Îngrijirea zonei după extracția dentară
Bună ziua! După ce au erupt molarii de minte, neavând suficient loc, îmi răneau interioriul obrajilor, cauzând afte. Am tratat aceste afte cu glicerină boraxată și au început să se vindece, dar înainte ca una dintre acestea să se vindece integral, molarul care a cauzat-o a fost extras. În timpul extracției obrazul a trebuit întins, provocând afta să se extindă. Întrebarea mea este, poate glicerina boraxată să împiedice vindecarea locului după extracție? Au trecut 5 zile de când a fost scos molarul și pare să se vindece foarte bine (nu mai sângerează, nu mai doare și începe să se închidă). Afta este foarte dureroasă în ciuda faptului că nu mănânc pe această parte și aș vrea să aplic din nou glicerină boraxată, dar nu vreau să cauzez locul extracției să se vindece mai greu. Mulțumesc anticipat!
1 comentarii
Buna ziua, sper ca s-a mai vindecat zona. Afta poate fi intretinuta si de fire, daca a fost suturata zona. Evaluati dupa indepartarea acestora la 7-10 zile de la extractie. Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7extractie molar de minte
- 4dureri de gingii
- 12infectie la radacina dintelui
- 5dupa extractie dentara, in locul dintelui scos a inceput sa apara o pata alba
- 2Mi-am scos o masea.
- 3Sfaturi dupa extractie de masea
- 6dintele dinaintea locului extractiei ma incomodeaza cumplit de cand a ramas fara maseaua de dupa
- 6Cam in cat timp ar trebui sa se inchida definitiv sinusul?
- 0extractie resturi masea
- 1Extractii dentare dupa tratament cu citostatice.
- 0Durere dupa scoaterea maselei!
- 4Extractie in timpul menstruatiei
- 6Care este maseaua de minte?
- 1Extractie prmolar 3.4 - dureri foarte mari
- 4exctacie masea
- 3Extracție măsea de minte cariata în timp ce iau antibiotic
- 1Eliminare fire postoperator
- 2Extractie molar de minte
- 1Scoatere fire dupa extractie
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: