Agorafobia si secretul ei.
In primul rand importanta formari implicata in realizarea atentiei este sistemul reticulat, alta nu exista dupa experiméntele noastre. Sa nu uitam ca formarea are ca scop de antrenare cortexului si caile senzoriale pentru a raspunde intermitent un stimul. Legatura sau relatia dintre formatiunea reticulata si cortex sunt modélate dupa formi si culori intr.-o legatura oarecare intre ele, mic si mare pentru a explica reflexul de orientare. Reflexul de orientare este tot timpul schimbat sau modificat neurofiziologice si comportamentale, care apar cand organismul este in contact visual, auditiv, etc.cu un stimul nou sau ceea pentru primadata. Aceasta stare are componente sonato-motrice (reflexul pupilar sau in cazul perceperii stimulilor auditivi intoarcerea capului spre sursa sonora), componente vegetative (modificari ale pulsului, respiratorii, reactii cardiace: vaso-dilatatie la cap si
vaso-constrictie la extremitati), componente senzoriale (are loc o crestere a sensibilitatii analizatorilor), componente electro-encefalografice, componente biochimice, atat la nivel celular cat si la nivel cortical.
Pe plan cortical vorbim despre excitatie si inhibitie, iradiere, concentrare, inductie reciproca, activitate biochimica a celulei.
De fapt intregul organism participa la realizarea atentiei. Principala formatiune implicata in realizarea atentiei este sistemul reticulat. Formatiunea reticulata pregateste cortexul si caile senzoriale pentru a raspunde adecvat la un stimul. Relatiile dintre formatiunea reticulata si cortex au fost modelate de Sokolov (1963), pentru a explica reflexul de orientare. Reflexul de orientare este un conglomerat de modificari neurofiziologice si comportamentale, care apar cand organismul este confruntat cu un stimul nou si semnificativ din punct de vedere motivasional. Aceasta mobilizare are componente sonato-motrice (reflexul pupilar sau in cazul perceperii stimulilor auditivi intoarcerea capului spre sursa sonora), componente vegetative (modificari ale pulsului, respiratorii, reactii cardiace: vaso-dilatatie la cap si
vaso-constrictie la extremitati), componente senzoriale (are loc o crestere a sensibilitatii analizatorilor), componente electro-encefalografice, componente biochimice, atat la nivel celular cat si la nivel cortical.
Pe plan cortical vorbim despre excitatie si inhibitie, iradiere, concentrare, inductie reciproca, activitate biochimica a celulei.
De fapt intregul organism participa la realizarea atentiei.
De fapt intregul organism participa la realizarea atentiei. Principala formatiune implicata in realizarea atentiei este sistemul reticulat. Formatiunea reticulata pregateste cortexul si caile senzoriale pentru a raspunde adecvat la un stimul. Relatiile dintre formatiunea reticulata si cortex au fost modelate de Sokolov (1963), pentru a explica reflexul de orientare. Reflexul de orientare este un conglomerat de modificari neurofiziologice si comportamentale, care apar cand organismul este confruntat cu un stimul nou si semnificativ din punct de vedere motivasional. Aceasta mobilizare are componente sonato-motrice (reflexul pupilar sau in cazul perceperii stimulilor auditivi intoarcerea capului spre sursa sonora), componente vegetative (modificari ale pulsului, respiratorii, reactii cardiace: vaso-dilatatie la cap si
De fapt intregul organism participa la realizarea atentiei.
5 comentarii
Sa o vrea mama dracului de Distragere a atentiei, chiar ar fi opusul Concetrarii?Sa vedem, aceasta distragera e a dracului de rau si este un rezultat a actiuni diferitori stimuli, care chiar nu glumeste, care te face sa te interesezi de o alta directie, cum ar fi o atractie de un obiect, etc,.Sa nu vorbim de distractia atentiei, se intimpla in cazuri de interese legate de niste etape ale vietii.Acest act Atentia poate dezvolta procedeul de invatare si retinere prin repetitie, acesti suferind psihic, ne uitam la interesele lor, da atentia unor obiecte, persoane sau situatii de care sunt atrasi(unda magnetica atractie si respingere)in care gasim sa nu gasim satisfactie.
Dorinta aceasta sau atractia aceasta de a continua experienta inceputa, in timp ce contrariul ei duce la respingere.
Dorinta aceasta sau atractia aceasta de a continua experienta inceputa, in timp ce contrariul ei duce la respingere.
Chiar azi ma-m gandit la cititori nostri, citeam anumite postari la alte pagini niste comentarii, sa le dam nume numelor lor; Bleuciel, Mr.Nick, Jdm, Lemsy, Geanina, Viata prin Isus, Remicade, Simina(in privinta comentariilor lor le dau pe o parte dreptate).Cercetariile care le-am facut cu voia sau fara voia lor, si experimentul pe linga stabilitatea atentiei si distragerea atentiei, am inteles capacitatea de mentinere a atentiei in situatiile deranjatoare(zgomot, sursa de lumina, monotonie, oboseala si alte reactii care nu le dau nume ), nu trebuie sa uitam si sa luam aminte de orice act de atentie, chiar o concetrare excitanta intr-un anumit focar si inhibarii altor centri.
Viata psihica se formeaza prin receptare apoi prelucrare si stocarea informatiei.Aceste informatii psihice sunt niste miscarii mecanice organice, fizica si chimica, influentat de factori externi si iata asa se dezvolta viata psihica, aceasta intrare de la externi spre interior are loc prin simturile pe care le avem, se transforma, se dezvolta si asta suntem.
Azi ziua martisorului, sa nu uitam de noi si de martisorile care vor sa fie atarnate la pieptul nostru.
Buna.
De multe ori am avut o idee de a invinge fobia de un anumit obiect sau situatii care persistau tot timpul in gandirea mea, singura solutie era sprijinul meu puternic pe furie care era o impiedica pentru gandirea anxioasa.
Cum sa experimentam frica sau fobia, o situatie de mii de intrebarii, raspunsurile si sfaturile le gasim tot in noi.Chiar vrem o reintoarcere la viata traita pe deplin?pe data viitoare o sa aducem o gramada de raspunsuri socante.
De multe ori am avut o idee de a invinge fobia de un anumit obiect sau situatii care persistau tot timpul in gandirea mea, singura solutie era sprijinul meu puternic pe furie care era o impiedica pentru gandirea anxioasa.
Cum sa experimentam frica sau fobia, o situatie de mii de intrebarii, raspunsurile si sfaturile le gasim tot in noi.Chiar vrem o reintoarcere la viata traita pe deplin?pe data viitoare o sa aducem o gramada de raspunsuri socante.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4emotivitate exagerata
- 54am 6 ani de cand ma lupt cu depresia-anxioasa.
- 12sint agorafoba, mai scap de ia?
- 31de 4 ani am agorafobie!!!
- 92zoloft pentru atacurile de panica si agorafobie
- 2agorafobie!
- 44Tratamente pentru agorafobie si atacuri de panica
- 10Agorafobie - detalii :>
- 4stare special de grava de agorafobia
- 5Cipralex-pe termen lung?
- 1Agorafobie
- 1Agorafobie, anxietate iasi
- 1019 ani si atac de panica
- 2panica cu agorafobie
- 8Anxietate cu atacuri de panica si agorafobie
- 8Anxietate sociala/atacuri de panica
- 7Tratament homeopat anxietate sociala?
Mai multe informații despre: Agorafobia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: