Un marker nonverbal poate ajuta la diagnosticarea autismului

©

Autor:

Un marker nonverbal poate ajuta la diagnosticarea autismului

Cercetătorii au identificat un marker neuronal, nonverbal la persoanele cu autism. S-a descoperit că acest marker este independent de inteligență și oferă o modalitate obiectivă de a diagnostica autismul în viitor. Rezultatele sunt publicate în Current Biology.
Persoanele cu autism prezintă diferențe în inhibarea semnalelor neuronale din creier. Se consideră că acest lucru stă la baza simptomelor de autism, cum ar fi hipersensibilitatea la aportul senzorial, care include diferențe în procesarea informațiilor vizuale.

Noul studiu a folosit imagistica creierului pentru a măsura rata rivalității binoculare - atunci când sunt prezentate informații competitive în fiecare ochi - la indivizii cu autism.

Pentru a obține datele neuronale, studiul a măsurat semnalele creierului cu ajutorul electroencefalografiei. Participanților li s-a prezentat una dintre cele două imagini vizuale: tablouri de control roșii în ochiul stâng și panouri de control verzi în ochiul drept, care pâlpâiau înapoi și înapoi, în ritmuri diferite.

Rezultatele au arătat că datele neuronale ar putea prezice, cu o acuratețe de 87%, dacă un individ a avut sau nu autism. S-a observat că participanții cu un nivel mai mare de autism au avut o rată mai lentă de rivalitate binoculară, iar creierul a fost mai lent în trecerea de la o imagine la alta.

Autismul este greu de detectat la copii, motiv pentru care este necesară implementarea de instrumente de screening obiective, non-invazive, care nu depind de evaluarea comportamentului.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 29-08-2019 | creare: 29-08-2019 | Vizite: 1169
Bibliografie
New study shows how autism can be measured through a non-verbal marker. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190815113730.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Animalele de companie benefice pentru copiii cu autism (studiu)
  • O nouă descoperire privind bazele genetice ale autismului
  • Mișcările oculare ar putea sta la baza unor noi metode de diagnostic al autismului
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum