Consumați morcovi baby de trei ori pe săptămână pentru a crește nivelul de carotenoizi în piele
©
Autor: Airinei Camelia
Carotenoizii, responsabili pentru culorile vii ale multor fructe și legume, pot fi măsurați în piele pentru a evalua consumul de fructe și legume, deoarece dieta este singura sursă a acestor pigmenți. Niveluri mai ridicate de carotenoizi în piele sunt asociate cu o protecție antioxidantă crescută și un risc scăzut de boli cronice precum bolile de inimă și anumite tipuri de cancer. Acest marker reflectă, de asemenea, îmbunătățirea sănătății pielii și a funcției imune.
Un studiu recent a descoperit că consumul de morcovi baby de trei ori pe săptămână a crescut semnificativ nivelurile de carotenoizi în pielea adulților tineri. Nivelul a fost și mai mare când gustarea sănătoasă a fost combinată cu multivitamine ce conțin beta-caroten.
Studiul, prezentat la NUTRITION 2024 în Chicago, a inclus 60 de tineri adulți repartizați aleatoriu în grupuri pentru o intervenție de patru săptămâni: consum de felii de măr Granny Smith (control), 100 de grame de morcovi baby, un supliment multivitaminic conținând beta-caroten sau o combinație de morcovi baby și supliment. Folosind un instrument spectroscopic noninvaziv, cercetătorii au detectat și cuantificat carotenoizii în pielea participanților înainte și după intervenție.
Rezultatele arată că scorurile carotenoidelor în piele au crescut cu 10,8% în grupul care a primit morcovi baby și cu 21,6% în grupul cu morcovi și supliment, comparativ cu nivelurile pre-intervenție. Nu au fost observate schimbări în nivelurile de carotenoizi în piele în grupul de control sau în cel care a primit doar suplimentul.
Aceste descoperiri subliniază efectul interactiv al combinației dintre morcovi baby și un supliment multivitaminic care conține beta-caroten asupra acumulării de carotenoizi în piele. Cercetările ulterioare vor explora mecanismul din spatele acestor rezultate și efectele altor alimente bogate în carotenoizi, cum ar fi cartofii dulci sau legumele cu frunze verzi.
sursa: News Medical
Un studiu recent a descoperit că consumul de morcovi baby de trei ori pe săptămână a crescut semnificativ nivelurile de carotenoizi în pielea adulților tineri. Nivelul a fost și mai mare când gustarea sănătoasă a fost combinată cu multivitamine ce conțin beta-caroten.
Studiul, prezentat la NUTRITION 2024 în Chicago, a inclus 60 de tineri adulți repartizați aleatoriu în grupuri pentru o intervenție de patru săptămâni: consum de felii de măr Granny Smith (control), 100 de grame de morcovi baby, un supliment multivitaminic conținând beta-caroten sau o combinație de morcovi baby și supliment. Folosind un instrument spectroscopic noninvaziv, cercetătorii au detectat și cuantificat carotenoizii în pielea participanților înainte și după intervenție.
Rezultatele arată că scorurile carotenoidelor în piele au crescut cu 10,8% în grupul care a primit morcovi baby și cu 21,6% în grupul cu morcovi și supliment, comparativ cu nivelurile pre-intervenție. Nu au fost observate schimbări în nivelurile de carotenoizi în piele în grupul de control sau în cel care a primit doar suplimentul.
Aceste descoperiri subliniază efectul interactiv al combinației dintre morcovi baby și un supliment multivitaminic care conține beta-caroten asupra acumulării de carotenoizi în piele. Cercetările ulterioare vor explora mecanismul din spatele acestor rezultate și efectele altor alimente bogate în carotenoizi, cum ar fi cartofii dulci sau legumele cu frunze verzi.
sursa: News Medical
Data actualizare: 01-07-2024 | creare: 01-07-2024 | Vizite: 183
Bibliografie
Eating baby carrots three times a week raises skin carotenoid levels in young adults, link: https://www.news-medical.net/news/20240630/Eating-baby-carrots-three-times-a-week-raises-skin-carotenoid-levels-in-young-adults.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Reducerea consumului alimentelor ultraprocesate are un impact pozitiv asupra calității nutriționale a dietelor
- Băuturi fermentate pe bază de plante: compoziție nutrițională, proprietăți senzoriale și beneficii pentru sănătate
- Consumul zilnic de nuci contribuie la reducerea colesterolul „rău” și al riscului de boli cardiovasculare
- Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni