Ganglioni laterocervicali

Bună ziua. Fetița mea cu vârsta de 3 ani, prezintă de aprox 2 ani ganglioni laterocervicali care nu trec, de aprox 1, 5-2 cm. Am observat că se măresc puțin mai tare când răcește. Ganglionii sunt mobili și nu pare să o doară se văd uneori puțin când ridică capul. Am fost la ORL, medic pediatru și medic de familie și mi au spus că par a fi reactivi. Am încercat să i facem ecografie de părți moi însă fata a prins frică de doctori și nu a vrut să stea sub nicio formă sa i facă ecografie. I am făcut analizele uzuale de sânge, radiografie toracică, ecografie abdominala, toate bune. E suspecta de polipi însă și de alergie la un aliment însă panelul respirator și cel alimentar au ieșit curate. S a născut prematur și a avut reflux gastric. Alte simptome nu prezintă, e un copil vesel. Ce mă îngrijorează este că acești ganglioni nu trec. Însă dacă era ceva grav nu se inrautatea și starea ei generala de atâta timp? Mulțumesc!
2 comentarii

1.Ingrijorarea.. NU ajuta la nimic Niciodata
2 daca va faceti griji pentru sanatatea copilului.. incepeticu a citi carti despre Alimentatia corecta la copii..., ca sa nu faca acel reflux. Acidul gastric este acel care urca sus, arde gatul.. irita faringele, mareste amigdalele si polipii..si logic intretine o inflamatie in zona.. care poate da ganglioni limfatici Mariti
3 posibl e cazul de consult gastrologie
2 daca va faceti griji pentru sanatatea copilului.. incepeticu a citi carti despre Alimentatia corecta la copii..., ca sa nu faca acel reflux. Acidul gastric este acel care urca sus, arde gatul.. irita faringele, mareste amigdalele si polipii..si logic intretine o inflamatie in zona.. care poate da ganglioni limfatici Mariti
3 posibl e cazul de consult gastrologie

De curând am fost la un gastroenterolog și i a prescris fetiței nexium de 10 mg, ea având o flegma mai mereu în gat în timpul somnului. Însă nu m am gândit că ganglionii pot fi rezultatul refluxului pe care ea l a avut de la naștere și probabil încă îl are însă nu mai da simptome atât de evidente. Mulțumesc pentru răspuns!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gingivita si ganglioni gat
- 2ganglion marit la gat
- 4ganglioni submaxilari inflamati
- 64gat inflamat de mai bine de o luna si cu un nod cand inghit
- 31ganglion inflamat
- 7Ganglion submandibular inflamat
- 2problema ureche ganglion umflat fara diagnostic
- 5Ganglioni laterocervicali inflamati
- 1ecografie cervicala
- 0umflatura ca un nod pe gat
- 1Ganglion marit si limfocite in exces
- 1Tuse si ganglion umflat
- 3Adenopatii latero-cervicale și deasupra claviculei
- 1Ganglion in gat
- 4Adenopatii laterocervicale si supraclaviculare
- 0Ganglioni inflamati gat ajutor..
- 1Ganglion supraclavicular
- 1Ganglioni usor mariti, mi-e frica sa nu am cancer
- 4Ganglioni inflamați în zona gatului
- 3Ganglioni!!!
Mai multe informații despre: Adenopatii cervicale ganglioni umflati la gat ganglioni inflamati la gat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: