Ajutati-ma sa-mi ajut sora

25-01-2011
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Sora mea a fost diagnosticata cu tulburare anxio depresiva cu atacuri de panica. Cred vca la ea totul a inceput in anu 1989 cand i-a murit o fetita de 7 ani-leucemie. Atunci facea atacuri de panica cu tahicardii stari de lesin si singurul ajutor care i s-a dat( la indicatia medicilor) a fost calciu bromat intravenos si ceva extraveral.Are si probleme cu tensiunea din 1987 de la varsta foarte tanara si asta i-a intretinut de_a lungul anilor atacurile de panica si a facut o adevarata obsesie ptr infarct sau accident vascular e drept ajutata si de medici care au internat-o de doua ori i la urgenta cu iminenta de infarct - s-a dovedit a fi eronata prezumtia dar ptr sora mea va dati seama ce s-a intimplat.De trei ani este acasa, din punct material nu-i lipseste nimic dar ea se simte din ce in ce mai rau, sta mai mult singura, relationeaza mai mult prin intermediul computerului.Stiu ca ar trebui sa-si gaseasca o ocupatie, sa iasa mai mult, sa faca ce i place, sa asculte muzica, sa citeasca sa mearga la un spectacol s a m d, stiu si eu si ea dar cred ca si dvs stiti cat de greu este cand esti bolnav. A fost la un medic psihiatru si i- a prescris Zoloft si calmepam iar neurologul la care ajunsese cu o zi inainte ptr niste dureri de cap i-a prescris Prozac.Sincer la ce am citit referitor la efectele adverse ale Zoloft-ului expuse din experienta altora) m-am ingrozit- inspecial cresterea in greutate ( nu are voie din cauza HtA si osteoporoza) si simtome digestive.Ajutati-ne Prozac sau Zoloft? Orice sfat este binevenit Ajutati-ma sa-mi ajut sora pana nu e prea tarziu, este inca tanara si ma doare sufletul, e singura mea sora, ce am putut am facut Astept sfaturile voastre.Multumesc.
19 comentarii
0
25-01-2011, ora 20:23
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna seara !

mi se pare putin bizar ca la astfel de probleme sa rezulte ca dilema principala ce sa alegi intre Zoloft si Prozac (ultimul deja cunoscut ca un esec al industriei farmaceutice).
Exista o multime de cauze ce trebuie avute in vedere. Cautati cateva zile prin mesajele mele pe acest forum si veti vedea cateva directii importante.

Toate cele bune !
0
25-01-2011, ora 20:30
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
rugaciune si poste sa-i fie de folos mai ales in situatia aceasta dificila, avem un Tata care se ocupa de noi, noi sa lasam in mana lui toate problemele de sanatate.
0
25-01-2011, ora 21:17
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc ptr raspunsurile voastre si ptr promtitudine. Nu Germont nu asta este singura dilema, nu am detailat mai mult caci oricum mesajul este foarte lung si multumesc tuturor celor care au rabdare sa-l citeasca. Am incercat sa-i fiu alaturi toata viata iar a incercat in ultimii 22 de ani sa simta ca. traieste.Cel mai mult o deranjeaza atacurile de panica ; imi spune ca are senzatia ca ceva rau se va intimpla, ca i se va face rau, este ca un sentiment animalic, aprioric. Vesnic are o stare de emotie in stomac ca inaintea unui mare eveniment, examen, ca la aflarea unei vesti foarte rele. A, , murit" de mii de ori prin trairea sentimentului de frica de moarte.Si azi a avut continuu senzatia ca i se va face rau si va muri. A facut analize de sange uzuale dar si endocrinologice ptr tiroida si alti marker - totul ok.Am incercat sa o ajut, sa-i abat atentia de la toate starile de rau. A avut si are din perspectiva unui outsider o viata foarte buna.Pana acum trei ani a reusit sa se strecoare, cu perioade si mai bune si mai putin bune, dar acum e din ce in ce mai rau si problema este ca incepe sa fie afectata si fizic nu numai peihic, face des hipertensiune. Ma gandeam ca poate un tratament medicamentos ( a mai incercat acum 7 ani si toate efectele secundare din prospect parca fusesera scrise ptr ea ) o va linisti un pic sa vedem ce vom face in continuare. Azi a avut toate starile proaste cu calmepam de 1, 5 luat dimineata.Simptomele evolueaza.Ani de zile in urma cand era cu cineva acasa sau mergea la medic ii trecea starea proasta acum nu mai conteaza parca nici xanaxul nu o mai ajuta desi nu ia decat la nevoie nu este un tratament continuu. Cum sa o ajut? Am sa caut prin vechile tale postari.Multumesc Daria, poate te rogi tu ptr Oana. Multumesc
0
26-01-2011, ora 13:20
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Am inteles ca situati financiara nu ar fi o problema, deci cred ca-si permite sa mearga la un spital din Buc. sau Cluj...Iasi...sa faca toate investigatiile, sa fie consultata si cardiolog, neurolog, endocrinolog, in final de psiholog si psihiatru.Asa as proceda eu. Sa nu uitam ca si-a pierdut fiica si a suferit enorm...tristetea si durerea sufleteasca poate declansa multe boli.E o situatie destul de delicata si tb. tratata cu multa atentie.Ii doresc multa sanatate !
0
26-01-2011, ora 14:02
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc, lala2004, dar chiar asta am facut. Controale peste controale, analize din sange, totul este ok, digestiv, endocrinologic, neurologic cu RMN si CT, are doar tratament ptr HTA..A fost si la un psiholog care i-a spus in urma unor teste ca trebuie sa primeasca si tratament psihiatric In ultima instanta am ajuns la psihiatru. I-a dat Zoloft iar de la neurolog primise recomandari ptr prozac..Psihiatra a stat prea putin de vorba cu ea., este oripilata de efectele secundare ale medicamentelor( are experiente negative mari in acest sens). Din aceasta cauza am apelat la forum, in incercarea de a afla si din experienta altor persoane care au folosit aceste medicamente sau alternative.Orice sfat, ideea cu care pot sa-mi incurajez sora, sa o sustin in aceasta perioada este binevenit. O vad cum se pierde zi de zi, desi din exterior, la suprafata, nu ar avea nici un motiv, ceva de genul, , , , asteia nu-i lipseste nimic, e de prea mult bine
Nu este nici pe departe asa. Multumesc si astept in continuare sfaturile voastre.
0
26-01-2011, ora 15:26
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Armina,
tratamentul medicamentos pe care il ia nu este nici pe departe prea complex, ci contine un antidepresiv si o benzodiazepina, strictul necesar.Pararea mea, lasand la o parte ca fiecare subiect reactioneaza diferit la medicatia psihiatrica, este ca trebuie incercata o noua schema terapeutica, aceasta nefiind, dupa cum spuneti dvs, eficienta.Parerea mea este ca ar trebui sa discutati cu psihiatrul si cu psihologul dvs, in ceea ce-l priveste pe neurolog, acesta declinandu-si competenta prin prescrierea de Prozac.Parerea mea este ca medicatia nu e atat de complexa, ci dimpotriva, este prea putin eficienta.Cred ca o a doua optiune de tratament se impune, combinata cu psihoterapia(ar fi excelent daca medicul care o trateaza are si competenta pe psihoterapie, mai intai suportiva, de sprijin si mai api ceva mai complicat).
Problemele cu intolerantele medicamentoase se rezolva in timp, e o problema de adaptare.
Cu stima!
0
26-01-2011, ora 15:36
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Si nu uitati, depresia se adanceste netratata, si atunci e mult mai greu...Imi pare rau ca nu pot da sfaturi legate de alimentatia corespunzatoare, as recomanda doar un regim normal, normocaloric, normoproteic si hipoglucidic, hopolipidic.Germont stapaneste mai bine partea asta, legata de alimentatie, eu nu pot da sfaturi elaborate in legatura cu regimul alimentar.Cred, totusi, ca medicatia nu prea o ajuta, eu as recurge la un antidepresiv dual (Efectin, Ixel, Cuymbalta-unul dintre acestea) si ceva medicatie anxiolitica, oricum, mai mult fata de un simplu Calmepam.Mirtazapina are, de asemenea, remarcabile efecte antidepresive...Imi cer scuze, toate acestea se pot da numai la indicatia medicului si in dozele recomandate de acesta...Eu doar va sugerez ca exista mai multe optiuni...Si nu uitati psihoterapia, pe care o poate face si medicul psihiatru, in timpul consultatiei, daca e omenos si specializat.Mult succes va doresc!
0
26-01-2011, ora 20:05
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Multumesc pulberedestele, ptr sfaturi si sugestii.Am sa incerc sa iau din nou legatura cu psihoterapeuta care dupa testare a trimis-o la psihiatrie ptr tratament medicamentos. A interactionat foarte bine cu ea ceea ce nu s-a intimplat si in cazul psihiatrei care a fost foarte rece, lapidara fara sa ceara pre multe amanunte...Si acum stau cu ea caci ii este rau, simte o stare de rau localizata in capul pieptului, se lasa pe dreapta (colecist, colon) inima bate mai tare si in acest moment are senzatia ca va face infarct si calmepanul nu o prea ajuta. Au mai fost episoade de acest fel dar niciodata trei zile la rand si aproape tot timpul zilei. Multumesc inca o data conteaza enorm ptr mine sfaturile voastre.
0
26-01-2011, ora 23:25
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Mai am o intrebare armina, la cardiologie i sa instalat un holter+ABPM? Sigur nu are ceva mai grav la inima?
Incearca s-o programezi din nou la cardiolog pt. investigatiile de mai sus...este f important.Multa sanatate!
0
27-01-2011, ora 00:20
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Da a facut numeroase investigatii ( inclusiv coronarografie acum 2 ani), HTA este foarte veche de 23-24 de ani, merge la control si tratamentul prescris Concor, Atacand Preductal si tertensif este luat cu sfintenie zilnic, Puseele ei de HTA si tahircadie trec de obicei cu un calmant sau anxiolitic, starea de rau o simte pornind din stomac, in capul pieptului si apoi in intregul organism; agitatie, anxietate, teama de moarte eminenta. Cand se termina este stoarsa ca o lamaie. Multumesc mult, lala2004.
0
27-01-2011, ora 14:44
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna armina

ce nu inteleg eu este faptul ca psihoterapeuta i-a facut niste teste si a trimis-o la psihiatrie, dar cu sedintele de psihoterapie cum ramane? eu stiu ca in cel mai rau caz, la inceputul sedintelor se merge in paralel cu medicatie ( daca pacientul se simte foarte rau, pt a reusi sa se puna pe linia de plutire) dar asta nu inseamna eliminarea psihoterapiei ca actiune de baza, deoarece medicamentele sunt o solutie temporara, cauzele sunt investigate si scoase la suprafata prin aceste discutii cu psihoterapeutul

cu atat mai mult cu cat sora ta are temeri legate de medicatie, psihoterapia ar trebui inceputa si mers in ritmul de doua sedinte pe saptamana. un alt lucru bun e ca sora ta a rezonat foarte bine cu ea si asta e un semn bun ca va fi o terapie reusita

deci intrebarea mea ramane? de ce nu a inceput sedintele de psihoterapie?
0
27-01-2011, ora 17:00
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Buna verticala, multumesc de raspuns.. Sora mea, de 22 ani reuseste sa " dribleze " pasele proaste din propria viata( expresia ii apartine) In ultimi trei ani nu a mai reusit asa bine, lucririle s-au inrautatit, acum 6 luni am hotarat sa stea la mine.Incet incet am reusit s-o determin sa mearga macar la psihoterapeut. A fost joia trecuta, i-a facut nu stiu ce test la care i-au iesit 23 puncte si i s-a explicat ca la acest procentaj ii trebuie si medicatie psihiatrica in paralel cu psihoterapia.Luni a fost la psihiatrie, i s-a prescris Zoloft si Calmepan. A venit descurajata de atitudinea doctorei, nelinistita ca nu i s-a permis sa explice mai mult, mai in amanunt, A intrat pe HealingWell.com dupa informatii despre Zoloft si ceea ce a aflat despre efectele secundare au speriat-o. De aceea am apelat la experienta celor care au folosit medicamentul, pentru mai multe amanunte. Stiu ca fiecare reactioneaza altfel, dar sunt convisa ca parerile altor persoane care au flosit Zoloft ar fi incurajat_o.Ca sa o primeasca la terapie trebuie sa ia si medicatia..Si cu asta ma lupt acum Trebuie sa-si recapete pofta de viata
0
27-01-2011, ora 22:09
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Armina...a avut instalat sau nu holter +ABPM? Nu te intreb degeaba...insista la cardiolog pt. investigatiile astea.Holterul ii monitorizeaza bataile inimii pe parcursul a 24 de ore sau 48, iar cealalta ii masoara tensiunea.
0
28-01-2011, ora 08:07
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Armina,
si eu am luat sertralina, substanta activa din Zoloft, sub forma de Stimuloton, efecte adverse n-au fost si s-a mers pe doza maxima...Poate trebuie sa se obisnuiasca cu medicamentul, treptat efectele adverse cedeaza si se instaleaza si starea de bine.Tratamentul l-am utmat cam 6 luni de zile!
0
28-01-2011, ora 20:36
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Da lala2004 a avut o monitorizare cu traseu EKG in februarie 2010 si o monitorizare ptr HTA pe 24 de ore in octombrie 2010. Rezultatul a fost bun, singura urmare a fost introducerea Tertensifului pe langa celelalte medicamente ( concor, preductal, atacand de 8 mb) cu explicatia existentei unor spasme pe vase, dar ca medie in cele 24 de ore tensiunea a fost in limiote normale.
Pulberedestele multumesc ca mi-ai impartasit experienta ta, va fi o incurajare extraordinara ptr Oana.
Va multumesc din suflet ptr raspunsuri, inseamna enorm ptr mine.
0
28-01-2011, ora 21:16
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
AJUTATI-MA SA-MI AJUT PRIETENA !

Dragii mei, am mai vorbit despre cazul unei tinere pe nume Lili - care se afla sub tratament cu Zyprexa, pe deasupra a facut o complicatie urata la plaman, pe care cei de la Pneumologie - iasi au numit-o sarcoidoza. Ma rog pt ea de un timp, nu cat ar trebui ce-i drept pt ca nu -mi permit obligatiile - Totusi am motive sa-I multumesc lui Dumnezeu care nu a ingaduit inca sa i se intample mai rau.In aceasta seara, (acu o 1/2 de ora m-am intors) am gasit 3 apeluri nereceptionate de la ea. Sunand-o, mi-a spus ca ar vrea sa mearaga la un medic mai competent, ceea ce m-a surprins si mi-a dat sperante. Altadata, mi s-a parut ca nu vrea, ca nu mai are vointa.

Ea nu este sigura in privinta diagnosticului, spune ca un singur medic a vazut-o si i-a pus acest diagnostic - Normal ar fi s-o mai vada macar un specialist bun.

De aceea m-a rugat sa caut un pneumolog, care sa fie un bun specialist.
Cred ca numai la bucuresti sau in alt centru -tg Mures, Cluj - nu stiu exact unde se afla cel mai bun spital de Pneumologie as putea gasi ce are ea nevoie.

M-as bucura f mult sa pot ajuta - credeti-ma. Ea e mai puternica dcat mine, isi duce crucea cu multa demnitate - totusi suferinta ei e atat de grea...
0
28-01-2011, ora 21:22
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Daca cineva dispune de date importante in acest sens, le astept pe acest topic. Cred ca facerea binelui e o terapie f buna pt un depresiv, de aceea, va multumesc anticipat. Binele facut sa se intoarca inmiit spre voi.

Va doresc multa sanatate si o seara cat mai buna !
0
29-01-2011, ora 14:49
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Draga Bleuciel,
ti-am recomanda, pentru prietena ta, Institutul de pneumoftiziologie Marius Nasta diun Bucuresti, daca e sarcoidoza trebuie un consult complex.Probabil cu internare...Asa caapeleazaa domnul profesor Stoicescu de la acest institut sau la domnul conferentiar Mihaltan.N-ar strica o programare in prealabil si bilet de trimitere pentru internare+dovada de asigurat.Tratata bine, afectiunea nu va mai evolua.
Cu stima,
0
26-03-2024, ora 10:30
Florinshajsj
Nu este medic/terapeut
Florinshajsj
Salutare, ce parere aveti despre zoloft pentru anxietate generalizata? este eficient ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •