Un avocado consumat zilnic poate contribui la îmbunătățirea calității dietei în general
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent efectuat de echipa de cercetători de la Departamentul de Științe Nutriționale al Universității Penn State, condus de Kristina Petersen și Penny Kris-Etherton, sugerează că consumul zilnic a unui avocado poate îmbunătăți calitatea generală a dietei. Având în vedere că o dietă de slabă calitate este un factor de risc pentru numeroase boli, inclusiv bolile de inimă, și mulți adulți americani nu respectă recomandările dietetice stabilite de Ghidurile Dietetice pentru Americani, acest studiu a explorat impactul unei intervenții bazate pe alimentație - consumul zilnic a unui avocado - asupra calității dietei.
Avocado este recunoscut ca fiind un aliment bogat în nutrienți, oferind o cantitate semnificativă de fibre și alți nutrienți importanți. Cercetarea anterioară a indicat că persoanele care consumă avocado au o calitate mai bună a dietei comparativ cu non-consumatorii. Prin urmare, acest studiu a fost dezvoltat pentru a determina dacă există o legătură cauzală între consumul de avocado și calitatea generală a dietei.
Studiul a implicat 1.008 participanți, împărțiți în două grupuri: un grup a continuat dieta obișnuită limitând consumul de avocado pe durata studiului de 26 de săptămâni, în timp ce celălalt grup a inclus un avocado pe zi în dieta lor. Rezultatele au arătat că participanții care au consumat zilnic un avocado au crescut semnificativ aderența la ghidurile dietetice, sugerând că strategii precum consumul zilnic de avocado pot ajuta oamenii să urmeze recomandările dietetice și să îmbunătățească calitatea dietei lor.
Interesant este că participanții au folosit avocado ca substitut pentru alimente mai puțin sănătoase, bogate în cereale rafinate și sodiu, contribuind astfel la o creștere a consumului de legume și la înlocuirea opțiunilor nesănătoase.
Cercetătorii subliniază că îmbunătățirea aderenței la ghidurile dietetice poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta condiții cronice precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile renale, prelungind astfel speranța de viață sănătoasă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina alte strategii bazate pe alimentație care pot îmbunătăți aderența oamenilor la ghidurile dietetice și pentru a dezvolta strategii comportamentale care să ajute la reducerea riscului de boli cronice.
sursa: Science Daily
Avocado este recunoscut ca fiind un aliment bogat în nutrienți, oferind o cantitate semnificativă de fibre și alți nutrienți importanți. Cercetarea anterioară a indicat că persoanele care consumă avocado au o calitate mai bună a dietei comparativ cu non-consumatorii. Prin urmare, acest studiu a fost dezvoltat pentru a determina dacă există o legătură cauzală între consumul de avocado și calitatea generală a dietei.
Studiul a implicat 1.008 participanți, împărțiți în două grupuri: un grup a continuat dieta obișnuită limitând consumul de avocado pe durata studiului de 26 de săptămâni, în timp ce celălalt grup a inclus un avocado pe zi în dieta lor. Rezultatele au arătat că participanții care au consumat zilnic un avocado au crescut semnificativ aderența la ghidurile dietetice, sugerând că strategii precum consumul zilnic de avocado pot ajuta oamenii să urmeze recomandările dietetice și să îmbunătățească calitatea dietei lor.
Interesant este că participanții au folosit avocado ca substitut pentru alimente mai puțin sănătoase, bogate în cereale rafinate și sodiu, contribuind astfel la o creștere a consumului de legume și la înlocuirea opțiunilor nesănătoase.
Cercetătorii subliniază că îmbunătățirea aderenței la ghidurile dietetice poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta condiții cronice precum bolile de inimă, diabetul de tip 2 și bolile renale, prelungind astfel speranța de viață sănătoasă. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina alte strategii bazate pe alimentație care pot îmbunătăți aderența oamenilor la ghidurile dietetice și pentru a dezvolta strategii comportamentale care să ajute la reducerea riscului de boli cronice.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 25-03-2024 | creare: 25-03-2024 | Vizite: 222
Bibliografie
An avocado a day may improve overall diet quality, researchers report, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/03/240322145445.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Mici modificări în dietă pot reduce amprenta de carbon cu până la 25%
- Tiparele dietetice pot explica ratele bolilor și complicațiilor cardiovasculare în rândul populațiilor latino
- Noi studii arată că ghimbirul combate anumite boli autoimune la șoareci
- Importanța unei alimentații sănătoase pentru plămâni
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum