Adenopatie laterocervicala dreapta si durere ureche dreapta
Buna ziua,
De doua luni am descoperit doua mici umflaturi ganglionare in partea dr.Am avut un cos, mai profund, am incercat sa-l fac si asa am descoperit un mic gamglion care a doua zi mi s-a parut ca s-a marit si a mai aparut inca unul, dar au ramas in acelasi stadiu de doua luni.Am umblat la 5 medici ORL-isti, rmn cap si gat, inst fundeni analize de sange, medic stomatolog cu scos o masea si victor babse, matei bals cu analize de toxoplasmoza iarasi de sange.Nu stiu ce sa mai fac.Analizele de sange au iesit bune, toxoplasmoza nu am.
Mai jos vreau sa va descriu o parte din rasp medicului radiolog la RMN.Nu stiu la ce medic sa mai ajung.
Aspect IRM evocator de:
Modificare tonsilara dr cu(pseudo)chist/arie de necroza si hipertrofie ganglionara globala si a foliculilor limfatici parotidieni-de interpretat ca semnificatie in context clinic-mai probabil proces inflamator-de corelat cu datele de la eventuala biopsie a unui ganglion, daca medicul curant considera necesar.
Va rog sa ma sfatuiti la ce medic sa mai ajung!
De doua luni am descoperit doua mici umflaturi ganglionare in partea dr.Am avut un cos, mai profund, am incercat sa-l fac si asa am descoperit un mic gamglion care a doua zi mi s-a parut ca s-a marit si a mai aparut inca unul, dar au ramas in acelasi stadiu de doua luni.Am umblat la 5 medici ORL-isti, rmn cap si gat, inst fundeni analize de sange, medic stomatolog cu scos o masea si victor babse, matei bals cu analize de toxoplasmoza iarasi de sange.Nu stiu ce sa mai fac.Analizele de sange au iesit bune, toxoplasmoza nu am.
Mai jos vreau sa va descriu o parte din rasp medicului radiolog la RMN.Nu stiu la ce medic sa mai ajung.
Aspect IRM evocator de:
Modificare tonsilara dr cu(pseudo)chist/arie de necroza si hipertrofie ganglionara globala si a foliculilor limfatici parotidieni-de interpretat ca semnificatie in context clinic-mai probabil proces inflamator-de corelat cu datele de la eventuala biopsie a unui ganglion, daca medicul curant considera necesar.
Va rog sa ma sfatuiti la ce medic sa mai ajung!
6 comentarii
Deci amigdala dreapta are ceva acolo, poate un proces inflamator cronic sau reminiscentele unei inflamatii din trecut.
Amigdalele sunt primele statii ganglionare implicate in infectiile oro-faringiene, apoi apar adenopatiile submaxilare, parotidiene etc
Nu prea am inteles cu hipertrofia ganglionara globala, dar cred ca s-a exprimat gresit, voia sa spuna ca toti ganglionii din zona gatului sunt mariti.
Nu cred ca sunt prea mari motive de ingrijorare, este un proces inflamator pe undeva, atata tot. Curios ca nu l-au gasit ORL-istii si stomatologul. Poate o vizita la alt stomatolog...pt a doua parere.
Amigdalele sunt primele statii ganglionare implicate in infectiile oro-faringiene, apoi apar adenopatiile submaxilare, parotidiene etc
Nu prea am inteles cu hipertrofia ganglionara globala, dar cred ca s-a exprimat gresit, voia sa spuna ca toti ganglionii din zona gatului sunt mariti.
Nu cred ca sunt prea mari motive de ingrijorare, este un proces inflamator pe undeva, atata tot. Curios ca nu l-au gasit ORL-istii si stomatologul. Poate o vizita la alt stomatolog...pt a doua parere.
Va multumesc pentru raspuns.Pot spune ca dentistul a fost primul la care am ajuns.Cand m-a vazut s-a speriat foarte rau si m-a trimis la investigatii.Dupa o luna mi-a scos maseaua, un premolar cu infectie.Nu crede ca este de acolo.Am facut analize de sange si au iesit bine, maine voi ajunge iarasi cu ele la hematologie fundeni.La orl-isti am fost la 6 pana acum :-).Exudatul a iesit bine, chiar daca am uneori senzatie de usturime, de ceva care ma strange la amigdale.Vizual nu arata nicio infectie in gat.
E foarte bine ca mergeti la hematologie. Ca sa excluda alte cauze mai grave (dar si putin probabile) de adenopatie.
Buna ziua, analizele de sange mi-au iesit bine.La hematologie mi-au zis ca nu este vorba de limfom, analizele sunt bune.Mi-au zis sa nu fac biopsie pentru ca ganglionii nu sunt mai mari de 5 cm. Sa revin peste o luna.Inca nu aveam rezultatul pentru epstein barr.Azi l-am primit si imi apare astfel:
Anticorpi VCA IgG - EBVIgG 210, adica pozitiv
Anticorpi VCA IgM - 10, 3 negativ.
Imi puteti spune ce inseamna valoarea atat de marita de 210 ?
Anticorpi VCA IgG - EBVIgG 210, adica pozitiv
Anticorpi VCA IgM - 10, 3 negativ.
Imi puteti spune ce inseamna valoarea atat de marita de 210 ?
Anticorpi VCA IgG crescuti inseamna infectie cu virus Epsteim Barr in trecut. Peste 90% din populatia adulta normala prezinta anticorpi anti-VCA IgG.
Daca si anticorpi VCA IgM ar fi fost crescuti insemna ca infectia este recenta/acuta (pentru ca ei nu persista mult timp, pe cand IgG persista toata viata).
Virusul Epstein Barr da mononucleoza infectioasa ce se manifesta prin febra mare, oboseala extrema, cefalee, faringita, adenopatii cervicale si axilare, hepatosplenomegalie.
De aceea v-au dat sa faceti aceste analize.
Insa dvs nu aveti aceasta boala. Doar adenopatia izolata nu poate sustine diagnosticul, iar IgM scazuti infirma suspiciunea.
Probabil cea mai potrivita atitudine este de urmarire in timp a acestor ganglioni, cu revenire la control la hematologie dupa o luna, asa cum au recomandat si ei.
Daca si anticorpi VCA IgM ar fi fost crescuti insemna ca infectia este recenta/acuta (pentru ca ei nu persista mult timp, pe cand IgG persista toata viata).
Virusul Epstein Barr da mononucleoza infectioasa ce se manifesta prin febra mare, oboseala extrema, cefalee, faringita, adenopatii cervicale si axilare, hepatosplenomegalie.
De aceea v-au dat sa faceti aceste analize.
Insa dvs nu aveti aceasta boala. Doar adenopatia izolata nu poate sustine diagnosticul, iar IgM scazuti infirma suspiciunea.
Probabil cea mai potrivita atitudine este de urmarire in timp a acestor ganglioni, cu revenire la control la hematologie dupa o luna, asa cum au recomandat si ei.
Buna seara.Ati descoperit intre timp ce provoca acesti ganglioni ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Adenopatie cervicala
- 8Adenopatie laterocervicala dreapta
- 4Adenopatie latero cervicala dreapta
- 3Adenopatii latero-cervicale și deasupra claviculei
- 4Adenopatii laterocervicale si supraclaviculare
- 5Ganglion și bubița roșie deasupra pe piele
- 7Ganglion laterocervical de 8 luni
- 0Ganglioni mariti descoperiti la ecografie
- 2Ganglioni laterocervicali
- 3Ganglioni laterocervicali gât
- 1Mergeți la medic
- 1Ganglioni mici laterocervicali foarte durerosi
- 3Lipsa poftei de mancare de peste un an, adenopatii, echimoze, episoade de hemoptizie
- 4Sfinter esofagic defectuos, gastrita cronica si metaplasia intestinala
Mai multe informații despre: Adenopatii cervicale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: