Suplimentele alimentare, dieta și stilul de viață pot ajuta în lupta împotriva COVID-19
©
Autor: Domșa Dariana
O lucrare publicată recent în revista Nutrients subliniază modul în care intervențiile non-farmacologice eficiente, în combinație cu un stil de viață sănătos și cu modele alimentare sănătoase, pot reduce riscul de infecție cu virusul SARS-CoV-2, precum și potențialele efecte adverse ale bolii COVID-19.
Promovarea modelelor alimentare sănătoase și a unui stil de viață sănătos, împreună cu intervențiile non-farmacologice, strategii subevaluate de atenuare a pandemiei, devin tot mai importante la nivel global, în special în zonele dezavantajate din cauza lipsei de acces la vaccinuri. În plus, stilul de viață și modificările dietetice pot oferi protecție suplimentară și pot îmbunătăți sănătatea generală. Este bine-cunoscut faptul că starea nutrițională inadecvată poate fi un factor de risc serios pentru boli respiratorii severe și comorbidități (de exemplu, creșterea tensiunii arteriale, obezitate și diabet), crescând riscul de boală severă și rezultate fatale la pacienții cu COVID-19.
Din acest motiv, un număr special al revistei Nutrients a vizat articole de cercetare care investighează starea nutrițională, stilul de viață, precum și utilizarea suplimentelor privind infecția cu SARS-CoV-2 și rezultatele COVID-19. Printre altele, în revistă au fost publicate două studii care susțin ideea că deficitul de vitamina D este omniprezent în rândul pacienților spitalizați pentru COVID-19. Studiile au subliniat că nivelurile suficiente de vitamina D pot fi relevante din punct de vedere clinic, acționând ca un predictor al rezultatelor pacientului cu COVID-19.
Un alt domeniu de cercetare important abordat în acest număr special au fost consecințele neintenționate ale răspunsului la COVID-19. Un exemplu notabil este studiul care a arătat creșterea în greutate în rândul profesorilor din Long Island (New York), care au trecut de la formele de predare în persoană la cele online.
Autorii menționează că sunt necesare eforturi suplimentare de cercetare amplă pentru a înțelege pe deplin modul în care majoritatea efectelor adverse ale infecției cu SARS-CoV-2 și ale COVID-19 ar putea fi prevenite prin dietă, suplimente și modificări ale stilului de viață.
sursa: News Medical
foto: ART STOCK CREATIVE / Shutterstock
Promovarea modelelor alimentare sănătoase și a unui stil de viață sănătos, împreună cu intervențiile non-farmacologice, strategii subevaluate de atenuare a pandemiei, devin tot mai importante la nivel global, în special în zonele dezavantajate din cauza lipsei de acces la vaccinuri. În plus, stilul de viață și modificările dietetice pot oferi protecție suplimentară și pot îmbunătăți sănătatea generală. Este bine-cunoscut faptul că starea nutrițională inadecvată poate fi un factor de risc serios pentru boli respiratorii severe și comorbidități (de exemplu, creșterea tensiunii arteriale, obezitate și diabet), crescând riscul de boală severă și rezultate fatale la pacienții cu COVID-19.
Din acest motiv, un număr special al revistei Nutrients a vizat articole de cercetare care investighează starea nutrițională, stilul de viață, precum și utilizarea suplimentelor privind infecția cu SARS-CoV-2 și rezultatele COVID-19. Printre altele, în revistă au fost publicate două studii care susțin ideea că deficitul de vitamina D este omniprezent în rândul pacienților spitalizați pentru COVID-19. Studiile au subliniat că nivelurile suficiente de vitamina D pot fi relevante din punct de vedere clinic, acționând ca un predictor al rezultatelor pacientului cu COVID-19.
Un alt domeniu de cercetare important abordat în acest număr special au fost consecințele neintenționate ale răspunsului la COVID-19. Un exemplu notabil este studiul care a arătat creșterea în greutate în rândul profesorilor din Long Island (New York), care au trecut de la formele de predare în persoană la cele online.
Autorii menționează că sunt necesare eforturi suplimentare de cercetare amplă pentru a înțelege pe deplin modul în care majoritatea efectelor adverse ale infecției cu SARS-CoV-2 și ale COVID-19 ar putea fi prevenite prin dietă, suplimente și modificări ale stilului de viață.
sursa: News Medical
foto: ART STOCK CREATIVE / Shutterstock
Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 367
Bibliografie
How diet, supplements and lifestyle changes can help battle COVID, link: https://www.news-medical.net/news/20220106/How-diet-supplements-and-lifestyle-changes-can-help-battle-COVID.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni