Abces dentar, extractie sau nu la cald?
Buna ziua, ieri pe la orele pranzului am inceput sa am o durere minora de masea, am ignorat o si am zis ca am tras putin curent, spre seara incepe durerea sa fie din ce in ce mai tare, am zis sa vad cat rezist, aveam in gand sa merg la urgente da am zis poate poate, se si umflase putin in jurul dintelui si la atingere era sacaitor, nosptea spre ora 3-4 dimineata din cauza ca nu puteam dormi am inceput sa citesc pe internet fel si fel de chestii pe diferite forum uri, si am vazut ca nu este indicat sa faci o extractie in plin abces, deoarece sunt destule riscuri, intr un final am adormit si dimineata pe la 8-9 m am trezit cu falca bombardata, durerea m a lasat substantial, nu de tot dar o pot suporta, am fost la farmacia si am primit un tratament cu antibiotice, antiinflamatoare si ceva probiotice, cand am ajuns acasa la scurt timp am inceput sa am ceva febra, am luat intretimp antiinf si antib si parca si durerea a inceput sa se accentueze, precizez ca pe masea am avut de 2 ori plombe, nervii sunt scosi, cum ma sfatuiti sa procedez, sa merg totusi sa o extrag la cald ?
6 comentarii
Buna ziua,
Cel mai bine ar fi sa faceti o radiografie si sa mergeti la un medic stomatolog sa vada despre ce este vorba. Nu toate maselele care fac abces trebuie extrase.
Cel mai bine ar fi sa faceti o radiografie si sa mergeti la un medic stomatolog sa vada despre ce este vorba. Nu toate maselele care fac abces trebuie extrase.
Am uitat sa precizez ca maseaua cu pricina se si misca, a 2 oara cand am fost cu ea doctorul stomatolog mi a recomandat sa o scot dar am insistat ca nu as vrea sa fie scoasa si intr un fel a fost “salvata” sa zicem
Dupa cum spuneam, pe baza radiografiei se stabileste solutia de tratament; daca nu mai poate fi salvata si singura solutie este extractia atunci asta faceti.
O masea cu puroi reprezinta un focar de infectie pentru organism.
O masea cu puroi reprezinta un focar de infectie pentru organism.
Buna seara! Dupa cum spune colega mea, daca are indicatie de extractie, nu mai temporizati. Mergeti la medic si va decide momentul optim al interventiei. Mobilitatea acum, in puseu acut, este normal sa apara, nu asta ar trebui sa fie criteriul extractiei. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 49rezectie apicala molar 2 cu infectie
- 3infectia de la masea are vreo legatura cu cea din gat?
- 3infectie dupa protezarea unei coronite?
- 8granulom si abces...pot scapa de extractie?
- 3infectie la masea
- 5durere masea, nerv scos, infectie dentara, plomba
- 0Abces maseaua de minte
- 3Infectie la o masea -posibil tratament fara antibiotice?
- 3Abces molar
- 3Umflatura a fetei din cauza curentului...
- 1Infectie cronica masea
- 3Razbunarea maselei?
- 7Infectie la radacina unei masele
- 0complicatii dupa extractie
- 2Punga de puroi dupa tratament cu antibiotic
- 10Extractie Masele de minte
- 2Extracție de maseaua
- 2Extracție canin infectat
- 1Masea umflata nu cedeaza de o saptamana
- 2Extractie rest molar - tesut alb
Mai multe informații despre: Abcesul dentar Extractia dentara infectia dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: