Un nou studiu sugerează o legătură puternică între grupele alimentare consumate, pierderea memoriei și comorbidități
Pierderea memoriei este una dintre primele simptome ce apar la persoanele cu demență, a doua cauză de mortalitate din Australia. Aceste persoane au pe lângă demență și alte comorbidități care pot accelera declinul cognitiv, cel mai frecvent fiind vorba de boli cardiovasculare, diabet și hipertensiune arterială.
Un nou studiu sugerează o legătură puternică între grupele alimentare consumate, pierderea memoriei și comorbidități. Rezultatele indică necesitatea dezvoltării unor ghiduri de nutriție specifice pe categorii de vârstă, deoarece legătura poate varia în funcție de aceasta.
Studiul a inclus 139.000 de vârstnici din Australia, descoperind că un aport crescut de fructe și legume scade riscul de pierdere a memoriei și de boală cardiacă iar consumul crescut de alimente hiperproteice îmbunătățește memoria. De asemenea, la persoanele vârstnice, legătura dintre alimentație și memorie poate varia în funcție de categoriile de vârstă. Spre exemplu, persoanele trecute de 80 de ani care consumă cantități scăzute de cereale au cel mai mare risc de pierdere a memoriei și de boală cardiacă. Astfel, o alimentație bogată în cereale pentru prevenirea pierderii de memorie și a bolii cardiovasculare la vârstnici ar putea avea un impact diferit față de alte categorii de vârstă.
sursa: Science Daily
Un nou studiu sugerează o legătură puternică între grupele alimentare consumate, pierderea memoriei și comorbidități. Rezultatele indică necesitatea dezvoltării unor ghiduri de nutriție specifice pe categorii de vârstă, deoarece legătura poate varia în funcție de aceasta.
Studiul a inclus 139.000 de vârstnici din Australia, descoperind că un aport crescut de fructe și legume scade riscul de pierdere a memoriei și de boală cardiacă iar consumul crescut de alimente hiperproteice îmbunătățește memoria. De asemenea, la persoanele vârstnice, legătura dintre alimentație și memorie poate varia în funcție de categoriile de vârstă. Spre exemplu, persoanele trecute de 80 de ani care consumă cantități scăzute de cereale au cel mai mare risc de pierdere a memoriei și de boală cardiacă. Astfel, o alimentație bogată în cereale pentru prevenirea pierderii de memorie și a bolii cardiovasculare la vârstnici ar putea avea un impact diferit față de alte categorii de vârstă.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 20-02-2020 | creare: 20-02-2020 | Vizite: 846
Bibliografie
Memory games: Eating well to remember: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200218124351.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Atenție la ficatul de pui gătit insuficient!
- Noile alternative naturale pentru zahăr: monellina și brazeina, sigure pentru consum
- O nouă cercetare poate contribui la dezvoltarea unor noi tratamente pentru bolile gastrointestinale
- Eliminarea unei porții de carne din alimentație afectează negativ cantitatea de nutrienți obținuți
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni