Adenopatii latero-cervicale și deasupra claviculei

13-01-2019
Mariusssssssssssss
Nu este medic/terapeut
Mariusssssssssssss
Bună ziua,  
Mă numesc Marius am 22 de ani și sunt din Lugoj. 
La începutul lunii august (2018) mi-au apărut la nivelul membrelor, atât inferioare, cât si superioare niște bubițe roșii care provocau o senzație de mâncărime. La nici două-trei zile mi-a aparut la nivelul gâtului o adenopatie latero-certicală. Când am sesizat prezența umflăturii, a doua zi am fost la un medic orl-ist pentru un consult. Dl. Doctor, în urma consultului mi-a spus că adenopatia se datorează unei infecții virale. La scurt timp, o săptămână, mi-au aparut alte trei adenopatii, de data asta deasupra claviculei, atât pe partea dreapta cât și pe partea stângă. Am revenit la dl doctor și în urma consultului mi-a recomandat să fac o serie de analize(făcute în acea perioadă): hemoleucogrma completă ( valorile din afara limitelor fiind %neutrofile - 37, 7%, nr.neutrofile - 2, 41, %eozinofile - 5, %limfocite 48, 6, %monocite - 8, 1 și PDW - 11, 8), vsh, fibrinogen și crp cantitativ( ultimele 3 în limite). 
După acea perioadă mi s-a părut că respectivele adenopatii s-au retras, însă în luna noiembrie am simțit niște dureri în zona gâtului și axiale și am decis să merg la un hematolog. În urma consultului medicul mi-a recomandat să fac încă o serie de analize: hemoleucograma completă ( valorile din afara limitelor fiind chem-mchc 35 d/dL și rdw-sd 36.7 fL), morfologie, vsh, ft14, tsh, examne de urina și scaun, exudat nazal și faringian, ecografie abdominala,  
Ag giardia și anti-cmv igm și igg, toate ieșind bine. Când am fost la control mi-a spus că am un ganglion umflat și în zona axială( mai mic de 1 cm -1 cm sau mm nu îmi aduc amite exact), iar cei din zona gâtului sunt de 1cm și 2 cm. Dl. Doctor(hematog)mi-a spus să nu îmi fac griji, cel mai probabil e o infecție virală. 
Țin să precizez că nu am slăbit deloc și în afară de acele adenopatii, de mancarime și de durerile din zona gatului si zona axială nu am avut nicio problemă de sănătate. De asemenea nu am avut contacte de natură sexuală înainte de apariția umflaturilor timp de 4-5 luni, ultimul fiind prin luna martie. 
Am citit pe internet despre adenopatii și m-am speriat de ce boli pot ascunde și trec printr-o perioadă de depresie acum. Nu știu ce să cred, am citit că aceste adenopatii pot fi cauzate și de diferite cancere, precum limfomul Hodking. Este posibil să se fi înșelat medicul, mai ales că am citit că unele boli nu pot fi descorite decât prin biopsia ganglionului? Mă puteți ajuta vă rog, după cele citite m-am speriat și de câteva zile am o senzație de incertitudine asupra presupusei cauze a adenopatiilor.
3 comentarii
0
14-01-2019, ora 10:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acele adenopatii pot fi intretinute si de un faringe iritat.. mai cu seama ca acele mancarimi in gat de care spui sunt provocate de un reflux gastro esofagian
mai citeste si despre asta
0
14-01-2019, ora 11:14
Mariusssssssssssss
Nu este medic/terapeut
Mariusssssssssssss
Bună ziua,

Când am fost la medicul orl-ist mi-a spus că nu am laringele iritat și nici inflamat. Iar acele mancarimi au fost la nivelul membrelor, nu în interiorul gâtului. Singura senzație ciudată pe care o am este legată de pielea de pe față și spate, mai exact am o senzație de arsură, mai ales după ce zona respectivă intră în contact cu apa. Nu știu dacă acele adenopatii au legătură cu acele mâncărimi sau cu pielea, dar m-am gândit că ppt avea relevanță, mai ales că simptomele au apărut în aceeași perioadă.
0
08-02-2019, ora 01:20
Mariusssssssssssss
Nu este medic/terapeut
Mariusssssssssssss
Bună seara, am fost la control la medicul hematolog. Înainte de consultație am făcut o radiografie pulmonară(care a ieșit bine), o hemoluecogramă ( cu rezultate bune, singurele valori ieșite din limite fiind %neutrofile 41, 6; nr. neutrofile 2, 53; %eozinofile 9 -destul de mare procentu, ținând cont că intervalul de referință este 2-4%-; nr. eozinofile 0, 55; %monocite 9, 5 - interval de referință 2-8% și pdw 11, 9) și frotiu venos cu următorul rezultat: seria eritrocitară normocitoză normocitromie ; seria leucocitară: neutrofie segmentate 38%, limfocite 45%, monocite 7%, eozinofile 10%; seria trombocitară morfologie normală. În timpul consultului mi-a spus că analizele sunt bune și mi-a palpat zona gâtului, claviculei și axială. După palpare mi-a spus că acei ganglioni s-au micșorat (fără să iau niciun medicament, am luat doar niște vitamine - neuromultivit- și am început o cură cu colon help). După ce a finalizat de examinarea mi-a zis că sigur nu este nimic malign și că probabil am avut mononucleoză. de asemenea mi-a spus că este posibil ca acele microadenopatii ( termenul folosit de dl. doctor) să nu se retragă niciodată. Din ce am citit despre mononucleoză îmi este neclar dacă chiar am avut, adică am avut partere în trecut, am băut, mâncat și chiar fumat după alte persoane și nu am avut nimic, iar cu o perioadă de vreo 4-5 luni înainte de a se inflama ganglionii nu am avut contact cu saliva altcuiva. Am avut o perioadă în care am stat mai retras, am avut multe învățat și nu am avut deloc timpul să socializez, chiar deloc. Este posibil să fie altceva decât mononucleoza, adică acum m-am liniștit, nu e nimic malign, dar mă întreb ce am avut. Eu aș avea o explicație puțin ciudată, dar au coincis perfect perioadele, cu câteva zile înainte de a se inflama ganglionii am fost în vizită la niște rude la țară. Acolo am fost bombardat de purici, cred că m-au mușcat peste tot pe corp. Și culmea, acum în ianuarie am fost din acolo și din nou același scenariu, plus că la câteva zile am simțit din nou că sunt puțin mai mari ganglionii -plus că am citit că sunt purtători (puricii) de virusuri și bacterii, iar când mușcă eliberează diferite toxine în sânge-. Acum ganglionii sunt mai mici, dar nu au dispărut. Este posibil ca acele adenopatii să nu se retragă niciodată? Și este posibil ca acele adenopatii să nu fi fost cauzate de mononucleoză? Vă mulțumesc pentru atenția acordată!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: