Cafeaua ne poate ajuta să trăim mai mult (studiu)
©
Autor: Mancaș Mălina

Cercetările au fost realizate în cadrul AgenÈ›iei InternaÈ›ionale de Cercetare a Cancerului È™i Colegiului Imperial din Londra, unde s-au analizat date privind cancerul È™i nutriÈ›ia de la peste 500.000 europeni trecuÈ›i de 35 de ani. AceÈ™tia au provenit din 10 țări europene diferite, fiecare având un stil diferit de consum de cafea – de exemplu, italienii preferând espresso scurt, iar englezii cappuccino.
S-a observat că danezii au înregistrat cel mai ridicat consum de cafea ca volum, 900 ml/zi de persoană, în timp ce italienii cel mai puÈ›in volum, 92 ml/zi.
După o perioadă de 16 ani, s-au reanalizat datele acelor pacienÈ›i, înregistrându-se 42.000 decese din cauze precum cancer, boli circulatorii, boli cardiovasculare sau AVC. Analiza după factorii alimentari È™i fumatul a arătat că persoanele cu cel mai ridicat consum de cafea au prezentat rate mai reduse de mortalitate decât cei care consumau mai puÈ›ină cafea sau deloc.
S-a observat că aportul ridicat de cafea a fost asociat cu un risc mai redus de deces din orice cauză, în mod specific pentru bolile circulatorii È™i cele digestive.
Cafeaua este cunoscută pentru compuÈ™ii care interacÈ›ionează cu organismul, cum ar fi cofeina, diterpenele È™i antioxidanÈ›ii, dar sunt neceare cercetări aprofundate pentru a putea confirma această afirmaÈ›ie, dacă într-adevăr cafeaua ne protejează de boli cronice sau nu.
Sursa: New Atlas
Data actualizare: 18-12-2019 | creare: 21-07-2017 | Vizite: 1424
Bibliografie
Study: Upping coffee consumption could help you live longer, link: https://newatlas.com/study-coffee-consumption-live-longer/50413/ ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Consumul de fructe și legume întregi, în special roșii și portocalii, reduce semnificativ riscul de fragilitate la adulți
- Flavanolii, moleculele care dau culoarea fructelor și legumelor, ar putea proteja oamenii de bolile cardiovasculare induse de stres
- Dificultățile diagnosticării și gestionării alergiei la laptele de vacă la copil (studiu)
- Genele ne dictează preferințele alimentare?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum adica fara cafea in homeopatie?
- Durere baza sternului dupa consumul de cafea
- Cafea la filtru si la ibric.. care e mai sanatoasa?
- Cafeaua in locul tigarilor
- Cafeina si depresia
- Tulburari digestive dupa ce am baut o cafea pe stomacul gol
- Dependenta de cafea... ajutor!
- Cafeaua in sarcina
- De ce nu mai pot sa beau cafea deloc.. cum beau in 2-3 minute nu mai am aer si tremur