Afectiuni stomatologice - mi am scos o masea ma doare ingrozitor de tare

27-02-2019
Andres pop
Nu este medic/terapeut
Andres pop
Ajutati ma va rog am 14 ani si ieri mi am scos o masea ma doare ingrozitor de tare si nu stiu ce sa fac azi am scos ceva alb din ea parca a fost puroi si tot ma doare va rog ajutatima ce ar trebui sa fac
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 07:00
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este normal sa aveți dureri dupa extragerea maselei, insa daca durerea este foarte puternica si este insotita de simptome precum umflatura sau secretii cu miros neplacut, ar trebui sa consultați dentistul.

Dupa extragere, este important sa respectați instructiunile medicului si sa aveți grija de zona afectata. Iata cateva recomandari care vă pot ajuta:

Aplicați o compresa rece pe zona afectata timp de 10-20 de minute la fiecare doua ore, in primele 24 de ore

Nu clătiți gura timp de 24 de ore, pentru a permite formarea cheagului de sange care ajuta la vindecare

Evitați mancarea solida, tare sau fierbinte in primele 24 de ore. Consumați alimente moi si reci, cum ar fi iaurtul sau supele

Nu fumați sau nu mestecați guma in primele 24 de ore

Urmați cu strictete tratamentul prescris de medicul dentist, inclusiv administrarea antibioticelor si a analgezicelor prescrise

Daca simptomele persista sau devin mai severe, nu ezitați sa contactați medicul dentist pentru a primi mai multe sfaturi si tratament adecvat.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce doare locul extracției?
  •