Schizofrenia? sunt foarte speriat!

02-06-2011
Andrei222
Nu este medic/terapeut
Andrei222
Buna Ziua. Am varsta de 18 ani si acum aproximativ 2 ani de zile am fost diagnosticat cu tulburare anxioasa depresiva. Mi-a fost foarte greu sa trec peste acele momente dar cu ajutorul familiei si al anti-depresivelor bineinteles am reusit cat de cat sa trec peste ceea ce sa intamplat. Problema mea este urmatoarea: De 3 saptamani am inceput sa am niste ganduri negre ca si cum as avea schizofrenie, toata ziua ma gandesc sa nu fac schizofrenie sa nu aud voci in capul meu sa nu vad ceva diferite simptome ale bolii. Nu stiu ce sa fac si sunt destul de speriat si fricos sa nu fac aceasta boala.
9 comentarii
0
02-06-2011, ora 22:48
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
stai linistit, cum de ti-a venit ideea cu schizofrenia?cel mai bun lucru este sa te duci la psihiatru, ar fi bine daca ar fi cel care te-a tratat.multa bafta.
0
02-06-2011, ora 23:04
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna seara,
ai sfaturi f.bune de la Vasi
cauta sa-ti faci si prieteni..iesiti...

Intrebare:
- stai mult la calc., pe net, dif.filme???...ar fi o explicatie..;
- pierzi noptile cu jocurile de calculator????...ar fi o cauza;
- fumezi, bei cafea tarziu...si iata, nesomnul...te duce la aceste idei...ar fi o cauza...;
etc.

Sfat:
- cauta sa iesi cu prietenii
- incearca MACAR 2-3 zile sa NU deschizi calc...ai putea?!?

O seara faina.
0
03-06-2011, ora 00:20
Andrei222
Nu este medic/terapeut
Andrei222
-Aproximativ 2-3 ore pe zi

-Nu prea obisnuiesc sa ma joc la calculator dar o mai fac din cand in cand

-Fumator da

-Cafea nu consum

Incerc sa ies cat mai mult cu prietenii mei

- Nu cred ca as putea sa fac asta
0
03-06-2011, ora 09:54
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Daca vei detalia exact care sunt aceste simptome, iti pot da niste sfaturi medicale. Daca iti este greu sa o faci public, poti sa imi trimiti un mesaj privat.
0
03-06-2011, ora 15:46
Andrei222
Nu este medic/terapeut
Andrei222
Nu imi este greu sa fac asta pentru ca stiu ca nu sunt singurul in aceasta situatie si totii avem nevoie de ajutor. Dupa cum am zis totul a inceput acum 3 saptamani. Am inceput sa simt o frica interioara dar nu o pot numii anxietate pentru ca nu se manifesta exact asa ( ca de exemplu nu respiram greu nu transpiram nu tremuram) am inceput sa am tot felul de ganduri negre, mai pe scurt am inceput sa nu mai gandesc deloc pozitiv si sa ma afecteze orice problema minora. Treaba cu schizofrenia nu stiu daca este doar in capul meu sau incep sa o iau razna, problema este ca toata ziua ma gandesc la asta ( adica sa nu fac schizofrenie) si nu mai pot avea liniste cu privire la acest lucru.
0
03-06-2011, ora 17:34
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ok, nu pot sa zic ca m-ai lamurit foarte tare in privinta simptomelor, am inteles doar ca ai o teama nespecifica si una specifica-legata de schizofrenie. Cel mai bine e sa te programezi la un consult psihiatric si se va lamuri situatia.
0
14-12-2011, ora 16:50
1abcde
Nu este medic/terapeut
1abcde
Cum poti scapa de starea de somnolenta pe care o produce Zyprexa ?
0
21-12-2011, ora 11:44
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Nu spui de cat timp iei zyprexa. La inceputul tratamentului este normal sa ai stari de somnolenta. Si eu am avut asa ceva, asta pana s-a obisnuit organismul, apoi au cedat.Nu mai tin minte insa cat au durat la mine starile de somnolenta.
0
21-12-2011, ora 12:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andrei

Ca sa ai schizofrenie trebuie sa auzi voci, sa delirezi sau sa vezi lucruri imaginare pe o perioada mai mare de 6 luni.
Oricum, dupa cate povestesti, tu nu ai trecut niciodata printr-un astfel de episod psihotic. Nu este cazul tau.
Deci nu ai de ce sa te temi.
Daca teama/anietatea aceasta mai persista si este deranjanta, spune-i medicului psihiatru care te trateaza.

Multa sanatate si pace sufleteasca iti doresc.

Clara
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul