Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate

©

Autor: Redacția ROmedic

Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
Efectele probioticelor asupra menținerii sănătății depind de sursa lor, respectiv de alimentele, băuturile sau suplimentele care le furnizează, conform unui studiu publicat în jurnalul Applied and Environmental Microbiology.

Studiul a fost realizat în cadrul Societății Americane de Microbiologie și a arătat că modul de distribuție a probioticului în organism influențează eficiența sa și beneficiile aduse sănătății.

Cercetările au presupus investigarea modului de acțiune a probioticului Lactobacillus casei BL23 asupra unui model de colită indusă sau de inflamație la nivelul colonului pe un grup de șoareci. Șoarecii care au fost hrăniți cu lapte ce conținea probioticul au prezentat o reducere a simptomelor comparativ cu cei care au fost hrăniți cu lapte fără probiotic și cu cei cărora le-a fost administrat probioticul din surse nealimentare.

Efectele globale produse de L. casei asupra microflorei nu au fost semnificative, ceea ce a dus la concluzia că probioticul acționează direct sau prin procese metabolice asupra bacteriilor de la nivelul epiteliului intestinal și nu afectează întreaga microbiotă intestinală.

Suplimentarea produselor lactate cu probioticul L. casei este un procedeu des întâlnit, lactatele fiind cea mai importantă  metodă de furnizare a probioticelor. L. Casei BL23 nu este un produs comercial, este similar din punct de vedere genetic cu produsele comerciale dar studiile au arătat că are și capacitatea de a reduce inflamarea intestinală.

Sunt necesare studii clinice aprofundate pentru a arăta dacă sunt diferențe semnificative între efectele probioticelor provenite din lactate și cele provenite din alte surse alimentare sau din suplimente nutritive.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 18-10-2020 | creare: 20-07-2015 | Vizite: 2948
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficitul de fibre din alimentație poate modifica compoziția florei intestinale
  • Oamenii de știință au descoperit 69 de factori diferiți ce influențează compoziția microflorei intestinale
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecție împotriva unor boli
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum