Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte

Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte

©

Autor:

Cum putem amplifica efectul antiinflamator al alimentelor? Secretul ar putea sta într-o cafea cu lapte
Un nou studiu realizat de cercetătorii din Departamentul de ÅžtiinÅ£e Alimentare ÅŸi Departamentul de Veterinară ÅŸi ÅžtiinÅ£e Animale de la Universitatea din Copenhaga, investighează comportamentul polifenolilor atunci când sunt combinaÅ£i cu aminoacizii, blocurile de construcÅ£ie ale proteinelor. Rezultatele studiului au arătat că atunci când un polifenol reacÅ£ionează cu un aminoacid, efectul său inhibitor asupra inflamaÅ£iei celulelor imunitare este îmbunătăţit. Experimentele au arătat că celulele imunitare tratate cu combinaÅ£ia de polifenoli ÅŸi aminoacizi au fost de două ori mai eficiente în lupta împotriva inflamaÅ£iei, faţă de celulele la care au fost adăugaÅ£i doar polifenoli.
Studiile anterioare au arătat că polifenolii se leagă de proteine în produsele din carne, lapte ÅŸi bere. Într-un nou studiu, cercetătorii au testat dacă moleculele se leagă ÅŸi între ele într-un pahar de cafea cu lapte. Rezultatele au arătat că reacÅ£ia dintre polifenoli ÅŸi proteine se produce ÅŸi în unele dintre băuturile cu cafea ÅŸi lapte studiate.

Polifenolii sunt un grup de antioxidanÅ£i naturali importanti pentru oameni, care se găsesc într-o varietate de fructe ÅŸi legume, ceai, cafea, vin roÅŸu ÅŸi bere. Din cauza proprietăţilor lor antioxidante, polifenolii sunt utilizaÅ£i în industria alimentară pentru a minimiza oxidarea grăsimilor ÅŸi a preveni deteriorarea calităţii alimentelor.

Multe dintre cercetări se concentrează acum asupra modului de a adăuga cantităţile adecvate de polifenoli în alimente pentru a obÅ£ine cea mai bună calitate, iar strategia de a encapsula polifenolii în structuri proteice pentru a le îmbunătăţi absorbÅ£ia în organism are avantajul de a potenÈ›a efectele antiinflamatoare ale acestora.

sursa: Science Daily
foto: Getty

Data actualizare: 01-02-2023 | creare: 01-02-2023 | Vizite: 408
Bibliografie
Coffee with milk may have an anti-inflammatory effect, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/01/230130090347.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analgezicele ar putea fi asociate cu un risc mai mare de stop cardiac
  • O dietă bogată în fibre ar putea avea un efect pozitiv asupra bolilor inflamatorii articulare
  • De ce nu se recomandă administrarea zilnică de ibuprofen pentru prevenÈ›ia Alzheimerului
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum