Copiii plictisiți mănâncă cu până la 79% mai mult decât ar mânca în mod normal
©
Autor: Airinei Camelia
![Copiii plictisiți mănâncă cu până la 79% mai mult decât ar mânca în mod normal](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=45435.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Comportamentul alimentar al copiilor este influențat de o serie de factori, inclusiv genetica, temperamentul și practicile alimentare la care sunt expuși. Cercetările anterioare au examinat comportamentele care îi fac pe copii să mănânce mai mult atunci când trăiesc emoții negative. Adesea, adulții recurg la alimente pentru a-i consola pe copii atunci când aceștia se simt plictisiți sau triști. Acest comportament, denumit „hrănire emoțională”, pare să crească probabilitatea ca copiii să mănânce mai mult când sunt supărați, învățându-i astfel să caute mâncare când sunt deprimați.
În cadrul studiului, cercetătorii au cerut părinților să raporteze practicile alimentare pe care le folosesc cu copiii lor și despre temperamentul acestora. Copiilor și părinților li s-a oferit o masă standard pe care au mâncat-o până s-au săturat. Ulterior, copiii au fost supuși unei serii de condiții cotidiene în care starea lor de bine a fost evaluată. În una dintre aceste condiții, copiii s-au simțit plictisiți. Rezultatele arată că, dacă părinții raportează frecvent folosirea alimentelor pentru a calma emoțiile copiilor și dacă copiii sunt foarte emotivi, atunci aceștia mănâncă de cinci ori mai multe kilocalorii atunci când se simt plictisiți (104 kcal), comparativ cu o stare neutră (21 kcal).
Având în vedere că plictiseala este o emoție frecvent experimentată de copii, potențialul pentru un aport caloric excesiv în răspuns la plictiseală este foarte mare, mai ales într-un mediu abundent în alimente.
Concluzia studiului este că, deși este tentant să folosim mâncarea ca un instrument de consolare pentru copii, acest lucru ar putea duce la o creștere a comportamentului de a mânca din motive emoționale pe termen lung. Este important ca părinții și îngrijitorii să fie conștienți de faptul că soluții pe termen scurt pot crea provocări pe termen lung.
Echipa de cercetare este interesată să exploreze și alte stări de dispoziție negative la copii și să dezvolte sfaturi și suport pentru familiile care doresc să găsească metode eficiente de a gestiona provocările asociate cu comportamentul alimentar al copiilor.
sursa: News Medical
Data actualizare: 25-10-2023 | creare: 25-10-2023 | Vizite: 419
Bibliografie
Children as young as four years old eat 79% more calories when bored, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20231024/Children-as-young-as-four-years-old-eat-7925-more-calories-when-bored-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Alimentele fermentate ar putea revoluționa sănătatea și sustenabilitatea într-o lume în schimbare rapidă
- Se înregistrează o creștere a alergiilor la leguminoasele mai puțin cunoscute
- S-a descoperit un al șaselea gust, care ar putea explica de ce ne place pizza atât de mult
- O nouă cercetare poate contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru bolile gastrointestinale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum