Tratament homeopat anxietate sociala?

04-08-2023
GeoB1996
Nu este medic/terapeut
GeoB1996
Buna ziua. Sufar de anxietate sociala, atacuri de panica si agorafobie de peste 10 an. De-a lungul timpului am incercat prihoterapie, incluzand terapia cognitiv-comportamentala, in 2014 am urmat si o schema de medicatie (Mirzaten, Serlift, Anxiar, dar nu toate odata, ci schematic). Am avut perioade mai bune, perioade mai putin bune. Acum, sunt in acea perioada mai putin buna. Terapia nu functioneaza (fac de peste 1 an si continui), iar sfatul doamnei psiholog este sa incerc si medicatia, concomitent (evident, mi-a sugerat sa caut un psihiatru bun). Insa, stiu care sunt efectele tratamentului medicamentos si prin urmare, nu doresc sa iau pastile.

Va rog din suflet, imi puteti spune daca ati incercat tratamente homeopate? Ce fel de? Au functionat? Sau va rog, daca doriti, recomandati-mi un medic homeopat cu adevarat bun, din cate am observat “piata” din Romania e plina de multe persoane nestiutoare in ale homeopatiei.

Va multumesc din suflet!
7 comentarii
0
04-08-2023, ora 21:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Eu am incercat tratament homeopat dar nu a mers.
Incearca Seroxat. E medicamentul cel mai bun pentru anxietate.
1
05-08-2023, ora 00:19
ThunderBay
Nu este medic/terapeut
ThunderBay
Anxietatea este o boala cronica, desi psihologii si destui psihiatri spun ca nu.Daca nu se mai face terapie sau/si tratament, atunci ea revine mai abitir ca inainte.

Si eu am tulburare anxioasa cu elemente depresive, de vreo 20 de ani.A intrat in remisie, a revenit, a intrat iar in remisie...
Am facut si psihoterapie, a fost bine dar tratamentul medicamentos, zic eu, e cel mai bun.

Am facut si cateva atacuri de panica, la stres mult.
De ceva timp sunt pe Seroxat.De departe starea s-a imbunatatit mult, aproape sunt ca la 20 de ani.

Deci, ceea ce a spus colega noasta clara_p este foarte corect.Incercati Seroxat[Arketis, in varianta cipriota] !

Nu fugiti de tratament, ca va chinuiti mult.
0
06-08-2023, ora 13:06
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Anxietatea si depresia se pot trata, este nevoie sa schimbi felul in care gandesti despre adversitatile interioare sau exterioare cu care te confrunti. Eu m.am vindecat de atacuri de panica si depresie, nu exista depresie cronica, ci doar ganduri automate negative pe care nu ti le poti reformula sau schimba astfel incat sa te vindeci permanent.

Anxietatea si depresia se pot trata, nu va lasati influentati de oameni care n.au reusit si s.au dat batuti, crezand ca asta e o boala pe care nu o pot trata, acestia sunt doar pierzatori. Nu s.au informat si nu au stiut cum. Eu acum incearca sa spuna celorlalti: "Daca eu n.am reusit, nu vei reusi nici tu" Total fals. Uite cum te poti vindeca.

Citeste cartile astea: Stephen Briers - TCC, Edmund J Bourne - anxietatea si fobia, brett a moore, si Albert Ellis - Cum sa te simti mai bine.

Si nu mai asculta de persoane care spun ca nu se vindeca. Crede.ma ca se vindeca.
0
06-08-2023, ora 19:34
GeoB1996
Nu este medic/terapeut
GeoB1996
Va rog sa ma vredeti, daca nu mi-ar fi atat de frica de efectele adverse ale medicamentelor pt tratarea acestor probleme, le-as lua cu mare drag. Insa, am liat la un moment dat, pe langa cresterea in greutate si accentuarea tuturor simptomelor pe care le aveam deja, pot numara si ameteli, stare aproape catatonica di multe altele. Acum imi este foarte frica de toate aceste efecte. Nici nu stiu cum sa mai procedez…
0
06-08-2023, ora 20:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca ati incercat cateva tratamente nu inseamna ca veti avea aceleasi reactii adverse cu toate. Unii incearca de 5-10-20 de ori. Trebuie insistat pana va gasiti medicamentul potrivit.
1
06-08-2023, ora 21:23
Echilibru
Nu este medic/terapeut
Echilibru
Toate medicamenteoe prescrise de medicii psihiatrii nu fac decat sa iti dea stari de somnolenta si iti diminueaza abilitatea de a comunica eficient cu oamenii. Medicii psihiatrii, au invatat doar sa iti dea medicamente, sperand ca asa, ca prin minune, fara sa iti schimbi felul in care gandesti despre viata, te vei vindeca.

In cazul meu, mi s.a prescris queitapina, n.am reusit efectiv sa ma descurc la.locul de munca, ma trezeam cu stari de somn, obosit, fara chef de viata si apatic, nu voiam sa vb cu nimeni.

Eu m.am vindecat citind cartile de mai sus, mi.am schimbat atitudinea, felul in care ma comport gandesc si simt. Sunt o versiune mult mai buna a mea si sunt foarte multumit de mine.

Agorafobia, inseamna faptul ca tie iti e frica sa iesi din casa deoarece crezi ca ceva rau ti se va intampla si nu o sa poti sa faci fata, nu onsa te descurci. Vezi de ce ai problema asta, poate e o problema sociala.

A, si apropo de psihologi, nu te baza atat de mult sa fie neaparat unul bun. Sunt si psih buni, dar sunt rari. Gandeste.te ca si ei au propriile frustrari, propriile neajunsuri, poate din exces de zel, au vrut sa pozeze in salvatori. Dar realitatea este ca exista 1 psiholog bun, la 50 care sunt varza. Un psiholog bun trebuie sa te contrazica, sa iti arate unde gresesti, fara sa ii fie frica ca poate nu ii mai aduci banii pe urmatoarea sedinta.
1
06-08-2023, ora 23:42
GeoB1996
Nu este medic/terapeut
GeoB1996
Intr-adevar, aveti amandoi perfecta dreptate. Nu pot garanta ca am aceleasi efecte adverse la toate medicamentele.

Iar referitor la carti, am la activ cred ca peste 30 de carti pe acest topic, studiate cu pix si foaie, nu doar citite superficial, insa, efectiv blocajul este extraordinar de mare. Intamplarea face ca imi stiu cauzele problemei, unde sunt inradacinate convingerile, insa mama lor de convingeri si tipare, nu le pot intrerupe. Am sa imi comand si cartile pe care mi le-ati recomandat dvs, si tin sa va multumesc din suflet pentru raspunsuri.

Sper sa revin catre dvs peste cateva luni si sa spun ca, indiferent de ce aleg sa fac, lucrurile se vor misca in directia buna.

Pe langa asta, vreau sa mai adaug si ca ma bucur teribil de mult ca ti reusit sa depasiti aceste lucruri, inteleg cat este drumul de greu, si chiar sper sa ajut sa spun acest lucru si despre mine in viitor!

Multa, multa sanatate va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Singurătatea și anxietatea socială: două condiții similare determinate de stări diferite ale creierului
  • Stresul psihosocial și anxietate se reduc și după efectuarea virtuală a unor exerciții fizice
  • Factorii de predicție pentru anxietate sau depresie în adolescență sau în viața de adult
  • Experimentarea JOMO poate amplifica anxietatea socială
  •