Dietele sărace în flavonoizi, răspunzătoare de apariția pierderea memoriei asociată vârstei

Adam Brickman, doctorand și profesor de neuropsihologie la universitatea americană, afirmă că îmbunătățirile memoriei la participanții care urmau diete sărace în flavonoizi au fost importante și oferă posibilitatea de a folosi suplimentele alimentare cu flavonoizi sau diete speciale prin care să fie crescut nivelul acestora în organism drept cale de îmbunătățire a abilităților cognitive la persoanele în vârstă.
De asemenea, autorii sugerează o necesitate a creierului acestor persoane de a primi nutrienți într-un mod similar celui în care creierul în dezvoltare al copiilor are nevoie de anumiți nutrienți pentru a se dezvolta corespunzător. Scott Small, autor principal al studiului, afirmă că secolul XX a fost definit de identificarea substanțelor necesare creierului copiilor, iar secolul curent va fi caracterizat de descoperirea nutrienților de care avem nevoie pentru a ne îmbunătăți creierul la bătrânețe, întrucât speranța de viață crește constant.
De menționat, însă, este și un studiu efectuat de cercetători în paralel pe șoareci de laborator, în care a fost determinat un impact al unei substanțe conținute de flavonoizi, numită epicatechină, asupra potențialului de creștere neuronală și neoformație vasculară în hipocamp.
Eșantionul de studiu a fost compus din peste 3.500 de persoane selectate aleatoriu pentru a li se administra un supliment alimentar pe bază de flavonoizi sau placebo timp de trei ani. Suplimentul, explică autorii, conține 500 de miligrame de flavonoizi și 80 de miligrame de epicatechine, doze pe care oamenii ar trebui să le obțină din mâncare.
Cu toate acestea, rezultatele analizei au relevat un efect nul al administrării de flavonoizi sub formă de supliment la persoanele care nu prezintă deficiențe în acest sens, însă creșteri cu 10,5% și 16% au fost identificate în urma administrării acestora la persoanele ce au participat la studiu, comparativ cu cei care au primit placebo sau, respectiv, cu starea cognitivă inițială a participanților.
sursa: News Medical
Data actualizare: 31-05-2023 | creare: 31-05-2023 | Vizite: 354
Bibliografie
Diet low in flavanols linked to age-related memory loss, link: https://www.news-medical.net/news/20230529/Diet-low-in-flavanols-linked-to-age-related-memory-loss.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Oboseala, dureri, pierderi de memorie
- Fractura femur stang
- Nu mai am sentimente
- Epilepsie si pierderi de memorie
- Lesin, dureri de cap si pierderea memoriei
- Pierderi de memorie dupa consumul de alcool
- Pierderi de memorie...Va rog sa ma ajutati
- Pierderi de memorie
- Căzătură cu pierderea memoriei
- Dureri de cap, pierderi de memorie