Gustul specific al carbohidraților ne poate predispune la îngrășare
©
Autor: Mancaș Mălina

Deși carbohidrații au predominant gust dulce, se pare că la consumul acestora, este perceput un gust specific, independent de cel dulce.
Echipa de cercetare a analizat doi carbohidrați: maltodextrina și oligofructoza, întâlniți în alimente ca pâinea, pastele sau orezul. Ulterior, a fost realizat un studiu pe 34 adulți, unde s-a observat că persoanele care sunt mai sensibile la a depista acest gust au tendința de a consuma mai mulți carbohidrați și să aibă o circumferință a taliei mai mare.
Cercetările anterioare au arătat că și grăsimile au propriul gust, dar în acest caz, contrar cazului carbohidraților, cei care au capacitatea de a-l detecta, au tendința de a consuma mai puține alimente cu conținut ridicat de grăsimi.
Rezultatele cercetării au fost publicate în Journal of Nutrition.
Sursa: New Atlas
Data actualizare: 01-01-2020 | creare: 31-10-2017 | Vizite: 1245
Bibliografie
The "taste" of carbs may be making us fat, link: https://newatlas.com/carbohydrates-taste-weight/51950/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum trebuie consumata cantitatea de carbohidrati-zi?
- Asimilare substanţe nutritive
- Tabel valori carbohidrati
- Viata fara carbohidrati simpli?e posibila ?