Ajutati-ma, am o frica permanenta de boli

04-12-2021
Ada75
Nu este medic/terapeut
Ada75
Buna, sunt mamica unui baietel de 5 luni si rog pe cineva sa ma ajute cu un sfat. Sufar de anxietate si ipohondrie de cel putin 10 ani de zile, am o frica permanenta de boli, orice schimbare, orice mic simptom imi pare ca e al unei boli grave, ajung in punctul in care efectiv imi fac niste scenarii groaznice, ca sunt grav bolnava ca mor ca numai am scapare, in decursul timpului trec si prin momente in care nu am gandurile acestea, dar la orice mica durere sau neplacere incep sa fac atacuri de panica urate, i-am innebunit pe toti din jurul meu, daca ma oare capul am o tumoare, daca ma doare stomacul am ceva grav la stomac, imi esre si frica sa imi fac o extracie dentara de teama ca inima imi va ceda de la anestezie, uneori mi se schimba obsesia pe bebelus, sa nu aibe o pb de santate, sa nu fie ceva cu el, inclusiv cand ma apropoi de un cabinet medical incep sa tremur si imi imaginez ca doctorul imi va zice ceva rau, nu stiu am numai scenarii negative si nu stiu cum sa fac, vreau sa mentionez ca voi apela la medicul de familie pt o trimitere la psihoterapeut, sedintele la psiholog nu imi permit sa le platesc, avand si copil mic, vreau doar sa stiu daca a mai fost cineva in situatia asta si a trecut peste, simt ca imi este afectata viata de zi cu zi si nu stiu ce sa fac sa duc si eu o viata normala, uneori imi dau seama ca exagerez dar pe moment doar si gandurile revin, va rog dati-mi un sfat daca puteti, smt ca anxietatea imi conduce viata si vreau sa ma bucur de bebelus si de anii ce ii am.
5 comentarii
1
04-12-2021, ora 18:52
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pai si cum ai stat 10 ani asa ?! Du-te mai repede la psihiatru (nu psihoterapeut), ca sa-ti dea tratament, si vei scapa, hai ca m-ai uimit, sa stai 10 ani fara sa te duci la psihiatru, ce a fost in mintea ta ? Ai o anxietate puternica ce trebe tratata.
1
04-12-2021, ora 18:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratament psihiatric combinat cu psihoterapie. Sunt 24 de sedinte anual, decontate de Casa de Sanatate cu trimitere de la psihiatru. Nu lasati viata sa treaca pe langa dv. Acceptati boala si tratati-va! Alte cai in afara de medicatie si psihoterapie nu exista.
1
05-12-2021, ora 01:09
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Merge si doar cu tratament fara probleme, dar nu e rau si psihoterapie.
1
10-02-2022, ora 00:39
Diana33.
Nu este medic/terapeut
Diana33.
Bună.sunt in aceeași situație, m am regăsit în fiecare cuvânt scris de tine. Cei din jur din nebuna Nu ma scot, ajutor de specialitate nu am cerut. Numai xa la mine durează de vreo 3 ani...hai 4. Nu știu ce sa zic...totul vine din interior, restul îl vad timp pierdut.
1
10-02-2022, ora 20:55
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Diana33, de ce nu ai cerut ajutor specializat si stai asa ?! Normal ca treaba e din interior adica dintr-un creier care este cu problema si trebuie tratat. Nu mai sta asa ca se poate agrava si croniciza si sa devina mai greu de tratat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: