a fost diagnosticat in urma cu sase ani cu tulburare asteno-distimica cu elemente atipice | Forumul Medical ROmedic

a fost diagnosticat in urma cu sase ani cu tulburare asteno-distimica cu elemente atipice

21-01-2008
Claudia06
Nu este medic/terapeut
Claudia06
Am o problema si caut ajutor! Prietenul meu a fost diagnosticat in urma cu sase ani cu "Tulburare asteno-distimica cu elemente atipice". I s-a recomandat sa urmeze tratament cu Zypreza pentru o perioada indelungata de timp, dar nu i s-a precizat cu exactitate cat va dura aceasta. A luat tratamentul timp de sase ani, perioada in care s-a simtit bine...si acest fapt la determinat sa renunte la tratament.considerandu-se vindecat. A intrerupt tratamentul in urma cu cinci luni, iar starea sa s-a agravat, fiind necesara intarnarea.
Spuneti-mi va rog ce reprezinta de fapt aceasta boala a sa? Constituie aceasta o tulburare bipolara? Se poate ajunge la schizofrenie? Care sunt cauzele? Trebuie urmat tratament toata viata? Cum il pot ajuta sa-si revina?
As dori raspuns din partea unui medic specializat in aceasta problema!

Va multumesc!
3 comentarii
0
22-01-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Medicul care a pus acest diagnostic habar nu are despre ce s-a intiomplat in psihiatrie in ultimii zeci de ani- nu exista tulburare astenodistimica, o fi existat acum 100 de ani, nu stiu... Deci, nu se poate preciza daca preitenul dv. are o tulburare bipolara, sau schizo. Dar ce pot sa va spun este ca Zyprexa este un antipsihotic, se recomanda doar in cazuri de tulburari severe, psihotice. Probabil ca la un moment dat simptomatologia cu care s-a prezentat el era suficient de grava (delir, halucinatii, sau comportament bizar, dezorganizat). regula este ca dupa un prim episod de felul asta tratamentul se recomanda un an de zile, dupa un al doilea 3-5 ani, si daca se repeta mai mult de atit, tot restul vietii. Chiar daca pare vindecat, nu este- aceste afectiuni nu se vindeca, se tin sub control. Este grozav faptul ca tratamentul a fost atit de eficient, multi pacienti nu sint asa de norocosi. Trebuie continuat.
Cauzele acestor boli sint mixte: genetice + de mediu. Adevarul este insa ca nimeni nu le intelege, exista numeroase teorii la momentul asta.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
22-01-2008, ora 00:00
Claudia06
Nu este medic/terapeut
Claudia06
Va multumesc pentru informatii!
si totusi daca nu e veridic diagnosticul dat de acest medic, inseamna ca are altceva?!
Manifestarile sale de acum o luna erau: nervozitate(din orice lucru devenea iritat), agitatie permanenta (tot voia sa iesim sa ne plimbam, in casa nu mai avea stare), vorbea mult despre lucruri pe care considera ca noi nu le intelegem (religie in special), nu mai dormea, slabise mult...
0
23-01-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Am patit si eu asa ceva in urma cu aproape 2 saptamani (daca te intereseaza amanuntele, vezi ca am postat la tulburare bipolara).Eram la al 3-lea episod maniacal, la primele doua nu le-am acordat atentie. Dupa o saptamana de tratament cu Zyprexa 10 mg seara, depakine 1000 mg (seara si dimineata) plus xanax de 3 ori pe zi, ma simt mult mai bine. Mai am unele "apucaturi" insa incerc sa le tin sub control. Posibil ca prietenul tau sa aiba tulburare bipolara, insa cred ca ar fi bine sa consulte si alt doctor.
Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul