Cercetătorii au creat o bază de date a conținutului de nutrienți al alimentelor indiene
©
Autor: Airinei Camelia
Cercetătorii au dezvoltat o bază de date accesibilă, denumită Indian Nutrient Databank (INDB), care include informaÈ›ii despre compoziÈ›ia nutriÈ›ională a alimentelor crude È™i a reÈ›etelor tipice indiene. Studiul, finanÈ›at de FundaÈ›ia Bill & Melinda Gates È™i publicat în jurnalul Current Developments in Nutrition, contribuie semnificativ la evaluarea dietelor prin oferirea unor date precise asupra nutrientilor.
INDB a fost dezvoltată în două etape. IniÈ›ial, s-a creat o bază de date a compoziÈ›iei nutrienÈ›ilor pentru alimentele crude, folosind informaÈ›ii din Tabelele de CompoziÈ›ie a Alimentelor din India din 2017 È™i 2004, completate cu date din Tabelul de CompoziÈ›ie a Alimentelor din Marea Britanie pentru anumite valori energetice lipsă. În a doua etapă, s-a format o bază de date pentru 1.014 reÈ›ete indiene obiÈ™nuite, ajustându-se compoziÈ›ia nutriÈ›ională pentru pierderile mediate de gătit, utilizând datele USDA privind factorii de retenÈ›ie a nutrienÈ›ilor.
ObservaÈ›iile importante ale studiului indică o variaÈ›ie largă în conÈ›inutul de nutrienÈ›i al preparatelor compozite, cu cea mai mare retenÈ›ie de nutrienÈ›i observată pentru calciu È™i zinc, în timp ce pierderile cele mai mari au fost pentru vitamina C, potasiu È™i fosfor. DeÈ™i gătitul reduce semnificativ valorile nutriÈ›ionale, diferenÈ›ele de magnitudine sunt mici.
Analiza comparativă cu Tabelul de CompoziÈ›ie a Alimentelor din Marea Britanie a arătat diferenÈ›e nesistematice în valorile nutrienÈ›ilor pentru preparate comparabile, diferenÈ›ele putând fi atribuite variaÈ›iilor în compoziÈ›ia ingredientelor, reÈ›etelor È™i metodologiilor de laborator.
Indian Nutrient Databank este o resursă valoroasă pentru cercetători, guvern È™i organizaÈ›ii private pentru estimarea aportului de nutrienÈ›i È™i informarea politicilor de combatere a malnutriÈ›iei în India. Studiul recunoaÈ™te limitările, inclusiv omiterea alimentelor ambalate È™i necesitatea actualizării continue pentru a reflecta pierderile sau câÈ™tigurile de nutrienÈ›i mediate de gătit È™i pentru a include reÈ›ete regionale suplimentare. Aceasta subliniază importanÈ›a adaptării continue a INDB pentru a oferi o estimare precisă a aportului dietetic în populaÈ›ia indiană.
sursa: News Medical
INDB a fost dezvoltată în două etape. IniÈ›ial, s-a creat o bază de date a compoziÈ›iei nutrienÈ›ilor pentru alimentele crude, folosind informaÈ›ii din Tabelele de CompoziÈ›ie a Alimentelor din India din 2017 È™i 2004, completate cu date din Tabelul de CompoziÈ›ie a Alimentelor din Marea Britanie pentru anumite valori energetice lipsă. În a doua etapă, s-a format o bază de date pentru 1.014 reÈ›ete indiene obiÈ™nuite, ajustându-se compoziÈ›ia nutriÈ›ională pentru pierderile mediate de gătit, utilizând datele USDA privind factorii de retenÈ›ie a nutrienÈ›ilor.
ObservaÈ›iile importante ale studiului indică o variaÈ›ie largă în conÈ›inutul de nutrienÈ›i al preparatelor compozite, cu cea mai mare retenÈ›ie de nutrienÈ›i observată pentru calciu È™i zinc, în timp ce pierderile cele mai mari au fost pentru vitamina C, potasiu È™i fosfor. DeÈ™i gătitul reduce semnificativ valorile nutriÈ›ionale, diferenÈ›ele de magnitudine sunt mici.
Analiza comparativă cu Tabelul de CompoziÈ›ie a Alimentelor din Marea Britanie a arătat diferenÈ›e nesistematice în valorile nutrienÈ›ilor pentru preparate comparabile, diferenÈ›ele putând fi atribuite variaÈ›iilor în compoziÈ›ia ingredientelor, reÈ›etelor È™i metodologiilor de laborator.
Indian Nutrient Databank este o resursă valoroasă pentru cercetători, guvern È™i organizaÈ›ii private pentru estimarea aportului de nutrienÈ›i È™i informarea politicilor de combatere a malnutriÈ›iei în India. Studiul recunoaÈ™te limitările, inclusiv omiterea alimentelor ambalate È™i necesitatea actualizării continue pentru a reflecta pierderile sau câÈ™tigurile de nutrienÈ›i mediate de gătit È™i pentru a include reÈ›ete regionale suplimentare. Aceasta subliniază importanÈ›a adaptării continue a INDB pentru a oferi o estimare precisă a aportului dietetic în populaÈ›ia indiană.
sursa: News Medical
Data actualizare: 18-06-2024 | creare: 18-06-2024 | Vizite: 186
Bibliografie
New open-access resource reveals nutrient content of Indian foods, link: https://www.news-medical.net/news/20240616/New-open-access-resource-reveals-nutrient-content-of-Indian-foods.aspxImage by Ella Olsson on Pexels
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum decid oamenii ce alimente să consume, când au multe opțiuni?
- Sfaturile cu privire la dieta 5:2, preferate în detrimentul sfaturilor tradiționale pentru gestionarea greutății ale medicilor de familie
- Cafeaua conține acrilamide, substanțe care cresc riscul de cancer
- Îmbătrânirea ar putea intensifica efectele negative ale unei diete bogate în sare
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni