Veganii ar trebui să fie atenți la calitatea alimentelor pe care le consumă, sugerează un studiu

©

Autor:

Veganii ar trebui să fie atenți la calitatea alimentelor pe care le consumă, sugerează un studiu
Un studiu recent, efectuat de cercetătorii de la Centrul pentru Sănătate Publică din Viena, indică faptul că între ceea ce este promovat ca un stil de viață sănătos bazat pe o dietă vegană și realitatea din multe cazuri există o importantă discrepanță. Studiul sugerează faptul că aproximativ 53% dintre persoanele vegane au un consum ridicat de alimente procesate industrial, care nu poate fi clasificat ca fiind benefic pentru sănătate. Rezultatele studiului au fost publicate recent în revista științifică „Nutrients”.
Pentru studiu, cercetătorii au realizat un sondaj, disponibil online, la care au participat peste 500 de persoane cu o vârstă medie de 28 de ani, care au devenit vegani cu cel puțin trei luni când a început studiul. Potrivit răspunsurilor oferite de participanți în cadrul sondajului, cercetătorii „a fi vegan nu este în sine sinonim cu a fi sănătos”. Majoritatea participanților la studiu au raportat un consum ridicat de alimente procesate.

În plus, studiul a arătat că mulți vegani nu consumă suficiente proteine și alte nutrienți esențiali, ceea ce poate avea un impact negativ asupra sănătății lor pe termen lung. Astfel, este important ca vegani să se asigure că dieta lor este echilibrată și să ia în considerare suplimentarea cu vitamine și minerale, dacă este necesar.

Cu toate că beneficiile unei diete pe bază de plante pentru sănătate sunt bine-cunoscute, gradul de procesare a alimentelor consumate trebuie luat în considerare, în special în această categorie. Consumul excesiv de alimente procesate poate avea un impact negativ asupra sănătății și poate contribui la creșterea riscului de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare. Prin urmare, cercetătorii recomandă ca vegani să acorde mai multă atenție calității alimentelor pe care le consumă și să încerce să evite alimentele procesate și bogate în zahăr și grăsimi.

sursa: News Medical
foto: (c) 2021 Gorodenkoff/Shutterstock

Data actualizare: 19-04-2023 | creare: 19-04-2023 | Vizite: 298
Bibliografie
Examining the dietary patterns and physical activity behavior of vegans, link: https://www.news-medical.net/news/20230413/Examining-the-dietary-patterns-and-physical-activity-behavior-of-vegans.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta vegană remodelează metabolismul la copiii mici (studiu)
  • Adoptarea unei diete vegane poate ajuta pacienții cu poliartrită reumatoidă să reducă simptomele afecțiunii
  • Dietele vegane pot fi folosite în gestionarea obezității și a diabetului de tip 2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum