Extractie pe infectie
Mi s-a facut un tratament la o radacina, in speranta ca se va putea salva, ca mai apoi sa urmeze o alta lucrare dentara. Dupa mai multe sedinte, radacina a inceput brusc sa doara, am inceput cu calmante (m-a luat durerea fix in weekend), iar luni am mers iar la dentist. A curatat canalul, l-a lasat deschis pana a doua zi, nu s-a drenat nimic, iar in urmatoarea zi a scos radacina. Am avut dureri ingrozitoare la extractie, iar aceste dureri le am si dupa doua zile. Mi-a dat sa iau Augmentin timp de 5 zile, Ketonal la nevoie si probiotice. Acum extractia se vindeca, dar gingia de langa e un pic umflata si pulseaza durerea. Ma doare toata partea stanga si sunt nevoita ca la 8 ore sa iau din nou calmant ca sa rezist. Nu mai stiu ce sa fac. A gresit dentistul ca mi-a scos maseaua in faza acuta a abcesului? Ar trebui sa astept sa termin antibioticul si sa nu ma alertez? A ramas infectia acolo, chiar daca dintele a fost scos? Oricum dupa ce il termin merg la el pentru control...Multumesc!
8 comentarii
Buna seara,
Continuati tratamentul prescris de medic si igienizati locul extractiei.
Multi pacienti evita periajul de teama sangerarii dar in acest fel locul extractiei se suprainfecteaza.
Continuati tratamentul prescris de medic si igienizati locul extractiei.
Multi pacienti evita periajul de teama sangerarii dar in acest fel locul extractiei se suprainfecteaza.
Continui tratamentul si da, incerc sa mentin locul curat. Dupa tratament ma prezint la medic. Multumesc!
Buna ziua. Dupa o saptamana in care nu am putut sa dorm din cauza dureri am fost la dentist. Doamna doctor mi a oferit 2 variante. Sa imi tratez maseaua sau sa o scot.Am ales sa imi extraga maseaua. Problema ca la o ora am inceput sa am frisoane si temperatura. Stiu ca este din cauza infectiei. Intrebarea mea este : Daca am procedat corect alegand extractia sau trebuia sa o tratez, si ce ar trebui sa fac in privinta infectiei? Va multumesc. Precizez ca eu locuiesc in Anglia.
Cred ca e mai bine mereu sa tratati nu sa extrageti, nu?
Buna dimineata,
In general nu se face extractie" la cald" adica atunci cand este infectie in jurul dintelui.
Ar trebui sa urmati un tratament cu antibiotice si antiinflamatorii.
In general nu se face extractie" la cald" adica atunci cand este infectie in jurul dintelui.
Ar trebui sa urmati un tratament cu antibiotice si antiinflamatorii.
Va multumesc pentru raspunsuri. As mai avea o intrebare, in noaptea imediat urmatoare am inceput sa am frisoane si sa fac temperatura si nici pana acum nu mi a trecut asa ca m am decis sa iau ampicilina de 500 la 6 ore. Eu nu sunt in tara si programarea care am primito de la dentist este pe 18 noiembrie iar cei de la urgenta nu imi pot da tratamente antibiotice. Credeti ca e bine cum procedez sau sa opresc tratamentul si sa astept sa ma vada dentistul?
Buna dimineata,
Trebuie gasita cauza febrei.
Daca dupa administrarea de ampicilina a scazut febra si nu mai aveti frisoane puteti continua cu antibioticul 5 zile.
Trebuie gasita cauza febrei.
Daca dupa administrarea de ampicilina a scazut febra si nu mai aveti frisoane puteti continua cu antibioticul 5 zile.
Va multumesc, putin foarte putin isi cam fac efectul dar sunt doar 2 pastile. Sper sa vad niste rezultate astazi. Va multumesc mult.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12infectie la radacina dintelui
- 8masea umflata de aproape o saptamana
- 9tratament infectii dentare
- 0Infectie masea
- 0Extractie masea cu puroi
- 1Infectie la masea.
- 3infectie sub lucrarea dentara
- 3Besica la ultima masea din dreapta, spre gat!
- 2Durere dupa extractie
- 9Cauza infectiilor?
- 4Durere dupa o extracție de masea
- 5Operație molar de minte
- 6Abces dentar, extractie sau nu la cald?
- 3Inflamare după extracție (2)
- 1Masea umflata nu cedeaza de o saptamana
- 1Interventie chirurgicala
- 7Gingie umflata de la o lucrare
- 2Tromboza de sinus cavernos
- 1Extractie masea si fixare coroana dentara dupa 4 zile
Mai multe informații despre: infectia dentara durerea dupa extractie
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: