Hipertensiune, ipohondrie sau efecte adverse nebilet
Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai scurt si clar posibil.
- In martie 2011 am avut epitaxis: luam antibiotice pentru o raceala si faceam pauza de la bere (beam 6 - 7 beri de 500ml pe zi). La spital tensiunea 19 cu 12.
- EKG normal
- am facut analize (nu le stiu pe toate din cap). Mari au iesit: trigliceridele si colesterolul
- medicul cardiolog mi-a prescris 1/2 nebilet / zi, in fiecare dim
- in mai am repetat analizele, toate au iesit normal, tensiunea luata la el: 13 / 9
- mi-am schimbat stilul de viata: fara bere, doar la ocazii(nunti, aniversari) beau vodca(am inteles ca nu creste tensiunea), fara grasimi, fara prajeli, cat mai putina sare, ultima masa in jurul orei 18, miscare cel putin 30 min / zi (plimbare pe jos sau cu bicicleta), fructe, ...
- in martie aveam 124 kg, acum am cam 106
- nu mai fumez (deloc)
- imi iau tensiunea acasa, cam in fiecare zi, cu un tensiometru pentru incheietura: (12 - 11.2) / (8.9 - 7.4)
- am 27 ani
Problema mea: Ma mai jeneaza inima din cand in cand(sau asa mi se pare), simt ca o mica durere cate-o data sub brat, alta data in partea din fata. Cate-o data ma mai doare capul(ba in fata, ba la tampla ba in spate - poate e de la calc - stau 8h/zi la calc). Astazi mi s-a parut ca imi amorteste putin mana stanga(doar putin, partea de deasupra cotului si o idee degetul mic). Poate era mai rece azi noapte sau poate nu am dormit cum trebuie, nu stiu). Mai tot timpul mi se pare ca as avea ceva(m-am speriat tare cand am avut epitaxis) si mi-e frica sa nu patesc ceva.
Tot ce am descris, sunt simptome ale hipertensiunii sau efectele adverse ale nebilet-ului sau sufar de ipohondrie?
P.S.: In speranta ca am descris lucrurile bine si ca intrebarile mele nu sunt prosteti, va multumesc si astept raspunsuri.
- In martie 2011 am avut epitaxis: luam antibiotice pentru o raceala si faceam pauza de la bere (beam 6 - 7 beri de 500ml pe zi). La spital tensiunea 19 cu 12.
- EKG normal
- am facut analize (nu le stiu pe toate din cap). Mari au iesit: trigliceridele si colesterolul
- medicul cardiolog mi-a prescris 1/2 nebilet / zi, in fiecare dim
- in mai am repetat analizele, toate au iesit normal, tensiunea luata la el: 13 / 9
- mi-am schimbat stilul de viata: fara bere, doar la ocazii(nunti, aniversari) beau vodca(am inteles ca nu creste tensiunea), fara grasimi, fara prajeli, cat mai putina sare, ultima masa in jurul orei 18, miscare cel putin 30 min / zi (plimbare pe jos sau cu bicicleta), fructe, ...
- in martie aveam 124 kg, acum am cam 106
- nu mai fumez (deloc)
- imi iau tensiunea acasa, cam in fiecare zi, cu un tensiometru pentru incheietura: (12 - 11.2) / (8.9 - 7.4)
- am 27 ani
Problema mea: Ma mai jeneaza inima din cand in cand(sau asa mi se pare), simt ca o mica durere cate-o data sub brat, alta data in partea din fata. Cate-o data ma mai doare capul(ba in fata, ba la tampla ba in spate - poate e de la calc - stau 8h/zi la calc). Astazi mi s-a parut ca imi amorteste putin mana stanga(doar putin, partea de deasupra cotului si o idee degetul mic). Poate era mai rece azi noapte sau poate nu am dormit cum trebuie, nu stiu). Mai tot timpul mi se pare ca as avea ceva(m-am speriat tare cand am avut epitaxis) si mi-e frica sa nu patesc ceva.
Tot ce am descris, sunt simptome ale hipertensiunii sau efectele adverse ale nebilet-ului sau sufar de ipohondrie?
P.S.: In speranta ca am descris lucrurile bine si ca intrebarile mele nu sunt prosteti, va multumesc si astept raspunsuri.
5 comentarii
Mie.mi.se.pare.ca.sunteti.prea.atent.la.toate.aceste.mici.simptome:cu.totii.avem.cate.o.durere.azi, una.maine, dar.daca.ne-ar.intreba.cineva.ce.dureri.am.avut.in.ultimele.3.zile.nu.toti.am.stii.sa.raspundem.
Scuze.pentru.lipsa.spatiilor.imi.face.probleme.tastatura.
Scuze.pentru.lipsa.spatiilor.imi.face.probleme.tastatura.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti sugera o metoda prin care as putea sa trec mai usor peste aceste simptome sau pur si simplu ar trebui sa le ignor?
Ideal.ar.fi.sa.le.inorati.pur.si.simplu.Dar.nu.oricine.poate.E.posibil.ca.personalitatea.dvs.sa.fie.inclinata.spre.a.le.observa.imediat.si.a.se.inrijora.de.aparitia.lor.Daca.aveti.o.ocupatie.zilnica.suficient.de.importanta.ca.sa.va.capteze.atentia.v-a.fi.mai.usor.sa.va.detasati.de.aceste.stari.In.plus.e.util.sa.va.impuneti.sinur.incet-incet, nu.mere.dintr-o.data.Un.sinur.consult.medical.efectuat.la.6.luni.si.numai.daca.medicul.dvs.considera.necesar.mai.repede(la.3.luni, de.ex), va.fi.suficient.
Inca.o.data.scuze.pt.tastatatura.defecta.
Inca.o.data.scuze.pt.tastatatura.defecta.
Nu-ti fie teama, amorteala degetului mic si a mainii se datoreaza utilizarii intensive la calculator. Dar e necesar sa va plimbati mai mult in aer liber si sa consumati 6-8 pahare de apa /zi. Un terapeut iti poate rezolva si amorteala din mana.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10hipertensiune
- 6Mai multe afectiuni: hipertensiune arteriala, diabet zaharat si probleme renale
- 14somn de student
- 10Tratament hipertensiune
- 9hepatita B+hipertensiune
- 3Betablocantul nu duce impreuna cu Pritorul la scaderea prea mare a tensiunii?
- 4atac de panica, hipohondrie, depresie
- 0Tratament nou hipertensiune
- 2probleme hipertensiune
- 1Simptome - Ipohondrie(Hipocondrie) - Stres - Anxietate...nu stiu ce sa mai fac
- 0Tratament hipertensiune
- 1Tensiune mare
- 4Probleme psihice, am nevoie de sfaturi
- 1Hipertensiune arteriala
- 1Tensiune mare la 22 de ani
- 1Probleme cu Tensiunea?
- 2Tensiune arteriala foarte mare
Mai multe informații despre: Hipertensiunea Ipohondria
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Hipocondria (Ipohondria)
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: