Suplimentele alimentare, dieta și stilul de viață pot ajuta în lupta împotriva COVID-19
©
Autor: Domșa Dariana
O lucrare publicată recent în revista Nutrients subliniază modul în care intervenÈ›iile non-farmacologice eficiente, în combinaÈ›ie cu un stil de viață sănătos È™i cu modele alimentare sănătoase, pot reduce riscul de infecÈ›ie cu virusul SARS-CoV-2, precum È™i potenÈ›ialele efecte adverse ale bolii COVID-19.
Promovarea modelelor alimentare sănătoase È™i a unui stil de viață sănătos, împreună cu intervenÈ›iile non-farmacologice, strategii subevaluate de atenuare a pandemiei, devin tot mai importante la nivel global, în special în zonele dezavantajate din cauza lipsei de acces la vaccinuri. În plus, stilul de viață È™i modificările dietetice pot oferi protecÈ›ie suplimentară È™i pot îmbunătăți sănătatea generală. Este bine-cunoscut faptul că starea nutriÈ›ională inadecvată poate fi un factor de risc serios pentru boli respiratorii severe È™i comorbidități (de exemplu, creÈ™terea tensiunii arteriale, obezitate È™i diabet), crescând riscul de boală severă È™i rezultate fatale la pacienÈ›ii cu COVID-19.
Din acest motiv, un număr special al revistei Nutrients a vizat articole de cercetare care investighează starea nutriÈ›ională, stilul de viață, precum È™i utilizarea suplimentelor privind infecÈ›ia cu SARS-CoV-2 È™i rezultatele COVID-19. Printre altele, în revistă au fost publicate două studii care susÈ›in ideea că deficitul de vitamina D este omniprezent în rândul pacienÈ›ilor spitalizaÈ›i pentru COVID-19. Studiile au subliniat că nivelurile suficiente de vitamina D pot fi relevante din punct de vedere clinic, acÈ›ionând ca un predictor al rezultatelor pacientului cu COVID-19.
Un alt domeniu de cercetare important abordat în acest număr special au fost consecinÈ›ele neintenÈ›ionate ale răspunsului la COVID-19. Un exemplu notabil este studiul care a arătat creÈ™terea în greutate în rândul profesorilor din Long Island (New York), care au trecut de la formele de predare în persoană la cele online.
Autorii menÈ›ionează că sunt necesare eforturi suplimentare de cercetare amplă pentru a înÈ›elege pe deplin modul în care majoritatea efectelor adverse ale infecÈ›iei cu SARS-CoV-2 È™i ale COVID-19 ar putea fi prevenite prin dietă, suplimente È™i modificări ale stilului de viață.
sursa: News Medical
foto: ART STOCK CREATIVE / Shutterstock
Promovarea modelelor alimentare sănătoase È™i a unui stil de viață sănătos, împreună cu intervenÈ›iile non-farmacologice, strategii subevaluate de atenuare a pandemiei, devin tot mai importante la nivel global, în special în zonele dezavantajate din cauza lipsei de acces la vaccinuri. În plus, stilul de viață È™i modificările dietetice pot oferi protecÈ›ie suplimentară È™i pot îmbunătăți sănătatea generală. Este bine-cunoscut faptul că starea nutriÈ›ională inadecvată poate fi un factor de risc serios pentru boli respiratorii severe È™i comorbidități (de exemplu, creÈ™terea tensiunii arteriale, obezitate È™i diabet), crescând riscul de boală severă È™i rezultate fatale la pacienÈ›ii cu COVID-19.
Din acest motiv, un număr special al revistei Nutrients a vizat articole de cercetare care investighează starea nutriÈ›ională, stilul de viață, precum È™i utilizarea suplimentelor privind infecÈ›ia cu SARS-CoV-2 È™i rezultatele COVID-19. Printre altele, în revistă au fost publicate două studii care susÈ›in ideea că deficitul de vitamina D este omniprezent în rândul pacienÈ›ilor spitalizaÈ›i pentru COVID-19. Studiile au subliniat că nivelurile suficiente de vitamina D pot fi relevante din punct de vedere clinic, acÈ›ionând ca un predictor al rezultatelor pacientului cu COVID-19.
Un alt domeniu de cercetare important abordat în acest număr special au fost consecinÈ›ele neintenÈ›ionate ale răspunsului la COVID-19. Un exemplu notabil este studiul care a arătat creÈ™terea în greutate în rândul profesorilor din Long Island (New York), care au trecut de la formele de predare în persoană la cele online.
Autorii menÈ›ionează că sunt necesare eforturi suplimentare de cercetare amplă pentru a înÈ›elege pe deplin modul în care majoritatea efectelor adverse ale infecÈ›iei cu SARS-CoV-2 È™i ale COVID-19 ar putea fi prevenite prin dietă, suplimente È™i modificări ale stilului de viață.
sursa: News Medical
foto: ART STOCK CREATIVE / Shutterstock
Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 352
Bibliografie
How diet, supplements and lifestyle changes can help battle COVID, link: https://www.news-medical.net/news/20220106/How-diet-supplements-and-lifestyle-changes-can-help-battle-COVID.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Tiparul de mers poate prezice un eventual declin cognitiv la adulții în vârstă
- Influența micro- și nanoplasticelor asupra inflamației și mecanismelor de boală
- Expunerea la un pesticid comun și cu potențial periculos pentru sănătatea umană, extrem de crescută la nivel global
- Tăria canabisului crește în ultima jumătate de secol
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni