Schizofrenia? sunt foarte speriat!
Buna Ziua. Am varsta de 18 ani si acum aproximativ 2 ani de zile am fost diagnosticat cu tulburare anxioasa depresiva. Mi-a fost foarte greu sa trec peste acele momente dar cu ajutorul familiei si al anti-depresivelor bineinteles am reusit cat de cat sa trec peste ceea ce sa intamplat. Problema mea este urmatoarea: De 3 saptamani am inceput sa am niste ganduri negre ca si cum as avea schizofrenie, toata ziua ma gandesc sa nu fac schizofrenie sa nu aud voci in capul meu sa nu vad ceva diferite simptome ale bolii. Nu stiu ce sa fac si sunt destul de speriat si fricos sa nu fac aceasta boala.
9 comentarii
stai linistit, cum de ti-a venit ideea cu schizofrenia?cel mai bun lucru este sa te duci la psihiatru, ar fi bine daca ar fi cel care te-a tratat.multa bafta.
Buna seara,
ai sfaturi f.bune de la Vasi
cauta sa-ti faci si prieteni..iesiti...
Intrebare:
- stai mult la calc., pe net, dif.filme???...ar fi o explicatie..;
- pierzi noptile cu jocurile de calculator????...ar fi o cauza;
- fumezi, bei cafea tarziu...si iata, nesomnul...te duce la aceste idei...ar fi o cauza...;
etc.
Sfat:
- cauta sa iesi cu prietenii
- incearca MACAR 2-3 zile sa NU deschizi calc...ai putea?!?
O seara faina.
ai sfaturi f.bune de la Vasi
cauta sa-ti faci si prieteni..iesiti...
Intrebare:
- stai mult la calc., pe net, dif.filme???...ar fi o explicatie..;
- pierzi noptile cu jocurile de calculator????...ar fi o cauza;
- fumezi, bei cafea tarziu...si iata, nesomnul...te duce la aceste idei...ar fi o cauza...;
etc.
Sfat:
- cauta sa iesi cu prietenii
- incearca MACAR 2-3 zile sa NU deschizi calc...ai putea?!?
O seara faina.
-Aproximativ 2-3 ore pe zi
-Nu prea obisnuiesc sa ma joc la calculator dar o mai fac din cand in cand
-Fumator da
-Cafea nu consum
Incerc sa ies cat mai mult cu prietenii mei
- Nu cred ca as putea sa fac asta
-Nu prea obisnuiesc sa ma joc la calculator dar o mai fac din cand in cand
-Fumator da
-Cafea nu consum
Incerc sa ies cat mai mult cu prietenii mei
- Nu cred ca as putea sa fac asta
Daca vei detalia exact care sunt aceste simptome, iti pot da niste sfaturi medicale. Daca iti este greu sa o faci public, poti sa imi trimiti un mesaj privat.
Nu imi este greu sa fac asta pentru ca stiu ca nu sunt singurul in aceasta situatie si totii avem nevoie de ajutor. Dupa cum am zis totul a inceput acum 3 saptamani. Am inceput sa simt o frica interioara dar nu o pot numii anxietate pentru ca nu se manifesta exact asa ( ca de exemplu nu respiram greu nu transpiram nu tremuram) am inceput sa am tot felul de ganduri negre, mai pe scurt am inceput sa nu mai gandesc deloc pozitiv si sa ma afecteze orice problema minora. Treaba cu schizofrenia nu stiu daca este doar in capul meu sau incep sa o iau razna, problema este ca toata ziua ma gandesc la asta ( adica sa nu fac schizofrenie) si nu mai pot avea liniste cu privire la acest lucru.
Ok, nu pot sa zic ca m-ai lamurit foarte tare in privinta simptomelor, am inteles doar ca ai o teama nespecifica si una specifica-legata de schizofrenie. Cel mai bine e sa te programezi la un consult psihiatric si se va lamuri situatia.
Cum poti scapa de starea de somnolenta pe care o produce Zyprexa ?
Nu spui de cat timp iei zyprexa. La inceputul tratamentului este normal sa ai stari de somnolenta. Si eu am avut asa ceva, asta pana s-a obisnuit organismul, apoi au cedat.Nu mai tin minte insa cat au durat la mine starile de somnolenta.
@ Andrei
Ca sa ai schizofrenie trebuie sa auzi voci, sa delirezi sau sa vezi lucruri imaginare pe o perioada mai mare de 6 luni.
Oricum, dupa cate povestesti, tu nu ai trecut niciodata printr-un astfel de episod psihotic. Nu este cazul tau.
Deci nu ai de ce sa te temi.
Daca teama/anietatea aceasta mai persista si este deranjanta, spune-i medicului psihiatru care te trateaza.
Multa sanatate si pace sufleteasca iti doresc.
Clara
Ca sa ai schizofrenie trebuie sa auzi voci, sa delirezi sau sa vezi lucruri imaginare pe o perioada mai mare de 6 luni.
Oricum, dupa cate povestesti, tu nu ai trecut niciodata printr-un astfel de episod psihotic. Nu este cazul tau.
Deci nu ai de ce sa te temi.
Daca teama/anietatea aceasta mai persista si este deranjanta, spune-i medicului psihiatru care te trateaza.
Multa sanatate si pace sufleteasca iti doresc.
Clara
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 72Intrebare pentru medicii psihiatri si nu numai
- 4crema dermalibour, depresia atopica, depresie
- 11Posibil diagnosticare gresita?
- 3Depresie indelungata
- 1Depresie sau tristete?
- 6Depresia nevrotica si cea psihotica poate coexista?
- 6Fobia de moarte; am consumat etnobotanice si mi-a fost rau o saptamana
- 9Anxietate. Depresie... Tratament?
- 5cum sa-mi continui viata fara el?
- 2ce este mai bun
- 5tic la cap, imi misca fruntea mereu
- 8Dupa multe analize am fost diagnosticata cu anxietate si depresie
- 8Depresie, ideatie suicidara si automutilare
- 7Atac de panică, anxietate şi depresie;
- 1Diagnostic greshit
- 1Site util specializat in schizofrenie
- 14Mi-am autoprovocat schizofrenie de la supradoza de Spirulina?
- 10Incetarea dreptului de munca.
- 4Slăbire după antidepresive
Mai multe informații despre: Depresia Schizofrenia Antidepresivele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Depresia
- Schizofrenia
- Tulburare schizofreniforma
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Sindromul depresiv major - schimbările patologice de la nivel cerebral
- Antidepresivele - efecte reale sau placebo?
- Efecte secundare ale antidepresivelor
- Ce impact au medicamentele psihotrope asupra sănătății fizice?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: