Supraestimarea calității dietei, o problemă tot mai actuală care poate crește riscul de renunțare la obiceiurile sănătoase
©
Autor: Teodorescu Mihai

Aproape jumătate dintre adulÈ›ii obezi sau supraponderali încearcă să slăbească în fiecare an, în general prin introducerea în alimentaÈ›ie a unor categorii de alimente descrise drept sănătoase, precum fructe, legume sau leguminoase. În general, însă, numărul adulÈ›ilor care respectă în totalitate recomandările dietetice ale AsociaÈ›iei Americane a Inimii este unul limitat, majoritatea adulÈ›ilor supraestimând calitatea dietei lor.
„Supraestimarea calității dietei ar putea duce la creÈ™terea în greutate È™i la creÈ™terea frustrării indivizilor în ceea ce priveÈ™te neîndeplinirea obiectivelor de pierdere în greutate, ceea ce duce la o probabilitatea mai mică de a adopta obiceiuri alimentare mai sănătoase”, a declarat unul dintre autori, Deepika Laddu, doctorat È™i profesor asistent la Universitatea din Illinois.
Principalele limitări ale studiului sunt reprezentate de numărul redus de participanÈ›i de sex masculin (doar 21% dintre participanÈ›i) È™i de numărul redus al persoanelor de altă etnie decât cea albă (84% dintre participanÈ›i au fost de rasă albă). De asemenea, o altă limitare o reprezintă faptul că percepÈ›iile privind calitatea dietei au fost evaluate doar la sfârÈ™itul studiului.
sursa: News Medical
Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 293
Bibliografie
Most adults seeking to lose weight overestimate the healthiness of their diet, link: https://www.news-medical.net/news/20221031/Most-adults-seeking-to-lose-weight-overestimate-the-healthiness-of-their-diet.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Modelele alimentare suboptime pot accelera îmbătrânirea biologică
- Berea fără alcool ar putea fi un mediu propice de culturi bacteriene
- Laptele de iapă ar putea fi un ingredient valoros pentru crearea de noi produse lactate funcționale
- Un nou instrument de evaluare a proprietăților de recompensă și de întărire ale alimentelor ultraprocesate
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni