Flavanolii, moleculele care dau culoarea fructelor și legumelor, ar putea proteja oamenii de bolile cardiovasculare induse de stres

©

Autor:

Flavanolii, moleculele care dau culoarea fructelor și legumelor, ar putea proteja oamenii de bolile cardiovasculare induse de stres
Consumul crescut de flavanoli, un grup de molecule care apar în mod natural în fructe și legume, ar putea proteja oamenii de evenimente cardiovasculare induse de stresul mental, cum ar fi accidentul vascular cerebral, bolile de inimă și tromboza, potrivit unor noi studii.
Cercetătorii au descoperit că vasele de sânge au reușit să funcționeze mai bine în timpul stresului mental atunci când oamenilor li s-a administrat o băutură din cacao ce conținea niveluri ridicate de flavanoide.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Birmingham a examinat modificărilor induse de stres asupra funcției vasculare, după consumul de flavanolilor de cacao, rezultatele lor fiind publicate în revista Nutrients. Într-un studiu randomizat, realizat de studentul postuniversitar Rosalind Baynham, un grup de bărbați sănătoși au băut o băutură cu cacao bogată în flavanol cu ​​90 de minute înainte de a finaliza o sarcină de stres mental de opt minute. Cercetătorii au măsurat fluxul sanguin de la nivelul antebrațului și activitatea cardiovasculară în repaus și în timpul stresului și au evaluat funcționarea vaselor de sânge până la 90 de minute după stres, descoperind că funcția vaselor de sânge a fost mai puțin afectată atunci când participanții au băut cacao cu conținut ridicat de flavanol. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că flavanolii îmbunătățesc fluxul sanguin în timpul stresului.

Stresul este foarte răspândit în societatea actuală și a fost legat atât de sănătatea psihologică, cât și de cea fizică. Stresul mental induce creșteri imediate ale ritmului cardiac și ale tensiunii arteriale (TA) la adulții sănătoși și, de asemenea, are ca rezultat afectări temporare ale funcției arterelor chiar și după ce episodul de stres a încetat. Cercetările anterioare au arătat că persoanele cu risc de boli cardiovasculare prezintă răspunsuri vasculare mai slabe la stresul acut. „Descoperirile noastre sunt semnificative pentru dieta de zi cu zi, având în vedere că doza zilnică administrată ar putea fi atinsă consumând o varietate de alimente bogate în flavanoli, în special mere, struguri negri, mure, cireșe, zmeură, pere, leguminoase, ceai verde și cacao neprelucrat”, a spus autorul principal, Catarina Rendeiro, de la Facultatea de Sport, Exerciții și Reabilitare a Universității din Birmingham.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 03-04-2021 | creare: 03-04-2021 | Vizite: 648
Bibliografie
Can drinking cocoa protect your heart when you're stressed? link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210331114734.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Flavonoli întâlniți în plante utilizate frecvent în bucătărie prezintă activitate împotriva virusul SARS-CoV-2
  • Modul în care consumul de ceai negru (și alte preferințe) ar putea fi benefic pentru sănătate la o vârstă mai înaintată
  • Flavonoide cu potențial antialergic și antiinflamator
  •