Eficiența postbioticelor în îmbunătățirea performanței și recuperării după exerciții fizice
©
Autor: Airinei Camelia
![Eficiența postbioticelor în îmbunătățirea performanței și recuperării după exerciții fizice](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46510.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul a inclus analiza sistematică a cercetărilor care investighează impactul suplimentării cu postbiotice asupra performanței exercițiilor fizice, recuperării, precum și biomarkerilor legați de funcția imună musculară, inflamație și stres oxidativ. Doar studiile revizuite de experți, randomizate, dublu-orb și controlate cu placebo, implicând adulți sănătoși, au fost incluse în analiză. Suplimentele postbiotice studiate au variat de la paraprobiotice la probiotice inactivate sau neviabile.
Din cele 11 studii incluse, care au cuprins un total de 477 de participanți și perioade de suplimentare de la 13 zile la 12 săptămâni, unele au comparat direct preparatele probiotice și postbiotice ale aceleiași tulpini. Rezultatele au arătat că, în timp ce unele preparate postbiotice nu au modificat performanța exercițiilor fizice, altele au îmbunătățit recuperarea forței, performanța de rezistență, forța de prindere și masa musculară, au păstrat activitatea celulelor ucigașe naturale și au îmbunătățit răspunsurile antivirale și starea de spirit în timpul exercițiilor solicitante.
Aceste descoperiri subliniază beneficiile potențiale ale suplimentării cu postbiotice în îmbunătățirea sănătății mentale, reducerea oboselii și creșterea disponibilității atleților pe parcursul antrenamentelor. Astfel, revizuirea sistematică actuală susține beneficiile pentru sănătate și ergogenice ale suplimentării cu postbiotice, oferind o bază pentru utilizarea lor în îmbunătățirea performanței și recuperării după exerciții fizice.
sursa: News Medical
Data actualizare: 11-03-2024 | creare: 11-03-2024 | Vizite: 341
Bibliografie
Can postbiotics improve athletic performance and recovery?, link: https://www.news-medical.net/news/20240306/Can-postbiotics-improve-athletic-performance-and-recovery.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Vârsta mijlocie - perioada optimă pentru a îmbunătăți funcția cardiacă
- 15 minute de exerciții fizice creează condițiile optime pentru creier pentru a deprinde noi aptitudini motorii
- Dieta vegană poate influența rezultatele sportivilor care practică culturismul la nivel profesional
- Niciodată nu este târziu pentru a începe programe de exerciții fizice
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni