Revenirea edemului dupa odontectomie
Bună ziua. Acum aproximativ 3 săptămâni am scos (în aceeași zi) 2 molari de minte, datorita poziției nepotrivite (cu doua saptamani inainte, ii scosesem si pe ceilalti 2, la intervale de o săptămână intre operatii). Am avut un edem imens, foarte dureros, care a ținut o săptămână. După scoaterea firelor, am crezut că totul a revenit la normal. Însă ieri am inceput sa am dureri de fiecare data cand miscam maxilarul si de asemenea începusem sa ma umflu. Astazi, umflatura s-a dublat. Si continua sa creasca (aproape a ajuns la dimensiunea edemului de dupa operație). Am citit despre posibilele complicatii post operatorii... insa nu am gasit nimic care sa se manifeste atat de tarziu dupa intervenție. Este grav? Infectie, alveolita, ce ar putea fi? Este nevoie de o noua interventie? Multumesc anticipat.
3 comentarii
Buna ziua! este indicat sa contactati medicul dumeavoastra pentru un control. Se poate intampla sa apara acea ''umflatura'' dupa aceste interventii; locul se vindeca in 6-8 saptamani si trebuie atent igienizat pentru a nu patrunde resturi prin gingia inca fragila. Daca au patruns, singure nu se pot elimina. Spalaturi locale cu niste substante antiseptice pot rezolva situatia. Aceasta situatie se intampla de obicei la molarii inferiori. Medicul dumeavoastra decide daca este nevoie sa va dea tratament cu antibiotic din nou.
In afara de acel edem de la locul extracțiilor supureaza ceva??? Simțiți un miros ciudat in gura?? După intervenții ați fumat??? Daca da, atunci este posibil sa va treziți cu acesta infecție făcută postoperator chiar și la o săptămâna. Va recomand s ajungeți cât mai curând la medicul dumneavoastră pentru ca este posibil un alt antibiotic precum și spălături cu substanțe antiseptice local. O zi buna!
Multumesc pentru raspuns!
Nu, nu am simtit niciun miros deosebit. Si nici secretii. Nu fumez, deci nici asta nu poate fi cauza.. Am fost la medicul stomatolog, mi-a redeschis operatia si mi-a introdus o meșă in locul respectiv. Însă continui sa ma umflu, obrazul este fierbinte si pulseaza.
Nu, nu am simtit niciun miros deosebit. Si nici secretii. Nu fumez, deci nici asta nu poate fi cauza.. Am fost la medicul stomatolog, mi-a redeschis operatia si mi-a introdus o meșă in locul respectiv. Însă continui sa ma umflu, obrazul este fierbinte si pulseaza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Durere necontrolata dupa extractie
- 3Razbunarea maselei?
- 2durere post-extractie masea de minte
- 4exctacie masea
- 0Durere dupa extractie.
- 1Durere gingie coroana dentara
- 3Extractie masea
- 3Ajutati-ma! durere după extracție
- 7Durere de maxilar dupa extractia molarului de minte superior in dreapta
- 0Măsea cimentuita acum 5 ani a ajuns sa se rupă bucatele
- 1Disconfort dupa extractia molarului 3.6