Boala ficatului gras non-alcoolic, combătută cu ajutorul legumelor
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un compus natural găsit în legumele crucifere ar putea contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor diagnosticate cu boală hepatică grasă non-alcoolică.
O cercetare recentă arată că indolul, un compus care se găsește în varză sau conopidă, poate reduce inflamația ficatului în boala hepatică grasă non-alcoolică. Rezultatele cercetării sporesc speranțele pentru dezvoltarea unor tratamente noi împotriva bolilor hepatice inflamatorii non-alcoolice.
Boala hepatică grasă non-alcoolică este caracterizată de acumularea excesivă de grăsimi cu rezistență la insulină la nivelul ficatului, din alte cauze decât consumul de alcool. De regulă, boala hepatică grasă non-alcoolică apare din cauza unei alimentații nesănătoase, bazată pe consumul excesiv de grăsimi saturate. În condițiile în care nu este abordată corect, poate să se complice și să determine apariția cirozei sau a cancerului hepatic.
Deoarece boala hepatică grasă non-alcoolică este mult mai frecventă la persoanele supraponderale, cercetătorii au încercat să înțeleagă modul în care stilul de viață și greutatea influențează inflamarea hepatică. Cercetătorii au analizat datele obținute de la 137 de subiecți, descoperind că persoanele cu un indice de masă corporală mai mare tind să aibă niveluri mai mici de indol în sânge și o cantitate mai mare de depuneri de grăsimi la nivelul ficatului. Impactul indolului asupra sănătății ficatului a fost studiat pe modele animale, concluzia finală fiind aceea că aportul crescut de indol poate să determine scăderea semnificativă a inflamației ficatului.
Autorul studiului, Chaodong Wu., a declarat: „Pe baza acestei cercetări, credem că alimentele sănătoase cu capacitate ridicată de producție de indoli sunt esențiale pentru prevenirea bolilor hepatice grase non-alcoolice și sunt benefice pentru îmbunătățirea sănătății persoanelor care se confruntă cu boala.” Cercetarea vine să confirme ipoteza conform căreia modificarea dietei poate ajuta la prevenirea sau chiar tratarea bolilor și la îmbunătățirea stării generale de sănătate a individului.
sursa: Science Daily
O cercetare recentă arată că indolul, un compus care se găsește în varză sau conopidă, poate reduce inflamația ficatului în boala hepatică grasă non-alcoolică. Rezultatele cercetării sporesc speranțele pentru dezvoltarea unor tratamente noi împotriva bolilor hepatice inflamatorii non-alcoolice.
Boala hepatică grasă non-alcoolică este caracterizată de acumularea excesivă de grăsimi cu rezistență la insulină la nivelul ficatului, din alte cauze decât consumul de alcool. De regulă, boala hepatică grasă non-alcoolică apare din cauza unei alimentații nesănătoase, bazată pe consumul excesiv de grăsimi saturate. În condițiile în care nu este abordată corect, poate să se complice și să determine apariția cirozei sau a cancerului hepatic.
Deoarece boala hepatică grasă non-alcoolică este mult mai frecventă la persoanele supraponderale, cercetătorii au încercat să înțeleagă modul în care stilul de viață și greutatea influențează inflamarea hepatică. Cercetătorii au analizat datele obținute de la 137 de subiecți, descoperind că persoanele cu un indice de masă corporală mai mare tind să aibă niveluri mai mici de indol în sânge și o cantitate mai mare de depuneri de grăsimi la nivelul ficatului. Impactul indolului asupra sănătății ficatului a fost studiat pe modele animale, concluzia finală fiind aceea că aportul crescut de indol poate să determine scăderea semnificativă a inflamației ficatului.
Autorul studiului, Chaodong Wu., a declarat: „Pe baza acestei cercetări, credem că alimentele sănătoase cu capacitate ridicată de producție de indoli sunt esențiale pentru prevenirea bolilor hepatice grase non-alcoolice și sunt benefice pentru îmbunătățirea sănătății persoanelor care se confruntă cu boala.” Cercetarea vine să confirme ipoteza conform căreia modificarea dietei poate ajuta la prevenirea sau chiar tratarea bolilor și la îmbunătățirea stării generale de sănătate a individului.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 17-02-2020 | creare: 17-02-2020 | Vizite: 1085
Bibliografie
Natural compound in vegetables helps fight fatty liver disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200207123746.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Efectul consumului de avocado asupra nivelului de colesterol [meta-analiză]
- O modificare alimentară esențială, ce ar putea reduce colesterolul cu până 10%
- Ai pofte alimentare? Microorganismele din intestin ar putea fi răspunzătoare de acest fenomen
- Niveluri alarmante de metale grele găsite în produsele pe bază de cacao
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Gamma GT hepatosteatoza
- Interpretare ecografie ficat
- Ficat gras-scaun cu sange.. ce poate sa fie? ciroza?
- Hepatita B
- Steatoza hepatica nonalcoolica - a evoluat?
- Ficat gras
- Ficatul gras