Consumul de mango ajută la biodiversitatea intestinală

©

Autor:

Consumul de mango ajută la biodiversitatea intestinală
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego a explorat efectele consumului de mango proaspăt asupra sănătății intestinale și asupra microbiomului.
Studiul a examinat impactul consumului de mango asupra diversității și compoziției microbiene intestinale, activitatea intestinală și proteinele de permeabilitate. Cercetătorii au efectuat studiul folosind un design încrucișat și au inclus o perioadă de intervenție de 12 săptămâni cu cel puțin patru săptămâni de eliminare. Participanții au fost randomizați fie în grupul de mango, fie în grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi și au consumat zilnic un pachet de 100 kcal de mango proaspăt sau fursecuri cu conținut scăzut de grăsimi, timp de 12 săptămâni.

Studiul a constatat că consumul de mango proaspăt a crescut diversitatea microbiomului intestinal după patru săptămâni în comparație cu grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi, cele mai mari diferențe observate în grupul de intervenție în săptămâna 12. Consumul de mango a redus măsurile de diversitate alfa, dar a crescut uniformitatea speciilor, rezultând în o distribuție mai uniformă a abundenței între specii decât consumul de prăjituri. Cu toate acestea, ambele intervenții au provocat modificări unice ale speciilor în săptămâna 12 față de momentul inițial.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de mango ar putea afecta în mod pozitiv diversitatea microbiomului intestinal, cu potențiale beneficii pentru sănătate asociate cu diversitatea microbiană crescută. Rezultatele studiului evidențiază necesitatea unor studii viitoare care să valideze aceste constatări folosind dimensiuni mai mari ale eșantioanelor și să evalueze efectele cantităților variate de mango asupra sănătății intestinale și microbiomului.

sursa: News Medical
foto: JIANG HONGYAN / Shutterstock

Data actualizare: 18-04-2023 | creare: 18-04-2023 | Vizite: 266
Bibliografie
Consuming mangos boosts gut microbiome diversity: Benefits for overweight and obese individuals, link: https://www.news-medical.net/news/20230417/Consuming-mangos-boosts-gut-microbiome-diversity-Benefits-for-overweight-and-obese-individuals.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Înțelegerea modului în care microbiomul se dezvoltă la oameni
  • Alimentele ultraprocesate afectează microbiomul intestinal: corelația este confirmată de o nouă recenzie
  • Un remediu natural asiatic, eficient în reducerea simptomelor colitei
  •