Tratament pentru bipolarism? Este litiul eficient? | Forumul Medical ROmedic

Tratament pentru bipolarism? Este litiul eficient?

12-06-2024
bipolaranonim
Nu este medic/terapeut
bipolaranonim
Am fost diagnosticat cu bipolarism in urma unei spitalizari voluntare, iar acum ma documentez in legatura cu scheme de tratament eficiente. Este adevarat ca litiul este eficient pentru aceasta tulburare, sau mineralele in general? Iau stabilizator de dispozitie, respectiv Orifiril si un antipsihotic si ma simt mai bine. Sfaturi? Multumesc.
2 comentarii
2
12-06-2024, ora 16:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Daca luati antipsihotic si Orfiril si va simtiti bine, mergeti asa mai departe.
Litiul este bun pentru tulburarea bipolara dar este foarte toxic, are multe efecte secundare, se procura din strainatate, trebuie facuta litemia lunar din sange, trebuie facute analize la 6 luni, de sange, ekg, ecografie abdominala, ecografie la tiroida (da noduli pe tiroida). Va poate merge bine cu Litiu atat timp cat nu aveti efectele secundare. Dar neurolepticul tot trebuie luat. Litiul se da in loc de Orfiril.
Eu nu as mai lua niciodata Litiu.
Am luat 2 ani si mi-a dat artroza generalizata, chisturi pe ovare, noduli pe tiroida, diaree cronica, acnee chistica, steatoza hepatica.
E usor ca un psihiatru sa prescrie Litiu dar daca apar aceste efecte secundare sau altele nimeni nu se baga si nimeni nu isi asuma responsabilitatea. Eu chiar daca l-am intrerupt am ramas cu artroza generalizata si nodulii pe tiroida.
1
12-06-2024, ora 17:44
bipolaranonim
Nu este medic/terapeut
bipolaranonim
Mulțumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul