Consumul de mango ajută la biodiversitatea intestinală
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din San Diego a explorat efectele consumului de mango proaspăt asupra sănătății intestinale și asupra microbiomului.
Studiul a examinat impactul consumului de mango asupra diversității și compoziției microbiene intestinale, activitatea intestinală și proteinele de permeabilitate. Cercetătorii au efectuat studiul folosind un design încrucișat și au inclus o perioadă de intervenție de 12 săptămâni cu cel puțin patru săptămâni de eliminare. Participanții au fost randomizați fie în grupul de mango, fie în grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi și au consumat zilnic un pachet de 100 kcal de mango proaspăt sau fursecuri cu conținut scăzut de grăsimi, timp de 12 săptămâni.
Studiul a constatat că consumul de mango proaspăt a crescut diversitatea microbiomului intestinal după patru săptămâni în comparație cu grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi, cele mai mari diferențe observate în grupul de intervenție în săptămâna 12. Consumul de mango a redus măsurile de diversitate alfa, dar a crescut uniformitatea speciilor, rezultând în o distribuție mai uniformă a abundenței între specii decât consumul de prăjituri. Cu toate acestea, ambele intervenții au provocat modificări unice ale speciilor în săptămâna 12 față de momentul inițial.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de mango ar putea afecta în mod pozitiv diversitatea microbiomului intestinal, cu potențiale beneficii pentru sănătate asociate cu diversitatea microbiană crescută. Rezultatele studiului evidențiază necesitatea unor studii viitoare care să valideze aceste constatări folosind dimensiuni mai mari ale eșantioanelor și să evalueze efectele cantităților variate de mango asupra sănătății intestinale și microbiomului.
sursa: News Medical
foto: JIANG HONGYAN / Shutterstock
Studiul a examinat impactul consumului de mango asupra diversității și compoziției microbiene intestinale, activitatea intestinală și proteinele de permeabilitate. Cercetătorii au efectuat studiul folosind un design încrucișat și au inclus o perioadă de intervenție de 12 săptămâni cu cel puțin patru săptămâni de eliminare. Participanții au fost randomizați fie în grupul de mango, fie în grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi și au consumat zilnic un pachet de 100 kcal de mango proaspăt sau fursecuri cu conținut scăzut de grăsimi, timp de 12 săptămâni.
Studiul a constatat că consumul de mango proaspăt a crescut diversitatea microbiomului intestinal după patru săptămâni în comparație cu grupul de prăjituri cu conținut scăzut de grăsimi, cele mai mari diferențe observate în grupul de intervenție în săptămâna 12. Consumul de mango a redus măsurile de diversitate alfa, dar a crescut uniformitatea speciilor, rezultând în o distribuție mai uniformă a abundenței între specii decât consumul de prăjituri. Cu toate acestea, ambele intervenții au provocat modificări unice ale speciilor în săptămâna 12 față de momentul inițial.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că consumul de mango ar putea afecta în mod pozitiv diversitatea microbiomului intestinal, cu potențiale beneficii pentru sănătate asociate cu diversitatea microbiană crescută. Rezultatele studiului evidențiază necesitatea unor studii viitoare care să valideze aceste constatări folosind dimensiuni mai mari ale eșantioanelor și să evalueze efectele cantităților variate de mango asupra sănătății intestinale și microbiomului.
sursa: News Medical
foto: JIANG HONGYAN / Shutterstock
Data actualizare: 18-04-2023 | creare: 18-04-2023 | Vizite: 266
Bibliografie
Consuming mangos boosts gut microbiome diversity: Benefits for overweight and obese individuals, link: https://www.news-medical.net/news/20230417/Consuming-mangos-boosts-gut-microbiome-diversity-Benefits-for-overweight-and-obese-individuals.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Luteina susține sănătatea mentală și inteligența persoanelor în vârstă
- Studiu: Creierul este „de vină” pentru efectul yo-yo al dietelor de slăbire
- Asociația Americană a Inimii recomandă 2 porții de pește pe săptămână pentru sănătatea cardiovasculară
- Cercetătorii au descoperit o formă de imunizare împotriva efectelor nocive ale emulgatorilor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni