana care simte nevoia de a fi mereu cu cineva, care nu suporta singuratatea,
da, ea poate duce la depresii.Insa nu e o tragedie, singuratatea se [poate anihila.Nu e o boala.
Poate ne dai mai multe detalii, insa nu dispera daca ai intrat pe acest forum, nu mai esti singur/singura.
Si mai ales nu te gandi la depresie.
Buna!Te referi la singuratate simtita in urma unei despartiri sau la modul existential?
Buna Gio!Cred ca singuratatea poate duce lejer la depresie, in special daca e vorba de o criza existentiala.Probabil esti o fire careia ii place sa analizeze si sa aiba pe cat posibil toate raspunsurile.Din pacate, atunci cand ne trezim in fata mortii, a inevitabilului, ne trezim bagati pana in gat in incertitudine.Si in isorie avem destule exemple de firi depresive, incepand de la mari filosofi(ex.Cioran, Nietsche) pana la mari poeti(Bacovia, Eminescu).Si eu am obsesia mortii, lucru care acum cativa ani mi-a provocat atatcuri de panica(cred ca de la asta era).In fine, tot ce putem face e sa ne obisnuim, si poate sa avem incredere in Dumnezeu, mai mult nu se poate.
Buna.Am si eu nevoie de sfaturi daca se poate.am avut o relatie de peste 1 an de zile cu o persoana depresiva de fapt diagnosticata cu schizofrenie de 8 ani ia tratament dar are momente de cateva ori pe an cand face crize mari este violent si doreste sa se sinucida.suntem despartiti de o luna si in ultimul timp ma simt f rau am sentimentul ca decad din toate punctele de vedere desi nu mi a fost usor de loc in aceasta relatie au fost tot felul de scene de gelozie nervi scandal imi este f dor de tot desi nu cred ca voi avea un viitor cu aceea persoana.ce sa fac sa mai tinem legatura mai vb la tel si asta nu cred ca e bine.astept sfaturile voastre.
toate cele bune.
toate cele bune.
Buna Syt!Imi pare rau pt prietenul/prietena ta.Cred ca situatia este destul de complicata.In primul rand depinde de tine ce vrei sa faci in viitor, trebuie sa-ti raspunzi la anuimite intrebari de genul:Imi pot trai restul vietii cu aceasta persoana?, Doresc sa am copii cu aceasta persoana, este responsanbila, lucida(in majoritatea timpului)?.Nu vreau sa te speriu, dar din cate stiu schizofrenia(daca este intr-adevar schizofrenie si nu doar depresie sau depresie psihotica etc.) se poate transmite genetic.Depinde si cat esti/sunteti dispus/dispusa sa indurati.In ceea ce priveste simpla relatie, pararea mea este ca trebuie sa fiti alaturi de acea persoana, sa-i oferiti un sprijin, chiar daca hotarati sa mentineti doar o relatie de amicitie(banuiesc ca nu are multi prieteni).Nu stiu ce varsta aveti, situatia mai exacta.Va doresc succes, daca ai/aveti chef de o poveste, anuntati-ma, va las un id.Trebuie sa fiti tare!
Buna Emmma!Mi ar face f mare placere sa povestim da din pacate nu are prieteni si a mai si spus ca daca nu am mai comunica din punct de vedere amical ar fii f rau.ar fii ok daca as avea un id cred ca am putea comunica mai bine.Toate cele bune.
am 46 ani si am facut niste analize mia iesit vsh 20 e vreo problema?
Buna Mircas!Din cate stiu, un VSH marit poate indica o infectie in corp.Nu stiu care sunt valorile normale, poate apar undeva pe foaia de analize, in dreptul rezultatului, sub forma de interval.Daca te incadrezi acolo e ok, daca nu atunci s-ar putea sa fie ceva.Interpretarea exacta o vei afla de la medic.Succes!
buna emma id meu de mess este myalka_speedy sper sa putem comunica mai des prin intermediul mess-lui,
toate cele bune.
toate cele bune.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Sfatuti-ma cum sa ajut o persoana depresiva...va rog
- 10ce sa cred?
- 4suntem impreuna de doi ani, ea este foarte anxioasa, paranoica, obsesiva si depresiva
- 23Ma simt foarte rau!
- 6Probleme de la stres, depresii
- 3Nevralgie sau depresie?
- 7renuntarea la fumat pt "posesor de TAB"
- 8Este posibil sa ma confrunt cu o depresie?
- 16Sinucidere, auto-vatamare, depresie
- 15cipralex-cine poate sa imi spuna cum actioneaza?
- 7insomnie sau depresie
- 3Depresia mamei mele care influenteaza restul membrilor!
- 6de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie
- 1Anxietate, atacuri de panica si depresie SAU distonie neurovegetativa
- 5Azi deprimat, miine OK ?
- 2Anxietate, Depresie, Schizofrenie?
- 8Depresie, ideatie suicidara si automutilare
- 4Lamurire prescriptie doctor psihoterapeut
- 4Pareri
- 4Ganduri ciudate legate de propria moarte, de cum ar fi daca as muri.
Mai multe informații despre: Depresia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: