Afectiuni stomatologice - mi am scos o masea ma doare ingrozitor de tare
Ajutati ma va rog am 14 ani si ieri mi am scos o masea ma doare ingrozitor de tare si nu stiu ce sa fac azi am scos ceva alb din ea parca a fost puroi si tot ma doare va rog ajutatima ce ar trebui sa fac
1 comentarii
Bună ziua,
este normal sa aveți dureri dupa extragerea maselei, insa daca durerea este foarte puternica si este insotita de simptome precum umflatura sau secretii cu miros neplacut, ar trebui sa consultați dentistul.
Dupa extragere, este important sa respectați instructiunile medicului si sa aveți grija de zona afectata. Iata cateva recomandari care vă pot ajuta:
Aplicați o compresa rece pe zona afectata timp de 10-20 de minute la fiecare doua ore, in primele 24 de ore
Nu clătiți gura timp de 24 de ore, pentru a permite formarea cheagului de sange care ajuta la vindecare
Evitați mancarea solida, tare sau fierbinte in primele 24 de ore. Consumați alimente moi si reci, cum ar fi iaurtul sau supele
Nu fumați sau nu mestecați guma in primele 24 de ore
Urmați cu strictete tratamentul prescris de medicul dentist, inclusiv administrarea antibioticelor si a analgezicelor prescrise
Daca simptomele persista sau devin mai severe, nu ezitați sa contactați medicul dentist pentru a primi mai multe sfaturi si tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună
este normal sa aveți dureri dupa extragerea maselei, insa daca durerea este foarte puternica si este insotita de simptome precum umflatura sau secretii cu miros neplacut, ar trebui sa consultați dentistul.
Dupa extragere, este important sa respectați instructiunile medicului si sa aveți grija de zona afectata. Iata cateva recomandari care vă pot ajuta:
Aplicați o compresa rece pe zona afectata timp de 10-20 de minute la fiecare doua ore, in primele 24 de ore
Nu clătiți gura timp de 24 de ore, pentru a permite formarea cheagului de sange care ajuta la vindecare
Evitați mancarea solida, tare sau fierbinte in primele 24 de ore. Consumați alimente moi si reci, cum ar fi iaurtul sau supele
Nu fumați sau nu mestecați guma in primele 24 de ore
Urmați cu strictete tratamentul prescris de medicul dentist, inclusiv administrarea antibioticelor si a analgezicelor prescrise
Daca simptomele persista sau devin mai severe, nu ezitați sa contactați medicul dentist pentru a primi mai multe sfaturi si tratament adecvat.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5durere in locul extractiei
- 89Durere dupa extractie
- 1Scoatere masea
- 2extragerea a 2 masele de minte si una normala intro zi
- 5Operație molar de minte
- 4Durere dupa extractie
- 8Extractie pe infectie
- 6Imflamare dupa extractie
- 1Probleme dupa extractia unei masea
- 2Molar de minte
- 2Molar de minte
- 1Interventie chirurgicala
- 2Durere la apasare
- 0Extractie masea de minte
- 1Probleme extragere molar.
- 1Ajutați-mă. Cât ar mai dura durerile astea dupa extractie?
- 2Durere insuportabila dupa extractie molar de minte
- 2Va rog un ajutor - durere ureche dupa extractie
Mai multe informații despre: durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: