Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD

Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD

©

Autor: Redacția ROmedic

Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD
Un studiu realizat în cadrul Universității Gothenburg a arătat că suplimentele nutritive de omega 3 È™i omega 6 ar putea fi utile în tratamentul copiilor È™i adolescenÈ›ilor cu ADHD. În general tratamentul pentru această tulburare este medicamentos, însă nu dă rezultate pentru toÈ›i.

ADHD este o tulburare care constă în dificultatea sau incapacitatea persoanei de a-È™i controla impulsurile, de a-È™i concentra atenÈ›ia, de a sta liniÈ™tit sau de a aÈ™tepta, decât pentru perioade scurte de timp. Există mai multe grade ale tulburării atenÈ›iei, hiperactivității È™i impulsivității.

La studiul realizat de echipa din Suedia au participat 75 de copii și adolescenți cu ADHD, care timp de trei luni au primit fie suplimente de omega 3 și omega 6, fie un tratament placebo, apoi au primit toți omega 3/6 timp de alte trei luni.

Per total la nivelul grupului nu s-au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale stării participanÈ›ilor, însă la 35% dintre cei care sufereau de un anumit subtip al tulburării – subtipul lipsei de atenÈ›ie, ADD – s-a observat o ameliorare considerabilă a simptomelor. Analiza sângelui acestor copii È™i adolescenÈ›i a indicat È™i un mai bun echilibru al acizilor graÈ™i din sânge.

Studiul a folosit și un nou program de training cognitiv, intitulat Collaborative Problem Solving, care s-a dovedit și acesta util pentru tratamentul ADHD.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 04-12-2019 | creare: 30-10-2014 | Vizite: 4872
Bibliografie
Omega 3 can help children with ADHD, link: https://www.medicalnewstoday.com/releases/284384.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laptele matern – hrană pentru creier
  • Copiii cu ADHD nu recunosc feÈ›ele furioase
  • Primele luni de viață într-un orfelinat asociate cu un È›esut cerebral mult mai subÈ›ire în zonele creierului afectate de ADHD (studiu în România)
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum