Ganglioni laterocervicali gât

26-08-2020
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
Bună ziua. Fetița mea cu vârsta de 3 ani, prezintă de aprox 2 ani ganglioni laterocervicali care nu trec, de aprox 1, 5-2 cm. Am observat că se măresc puțin mai tare când răcește. Ganglionii sunt mobili și nu pare să o doară se văd uneori puțin când ridică capul. Am fost la ORL, medic pediatru și medic de familie și mi au spus că par a fi reactivi. Am încercat să i facem ecografie de părți moi însă fata a prins frică de doctori și nu a vrut să stea sub nicio formă sa i facă ecografie. I am făcut analizele uzuale de sânge, radiografie toracică, ecografie abdominala, toate bune. E suspecta de polipi însă și de alergie la un aliment însă panelul respirator și cel alimentar au ieșit curate. S a născut prematur și a avut reflux gastric. Alte simptome nu prezintă, e un copil vesel. Ce mă îngrijorează este că acești ganglioni nu trec. Însă dacă era ceva grav nu se inrautatea și starea ei generala de atâta timp? Mulțumesc!
3 comentarii
2
26-08-2020, ora 12:23
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Raspunsul vi l-ati formulat singura. Lasati fetita sa creasca, nu are sens sa o mai supuneti la investigatii. Chiar nu aveti de ce sa va mai ingrijorati. Sanatate !
0
26-08-2020, ora 12:45
Anamaria1234566
Nu este medic/terapeut
Anamaria1234566
Dar ganglionii de până la 2 cm sunt normali la copii? Și totuși persistă de atâta timp. Ea 'sforăie' mai mereu în somn, din cauza asta e suspectă de polipi. Acești ganglioni nu o pot deranja la respirat? Ii are pe ambele părți ale gatului, câte 2-3 pe fiecare parte. Sunt alungiti și se mișcă la palpare.
0
27-08-2020, ora 15:56
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
In nici un caz ganglionii laterocervicali nu o incomodeaza la respirat. Ei semnaleaza, prin marirea in volum, apararea corpului vis-a-vis de un focar de vecinatate. Un proces minor de inflamare virusala a vegetatiilor adenoide poate determina reactia acestor ggl. Adresati-va unui medic ORL-ist, daca este oportun, sa intervina pe acele vegetatii nazale. Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •