Ganglioni laterocervicali

26-08-2020
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
Bună ziua. Fetița mea cu vârsta de 3 ani, prezintă de aprox 2 ani ganglioni laterocervicali care nu trec, de aprox 1, 5-2 cm. Am observat că se măresc puțin mai tare când răcește. Ganglionii sunt mobili și nu pare să o doară se văd uneori puțin când ridică capul. Am fost la ORL, medic pediatru și medic de familie și mi au spus că par a fi reactivi. Am încercat să i facem ecografie de părți moi însă fata a prins frică de doctori și nu a vrut să stea sub nicio formă sa i facă ecografie. I am făcut analizele uzuale de sânge, radiografie toracică, ecografie abdominala, toate bune. E suspecta de polipi însă și de alergie la un aliment însă panelul respirator și cel alimentar au ieșit curate. S a născut prematur și a avut reflux gastric. Alte simptome nu prezintă, e un copil vesel. Ce mă îngrijorează este că acești ganglioni nu trec. Însă dacă era ceva grav nu se inrautatea și starea ei generala de atâta timp? Mulțumesc!
2 comentarii
1
26-08-2020, ora 15:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.Ingrijorarea.. NU ajuta la nimic Niciodata
2 daca va faceti griji pentru sanatatea copilului.. incepeticu a citi carti despre Alimentatia corecta la copii..., ca sa nu faca acel reflux. Acidul gastric este acel care urca sus, arde gatul.. irita faringele, mareste amigdalele si polipii..si logic intretine o inflamatie in zona.. care poate da ganglioni limfatici Mariti
3 posibl e cazul de consult gastrologie
0
27-08-2020, ora 14:31
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
De curând am fost la un gastroenterolog și i a prescris fetiței nexium de 10 mg, ea având o flegma mai mereu în gat în timpul somnului. Însă nu m am gândit că ganglionii pot fi rezultatul refluxului pe care ea l a avut de la naștere și probabil încă îl are însă nu mai da simptome atât de evidente. Mulțumesc pentru răspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •