Carbohidrații și polifenolii din prunele uscate ar putea ajuta la inversarea osteoporozei
Un studiu recent publicat în revista Nutrients demonstrează faptul că prunele sunt eficiente atât ca probiotice, cât È™i în restabilirea sănătății oaselor.
Conform oamenilor de știință, unele structuri din prunele uscate au modificat compoziția și activitatea microbiomului intestinal și au avut efecte pozitive asupra sistemului osos, cu beneficii semnificative asupra sănătății indivizilor.
Cercetătorii au izolat polifenolii, precum È™i carbohidraÈ›ii din prune È™i i-au administrat la animalelor de laborator, femele cu deficit de estrogen È™i cu pierderi de È›esut osos substanÈ›iale, împărÈ›ite în două grupuri. Au fost comparate cu alte trei grupuri care au urmat diete modificate, fie cu prune întregi neselectate, cu extract brut din ambele componente, ori care nu au consumat deloc prune.
În urma administrării polifenolilor È™i a carbohidraÈ›ilor, a fost observată creÈ™terea semnificativă a acizilor graÈ™i cu lanÈ› scurt în intestin, cu modificări favorabile ale microbiomului. A fost observată în special creÈ™terea acizilor N-butiric È™i a lanÈ›urilor scurte asociate steroidului propionat, aceÈ™tia fiind eficienÈ›i în prevenirea pierderii masei osoase, prin suprimarea biomarkerilor asociaÈ›i degradării osoase.
Componentele prunelor uscate contribuie la îmbunătățirea absorbÈ›iei intestinale a mineralelor, la stimularea sistemului imunitar È™i la menÈ›inerea integrității barierei intestinale, influenÈ›ând astfel mai mulÈ›i hormoni, metaboliÈ›i È™i celule ale sistemului imunitar. Oamenii de È™tiință recomandă consumul de prune întregi pentru a beneficia pe termen scurt de efectul carbohidraÈ›ilor, iar pe termen lung de cel generat de polifenoli.
Studii suplimentare sunt necesare pentru a investiga relaÈ›ia dintre consumul de prune È™i inflamaÈ›ie la femeile aflate în postmenopauză, osteoporoză È™i supresia cancerului de colon, consumul de prune influenÈ›ând sănătatea oaselor, dar È™i a intestinului.
sursa: News Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Definirea alimentelor nesănătoase dar hipergustoase
- Un mic dejun bogat în protine amplifică sațietatea și puterea de concentrare la femeile obeze
- Un nou studiu pe gemeni constată că mofturile alimentare sunt în mare măsură determinate de factori genetici
- Introducerea timpurie a glutenului ar putea preveni boala celiacă
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni