Consumul de nuci este benefic pentru mediu, nu doar pentru sănătatea generală a indivizilor

Consumul de nuci este benefic pentru mediu, nu doar pentru sănătatea generală a indivizilor

©

Autor:

Consumul de nuci este benefic pentru mediu, nu doar pentru sănătatea generală a indivizilor
AlimentaÈ›ia sănătoasă È™i durabilitatea sunt două aspecte care devin din ce în ce mai importante pentru oameni, în special în pofida schimbărilor climatice È™i a crizei de sănătate globală. Un studiu recent, realizat printr-o colaborare a cercetătorilor din SUA, Australia È™i Spania, arată că nucile pot fi o opÈ›iune excelentă pentru a combina beneficiile nutriÈ›ionale cu cele ecologice.
Conform cercetătorilor, consumul de nuci poate reduce riscul de boli cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare È™i cancerul, datorită conÈ›inutului lor bogat de proteine, grăsimi sănătoase È™i fibre. În plus, acestea conÈ›in antioxidanÈ›i, vitamine È™i minerale, precum magneziu È™i potasiu, care sunt esenÈ›iale pentru sănătatea oaselor È™i a creierului. În acelaÈ™i timp, nucile pot fi cultivate într-un mod durabil, având un impact minim asupra mediului. În comparaÈ›ie cu alte culturi agricole, nucile necesită mai puÈ›ină apă È™i pesticide, iar procesul lor de producÈ›ie are un impact redus asupra solului È™i a biodiversității.

Studiul a mai arătat că, pe lângă beneficiile pentru sănătate È™i mediu, consumul de nuci poate avea È™i un efect pozitiv asupra economiei locale. De exemplu, în California, industria nucilor generează venituri în valoare de peste 7 miliarde de dolari È™i creează zeci de mii de locuri de muncă.

Cu toate acestea, există È™i anumite aspecte care trebuie luate în considerare înainte de a include nucile în alimentaÈ›ia zilnică. În primul rând, deoarece nucile sunt bogate în calorii, trebuie consumate cu moderaÈ›ie. De asemenea, este important să se acorde atenÈ›ie la alegerea nucilor, deoarece cele procesate sau care conÈ›in sare È™i alte arome pot fi bogate în aditivi nesănătoÈ™i.

sursa: News Medical
foto: Krzysztof Slusarczyk / Shutterstock.com

Data actualizare: 20-02-2023 | creare: 20-02-2023 | Vizite: 326
Bibliografie
Nut consumption and its impact on human and environmental health, link: https://www.news-medical.net/news/20230216/Nut-consumption-and-its-impact-on-human-and-environmental-health.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariÈ›iei mai multor afecÈ›iuni
  • STUDIU: Unele nuci ar putea reduce recurenÈ›a cancerului de colon
  • Cum poÈ›i reduce riscul de fibrilaÈ›ie atrială prin includerea unui singur aliment în dietă?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum