Studiu: exercițiile fizice ajută la modificarea obiceiurilor alimentare

©

Autor:

Studiu: exercițiile fizice ajută la modificarea obiceiurilor alimentare
Modul de viață influențează în mod direct sănătatea fizică și psihică a fiecărui om. Un stil de viață sănătos înseamnă, înainte de toate, o alimentație sănătoasă, corelată cu mișcarea fizică efectuată zilnic.
Relaţia dintre activitatea fizică și alimentație a fost studiată de către echipe de cercetători de la Universitatea Texas din Austin, rezultatul studiului efectuat de către aceștia sugerând faptul că obiceiurile alimentare nesănătoase ar putea fi îndepărtate cu ajutorul sportului. Studiul, publicat în Jurnalul International de Obezitate, confirmă legătura dintre exercițiile fizice și obiceiurile alimentare.

Pe baza datelor obținute de la cei 2.680 de subiecți incluși în cercetare s-a ajuns la concluzia că persoanele care devin active din punct de vedere fizic au tendința de a-și modifica obiceiurile alimentare, preferând să consume alimente sănătoase, precum legume, fructe sau carne slabă, chiar dacă în perioada de sedentarism regimul lor alimentar era cu totul altul. În cadrul studiului, subiecții nu au fost în niciun fel influențați de către cercetători în vederea modificării alimentației, aceștia nefiind instruiți în acest sens. Participanții au avut posibilitatea de a-și alege propriile tipuri de exerciții, dar și propria dietă, însă fără a face modificări semnificative. În ciuda faptului că nu au fost impuse restricții și nici nu a fost solicitată modificarea dietei, comportamentul dietetic al majorității participanților s-a modificat, activitatea fizică fiind considerată factor favorizant în luarea deciziei de a mânca sănătos. Cercetări anterioare au constatat, de asemenea, faptul că exercițiile moderate pot reduce tendința oamenilor de consuma alimente bogate în grăsimi.

În ceea ce privește motivele pentru care există această modificare a preferințelor alimentare la persoanele care fac trecerea de la sedentarism la mișcarea fizică regulată, principala ipoteză este aceea a reducerii apetitului alimentar, datorită modificării nivelurilor de dopamină. Molly Bray, președinte al Departamentului de Științe Nutriționale de la UT Austin, spune că ceea ce produce schimbările, de preferință alimentare, atunci când oamenii fac mișcare, ar fi regulate într-un interval mare de vârstă.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-04-2019 | creare: 08-04-2019 | Vizite: 1345
Bibliografie
Want healthier eating habits? Start with a workout, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/01/190130112728.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ajută exercițiile fizice la dezvoltarea creierului
  • Antrenamentele cu greutăți pot potența funcțiile cognitive
  • Spiritul competitiv generează cea mai bună motivație pentru sport
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum